Железни врата

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Assassin23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Железни врата

Мнение от Assassin23 »

Пожелавам ти таз година да отидеш там! Аз вече успях да накарам майка ми да отидем лятото за една седмица на язовир на палатка.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Единственото което аз знам, е че там мръстят аклиматизиралите се в Дунав толстолоби :wink:
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

минавал съм през този мост с камион от Румъния за Сърбия.От едната страна Дунава е с 20 м по ниско ниво,много интересно.Като преминава кораб,го вкарват в клетка,пускат вода,изравняват нивото и той продължава...и обратното.Рибари съм виждал от брега да хвърлят.Местните знаят всички тънкости,който и да питаш ще ти обясни за риболова там.Мисля,че търсят само големи рибета.Виждал съм да продават сомове в Турнусеверин,ловени там на бента.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

monilom написа: Кво искаш да кажеш колега че нещо не мог а да схвана.Май искаш да кажеш че има много толстолоп ли?Мен не ми се вярва да има такава риба при 50м средна дълбочина!
Там хвърлят хайвера- на големи дълбочини, с огромни (за река) налягания и водовъртежи :idea: Това е може би, единственото място на Дунав, което отговаря като условия за размножаването им, подобни на тези в р. Амур :!:
Изображение
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

Темата наистина е интересна. Поздравления, че си я отворил! Тези Железни врата са огромно съоръжение и аз с удоволствие бих ги посетил. Досега четох по темата от линка, който си пуснал и ми направи впечатление това, че там реката е с дълбочина та 55 м., а на друго място 82 м., което се явява най-голямата речна дълбочина в света! Интересно, наистина.
Едри!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Мони, страхотно ще е ако направиш тази екскурзия, нагоре по Тихия Син Дунав :smt023 Да не забравиш фотото и ...снимки, снимки, снимки.... :idea: Всички ще се кефим и ще сме съпричастни :smt023
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много приатно съоръжение ! Задържа поне 30% от лайната на Европа в Сърбия и ни праща малко по-чиста Река !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:Много приатно съоръжение ! Задържа поне 30% от лайната на Европа в Сърбия и ни праща малко по-чиста Река !
Лайна, лайна- ама европейски, с висока остатъчна хранителна стойност :idea: :wink: Интересно, американските "освободители", що не го бомбандираха и това съоръжение- ми щото европейските дебелосерковци, трябваше да си ги ядът лайната сами и сигурно щото Русия, пак щеше да прати едни популярни ракети, на един популяран остров :idea: Сега , като се сетя за ония "бушменски" години, и ме сърби калашника..... :evil:
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

IDA написа:
Павел Иванов написа:Много приатно съоръжение ! Задържа поне 30% от лайната на Европа в Сърбия и ни праща малко по-чиста Река !
Лайна, лайна- ама европейски, с висока остатъчна хранителна стойност :idea: :wink: Интересно, американските "освободители", що не го бомбандираха и това съоръжение- ми щото европейските дебелосерковци, трябваше да си ги ядът лайната сами и сигурно щото Русия, пак щеше да прати едни популярни ракети, на един популяран остров :idea: Сега , като се сетя за ония "бушменски" години, и ме сърби калашника..... :evil:
ИДА, събуди се бре човек! 21-ви век сме вече,и в Русия отдавна командват едни( неееколко) богати момчета, а не "Красная Армия"....;)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Jechev написа:ИДА, събуди се бре човек! 21-ви век сме вече,и в Русия отдавна командват едни( неееколко) богати момчета, а не "Красная Армия"....;)
Тъй ли.... в Русия, винаги ще командва РУСИЯ, ама какво да ти обяснявам , Жечев :wink:
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

не обръщайте темата на политика :D .колега минавал съм няколко пъти,по румънската страна на дунава,около железни врата.Рибари с палатки и къпещи се имаше доста,ама като цяло не съм особено впечатлен,от природа,чистота и т.н.Доколкото си спомням имаше няколко залива,минаващи под пътя,там риболова може би ще е по-лесен,пясъчни плажчета също имаше,ако могат да се нарекът така де.Поне,от румънска страна не бих останал седмица.Инъче реката наистина е мноо голяма там и сигурно държи огромни по количество и размери риба.самото съоръжение е нещо :rolleyes: огромно.
п.с. иди,виж да ти мине мерака и следващата година ...море и някой хубав български язовир,ще е по-добрия вариянт,според мен.Пътя до там ти е лесен с колата:ферибота видин-калафат,после през селата до турно северин и си там.има път,който е доста километри по течението на дунава около железни врата :wink:
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

Малко късно се включвам,но съм любопитен ,рибата може ли да мигрира през тази преграда.Минавал съм от там ,но не се забелязва.даже миналата седмица ,когато се качваше водата,"вратите"бяха отворени.Все едно си е водопад,или по скоро ВЕЦ.Ето и още малко инфо за Дунав - http://www.geography.iit.bas.bg/2005/4-05/pp7-18.html
... и една снимка от плажа на реката в Турну Мъгуреле Изображение правена е по време на движение с телефон но става
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”