Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проект Севтополис
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Проект Севтополис
Здравейте колеги!
Все по-често взе да се говори за проект Севтополис и неговото реализиране.Искам да знам и вашето мнение дали е нормално да унищожиш един цял водоем като язовир Копринка,за да се извадят на показ вече почти нищожните останки от древния тракийски град.При положение,че всико е заснето и картографирано копие на града може да бъде направен и на брега на язовира мисля аз.А вие?
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img6.jpg
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img7.jpg
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img8.jpg
Все по-често взе да се говори за проект Севтополис и неговото реализиране.Искам да знам и вашето мнение дали е нормално да унищожиш един цял водоем като язовир Копринка,за да се извадят на показ вече почти нищожните останки от древния тракийски град.При положение,че всико е заснето и картографирано копие на града може да бъде направен и на брега на язовира мисля аз.А вие?
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img6.jpg
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img7.jpg
http://sevtopolis.suhranibulgarskoto.or ... s-img8.jpg
-
- сериозен играч
Re: Проект Севтополис
Аз честно казано не виждам това да попречи на язовира.Има си технологии да се строи без да е необходимо неговото източване.Не са и толкова скъпи.
Даже се надявам наличието на туристи да спре бракониерите в известна степен , въпреки , че тяхното нахалство е голямо.
Даже се надявам наличието на туристи да спре бракониерите в известна степен , въпреки , че тяхното нахалство е голямо.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Kak искат да ни преебат хубавия язовир
. А не ми се мисли ако стената нещо се пукне и какво ще се случи на тези които са вътре

-
- ще става разбирач
Ако се осъществи проекта съм почти сигурен,че риболов на язовир Копринка няма да има поне 10 години /говоря за трофейни риби/Ако се наложи източването му от целия язовир ще остане само едно ръкавче
- batrumba
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
като нехванат нищо ще ходят да просят от туриститеrimohit написа: Даже се надявам наличието на туристи да спре бракониерите в известна степен , въпреки , че тяхното нахалство е голямо.

и на дъжд и на пек се прибирам с пален кеп:-)
-
- разбира нещата
Но като гледам това градче не е много малко и съм 90% убеден че язовира ще се източи непременно.
Еи,аиде бе
с;Аман от разбирачи 
Еи,аиде бе

