Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Жребчево-Циганския ръкав 03.03.09г
яз.Жребчево-Циганския ръкав 03.03.09г
Първо се извинявам за закъснението,с което пускам темата,но имах леки проблеми с нета.Та в 9 часа бях на ръкава от страна на селото.Имах информация за едри уклеи и някоя друга баба.Но с оглед на това,че окъснях перспективните места бяха заети и трябваше да застана малко по встрани.Тъй като колегите наоколо ловяха слабо на късо реших да разпъна в началото една директна 7ца и отделно мача.Щях в първите 30-40минути да храня на директния с тежка захранка,а на мача само стрелях червеи.Идеята беше,ако успея да дръпна на близо уклея да се занимавам с него,ако ли не да търся бабушки с мача.Бях решил след първия час да ловя само на по-резултатния вариант.Оказа се,че такъв липсва,защото за час имах 2-3 уклея на късо и пак толкова баби(по 8-10см) + 1 кефал около 200гр на мача.Точно той ме склони да прибера директния и да ловя само на мач с оглед на това да търся някой друг кефал и едри баби.Забърках малко захранка за бабушка-Ванилия с коноп+Ванилия тъмна+Промикс езеро, и редувах една прашка червеи с една топка захранка, колкото кайсия.За съжаление риболовът бе много тегав,въпреки че от колегите от моята страна на ръкава сякаш измъкнах най-много риба.Рибата се събра на петното,но беше 90%бабушки до 10см,още 2 хубави по 20на см,няколко уклея и още един кефал като първия.Към 14 часа прецених,че не си заслужава седенето и прибрах.Резултатът общо беше 30-на бабушки по 10 санта,10на хубави уклея и гореспоменатите по-едри баби и кефалчета.Като цяло рибата още не е активна,за да имам кълванета се наложи да мина на 1`5+1`5 ваглер,0`12 на 0`08 влакно и 22 кука ,като най-добър вариант.Също искам да отбележа,че колегите на южната страна на ръкава направиха доста по-добър риболов.Нямаха кефал и бабушка,но едрия уклей особено по обяд взимаше стабилно при почти всички от тях.Накрая искам да отбележа,че откъм язовира канала е преграден от огромно ято корморани и не ми се мисли,когато няма хора какво става.ИАРА също минаха,което е похвално.Споделиха хората,че проверяват место и се опитват да се справят с кормораните по законни и не само начини(оправдавам ги напълно!!!),но успех нулев.Та това е като цяло.Дано съм Ви бил полезен и Наслука! 

- smoky
- научил се да хвърля
Re: яз.Жребчево-Циганския ръкав 03.03.09г
Браво, колега много ценна информация.
А нивото на водата как е?

Хахах,ами то там вече това с нивото е много абстрактно...Но на oко е 10-12м под нормалното.Но в сравнение с лятото е прилично.Абе средна хубост като цяло.smoky написа:Браво, колега много ценна информация.А нивото на водата как е?
И само да допълня,че на Римския мост на реката също имаше доста хора,но нормалните риболовци бяха 10%,по 45% бяха мангалите и дядковците с по 3-4 дънни пльокалки!

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Колега това ръкава на Паничерево ли е или се бъркам . Как е риболова над Римския мост не сте ли минавали от там преди 3 седмици имах добри успехи там,репортажа все още седи, само снимките с улова са свалени.Хубави едри каракуди излязоха и доста добър морунаж.
За същият ръкав става въпрос!А на Римския мост не съм спирал,в по-горния ми пост пише защоIVKOPIVKO написа:Колега това ръкава на Паничерево ли е или се бъркам . Как е риболова над Римския мост не сте ли минавали от там преди 3 седмици имах добри успехи там,репортажа все още седи, само снимките с улова са свалени.Хубави едри каракуди излязоха и доста добър морунаж.

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Ааа да това съм го пропуснал. Е то и за ловя с три дънни ние пък на тези с дългите пръчки им казваме "шибалкаджийте" и така всеки си има стил на риболов аз лично съм 80 % доволен от риболова на дъно и по-едро се дава и по не се бърка ако е вятър. Просто както вече казах всеки си има стил на риболов.