Какво става с язовир Горни Дъбник?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво става с язовир Горни Дъбник?

Мнение от sudjuka »

s_v_e написа:не се надявай и там на голяма слука сега от росица влиза много кална вода така че положението на стамболииски незнам колко ще е по добро от дъбника,ловили са се миналата седмица бабушки ама относителна работа
Ще пробвам на сипейте пък каквото стане :roll:
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

Пиши после кво си направил на сипейте като се прибереш :P
Team Filstar-Bobi Fisher
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

s_v_e написа:Пиши после кво си направил на сипейте като се прибереш :P
Доволно представяне на рибоците-предимно червеноперки на бял и торен-тук там някой заблуден костур.кълвеше до към 12ч и после спря отведнъж.Нивото се качва мн бързо.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Никой ли нее ходил тази седмица?
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

sudjuka написа:То за Самболията ясно,ама и на Дъбник ми се ходи :)
:!: :!: :!: :!:

В събота минах през язовира на разузнаване. Спрях в началото откъм "софийския път", където имаше доста колеги, но положението с риболова беше трагично. От сутринта бяха хванали по 2-3 костурчета ненадвишаващи по размер пишката на десетгодишния ми син. На дигата имаше доста народ, но реших, че не си струва да се разкарвам чак до там по калния път, тъй като смятам, че и там не са правили силен риболов.
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Здравейте колеги. Последно бях на язовира на 07.03. Много добре даваше. От 07 до 13 ч превиших нормата близо двойно. Даваше най-вече на бял и пинки. Захранка за бабушка но в малки количества и стрелях бял с прашкарта. ЗАбелязах че при хвърляне на топките се събираше доста дребни. Излизаше предимно бабушка и не бяха лоши, е имаще и дребни костурчета. Хванах и две малки голи шаранчета ( наистина са зарибявали. Колега до мен хвана скобрче и мренка.
Язовира го пълнеха и до дигата при канала се минаваше с боруши. Е аз си прецапах с обувките както казваше един колега( СУХО РИБА ДУПЕ НЕ ЕДЕ :drinkers: :drinkers: ). Останах много доволен от излета. това ми беше сефтето тази година. Риба много а хора още повече.

Инфо от събота. Водата се качва и много слабо плюс силен вятър.

ТАзи неделя мисля пак да съм там .Зависи от времето . АКо някой е там ще се радвам да се видим.
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

Явала щом са зарибили язовира, дано хората не прибират малките шаранчета та да пораснат ГОЛЕМИ ШАРАНИ.
Преди години там се ловяха много бели риби, но на дали някои е хвашал такива в последно време.
Много бракониери има в тоя регион на България.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

То освен бракониери не знам кой друг хваща нещо! Аз ходя най-вече на този язовир и тази година нямах добра слука. Чуваше се че минавали някави измамници и искали по 5 лева, давали даже и квитанция която важала цялата година! Аз когато съм ходил никой не е минал да провери каквото и да е!
Поне не се срамувам, че не.... ловя риба!
onzi112
новобранец
новобранец

Мнение от onzi112 »

Колеги аз ще ходя във вторник...Ако някой може да ми каже как седят нещата там ( най вече с тези истории за билетите...) какъв ми трябва за там...
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
koki_ribara
новобранец
новобранец

Мнение от koki_ribara »

мога да ви кажа че скоро бунгалата на базата,6те бъдат обновени,тоест 6те може да се спи,инфо от източник,100 процента.
koki_ribara
новобранец
новобранец

Мнение от koki_ribara »

абе за сега маи никаде не дава риба,6те чакаме лятото:)))
Аватар
paco
новобранец
новобранец

Мнение от paco »

Здравейте в събота ходих на Дъбника пълна трагедия.
Аватар
gentrata
новобранец
новобранец

Мнение от gentrata »

Днес следобяд бях откъм Телиш - на Телишкия ръкав, в малкото даваше, но в големия не. Аз лично - 1 костурче. На малкото(зад дигата) доста хора имаше и ловяха червеноперка, таранчици и костурчета. Към 18ч дойдоха 2 човека с 1 червена жигула, и за половин час нанесоха мрежичката и си тръгнаха, бяха от Телиш, защото познаваха някои от възрастните хора.Обадих се на ИАРА 0887 242666, поговорихме си с човека, който ми разказа, че днес след обяд лодката си е тръгнала за Никопол и че искат да им се отпусне още 1 лодка в близост до Плевен. Каза също и че сутринта са извадили мрежите на други бракониери. Също така ми обясни как стои въпроса със стопанисването на язовира: Дъбник, Телиш и Писарово са сформирали дружество, което като набере 500 члена ще кандидатства в ИАРА да стопанисва язовира. Ако това стане, когато стане, там ще се лови с билет от ИАРА и членска карта от съответното дружество, ще има назначена охрана и проверяващи лица. Риболовците които не си извадят карта ще заплащат дневна такса. Язовира наистина се зарибява! Какво обаче ще стане никой не знае! И каква е гаранцията че самото дружество няма да тараши с мрежи?.....
Поне не се срамувам, че не.... ловя риба!
zinio
новобранец
новобранец

Мнение от zinio »

В язовира има много риба и то всякаква, но много го тарашат с мрежи.
Често ходя там и винаги оставам доволен от улова.
Последно ходих на 17.10.09г и имах бяла и добър костур.
А във връзка с мрежите винаги ги засичам от страната на бунгалата.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

На 24.10 бях там да ви кажа яко бракониерство се разви пред очите ми в тъмницата. Кам 19ч. вечерта две моторници едната бяла другата не я видях много тръгнаха от Гребната база и се започна якия тараш. Единия пребираше мрежата, а другия правеше кушии наоколо явно, за да я събира в кюпа. Мама им мрасна нищо не можах да направя гледах тъпо от другия бряг и псувах. До кога така...
Е затова няма да има риба по нашите водоеми, защото цари безнаказан риботероризъм :evil: :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”