Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Транспорт на 4т двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Транспорт на 4т двигател
Здравейте колеги ,искам да попитам, при транспортиране на 4т двигател ,трябва ли задължително да е изправен или може и легнал ?
-
- научил се да хвърля
Re: Транспорт на 4т двигател
Може и легнал , но на страната на дръжката на газта!
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
Точно за маслото става въпрос, казаха ми ,че ще изтече ако мотора е легнал?MITAKA_STZ написа:Няма значение стига да е укрепен стабилно,ако няма масло.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За всяка марка е различно. Аз Хондата си я возя легнала с дръжката нагоре, но това е изрично записано в упътването за ползване.
Последно промяна от val на Вто Мар 03, 2009 10:04 am, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Точно за Honda става въпрос, значи може да я возя легнала, нямаш проблем със маслото?val написа:За всяка марка е различно. Аз Хондата си я возя легнала с дръжката нагоре, но това е изришно записано в упътването за ползване.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кой, набор е. 
Да не забравя, преди перката се подпира за да застане в хоризонтално полужение.

Да не забравя, преди перката се подпира за да застане в хоризонтално полужение.
Огледай мотора, по принцип от към страната на която трябва да лежи би трябвало да има малки крачета или някакви изпъкнали детайли.
Мойта 15коня ходна поне има, преди това имах друга хонда 10коня и тя имаше. Ако го сложиш на другата страна изтича.
Ако не си сигурен погледни вътре от коя страна ти е отвора за наливане и проверка на мслото. В легнало положение трябва да е от горната страна.
Някои мотори се возят и легнали от към тясната страна, но мисля ,че при Хондата не е така.
Мойта 15коня ходна поне има, преди това имах друга хонда 10коня и тя имаше. Ако го сложиш на другата страна изтича.
Ако не си сигурен погледни вътре от коя страна ти е отвора за наливане и проверка на мслото. В легнало положение трябва да е от горната страна.
Някои мотори се возят и легнали от към тясната страна, но мисля ,че при Хондата не е така.
-
- ще става разбирач
От едната страна наистина има малки крачета, това значи ли ,?че спокойно мога да го слагам да лежи на тази страна?VGS написа:Огледай мотора, по принцип от към страната на която трябва да лежи би трябвало да има малки крачета или някакви изпъкнали детайли.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Да питам и аз понеже не съм наясно.Имам 4 коня Ямаха 4т.Как да го транспортирам без да се излива маслото?
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
до колкото знам би трябвало да е легнал с дръжката нагоре незнам друг начин 

Ползвах един сезон Ямаха-4коня-4т.!
Транспортирах я легнала с дръжката надолу и нямаше проблем
Транспортирах я легнала с дръжката надолу и нямаше проблем

Селва и ямаха се возят с дръжката отдолу, но за кратко време и не е препоръчително!
Аз правех малък хитър номер, слагам парче шпрплат с размер около 50 на 50см. на мястото за транец и го поставям в горно положение, така мотора застава подпрян на дъската и на основата под перката, затискам го с малко багаж и готово, всеедно си е на транеца и е във вдигнато положение.
Аз правех малък хитър номер, слагам парче шпрплат с размер около 50 на 50см. на мястото за транец и го поставям в горно положение, така мотора застава подпрян на дъската и на основата под перката, затискам го с малко багаж и готово, всеедно си е на транеца и е във вдигнато положение.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
може да смъкнеш задния джам и да го стегнеш за вратата - пак ще е прав... Шегичка!
Всички 4Т мотори, които съм ползвал и транспортирал може да се возят легнали на страната на ръчката... Хубаво е преди загасяне да му спирате горивото и да го оставяте да изгори това в карбуратора, защото и то се разлива понякога в колата и мирише...

Всички 4Т мотори, които съм ползвал и транспортирал може да се возят легнали на страната на ръчката... Хубаво е преди загасяне да му спирате горивото и да го оставяте да изгори това в карбуратора, защото и то се разлива понякога в колата и мирише...
Ей това е най-вярното! Иначе си четете книжкитеVGS написа:Огледай мотора, по принцип от към страната на която трябва да лежи би трябвало да има малки крачета или някакви изпъкнали детайли.