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- carpsliven2
- сериозен играч
Несе притеснявайте .. някой си е направил майтап с вас .. можеби е колегата дето пусна темата... +тва язовира неможе да се испусне. Тва дето е на картинката го е рисувал някой от Габрово 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- MITKO70
- кандидат преподавател
През 2007г. юли ,бях 10 дни на язовира като правеха проучвания на града и местните коментираха точно това.А,той е източван веднъж 1985-86г.за ремонт на стената и било точно така с рибата,чак след 10г.се е въстановила.Незнам как ще го правят без да го източват,там дълбочината е 15-17-21м./по данни на сонара/и то при наполовина пълен язовир.Доста пари трябват,беше се спряло да се говори за това,но сега пак почна дискусия.А,е правена статистика ,че много малък процент от чуждите туристи посещават наши исторически забележителности,това във в.Стандарт беше ,пак във връзка със строежа."Поживьом и увидем"както казват руснаците.А,решат ли да го правят ще бъде технически издържано от всякъде,няма как да го залее и тем подобни.lz3no_TRC написа:Ако се осъществи проекта съм почти сигурен,че риболов на язовир Копринка няма да има поне 10 години /говоря за трофейни риби/Ако се наложи източването му от целия язовир ще остане само едно ръкавче
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
Венци, споко ! Скоро няма да стане.Проектът има много противници,повечето от тях влиятелни хора.Освен това става въпрос за много пари ,много повече от обявените 150 милиона евро.Проект за тунел м/ду Крън и Габрово има отпреди повече от 100 години, и още не е започнат.Иначе аз те подкрепям ,и знам че започне ли да се строи в язовира и около него ,край на риболова и на дивната природа.Утеха все пак имаме в Жребчево ,но виж че и там някой щурав градоначалник е решил да възтанови Запълня, или друго залято село и тогава....
И падащата звезда е била изгряваща .
- valeri
- разбира нещата
Аз съм ,ЗА да се направи това съоражение.За риба от толкова голяма инвестиция,да се отделят 20-30 хиляди евро за зарибяване ,от някой рибарник- язовир.Популацията ще се въстонови дори в повече и по бързо. За мен ще бъде голяма атракцияи ако не се дава да се ловипо стената ще бъде в пъти по добре ,че ще има и по голямо наблудение над самия язовир.
- krokibg
- учете се от него
Искате мнение,ето ви и моето !!!
Ако евентуално тръгнат да го правят,това ще е по европейските програми и парите ще дойдат от там.Има технологии,които позволяват да се направи пръстен от бетон директно във водата,без да се източва водоема,на ниво по-високо от това което евентуално може да го залее буря, и когато пръстена е готов,водата се изпомпва и целия град остава на сухо долу в ниското.Цял свят си реставрират и опазват паметниците,само ние ги заливаме,крадем и разрушаваме.Какво лошо има в това да се източи водата и да се направи това които са дали на снимките.Ако не точат язовира,няма проблем за популацията на рибите в него.Ще има лодки,плаваемост на около,ще има туристически атракции и местното население и хората с имоти наоколо ще се замогнат.Богат народ - богата държава.Все ще се намери обаче някой да мисли в обратна посока,особено ако за него няма далавера от това което ще се прави.Я да ви видя,ако имате имоти около водата и цените отидат до 100 - 150 - 250 Евро на квадрат,какво ще говорите а !?!?!? Какъв ви е проблема,ако се направи нещо толкова грандиозно и в нашата страна а ???Просто,направо се вбесявам от такива мнения и възгледи като на някой колеги.Имаме стотици язовири в страната.Най-големите от които са свободни за риболов.Какъв ви е проблема ми кажете,само за рибата ли мислите,нека да има повече такива неща и да имаме перфектен туризъм и хората да се замогват.Стига сте проваляли и плюли по всичко стойностно което някой се опитва да направи.Айде сиктир и природозащитниците измислени,където се извъдихте.С това ми мнение съм на път пак да си докарам 2-3-5 човека,които ще ми станат супер близки приятели,но какво да се прави,ще си нося кръста.Само преди да почнат да умуват,искам да ми кажат как и с какво ще навреди този прекрасен проект на рибата ви.Няма да плувате с лодки из язовира,ще има цяла сюрия полиция и ще се лови предполагам само от брега.Направи ли се този обект,държавата ще се принуди да зарибява постоянно язовира с риба,заради туристите а не заради нашите бракониери и ще си го пази както трябва.Мислете,преди да пишете глупости,просто молба към нящой колеги.Стига сте се дръгнали като тройната коалиция и опозицията,което винаги води само и само назад и надолу !!!
Ако евентуално тръгнат да го правят,това ще е по европейските програми и парите ще дойдат от там.Има технологии,които позволяват да се направи пръстен от бетон директно във водата,без да се източва водоема,на ниво по-високо от това което евентуално може да го залее буря, и когато пръстена е готов,водата се изпомпва и целия град остава на сухо долу в ниското.Цял свят си реставрират и опазват паметниците,само ние ги заливаме,крадем и разрушаваме.Какво лошо има в това да се източи водата и да се направи това които са дали на снимките.Ако не точат язовира,няма проблем за популацията на рибите в него.Ще има лодки,плаваемост на около,ще има туристически атракции и местното население и хората с имоти наоколо ще се замогнат.Богат народ - богата държава.Все ще се намери обаче някой да мисли в обратна посока,особено ако за него няма далавера от това което ще се прави.Я да ви видя,ако имате имоти около водата и цените отидат до 100 - 150 - 250 Евро на квадрат,какво ще говорите а !?!?!? Какъв ви е проблема,ако се направи нещо толкова грандиозно и в нашата страна а ???Просто,направо се вбесявам от такива мнения и възгледи като на някой колеги.Имаме стотици язовири в страната.Най-големите от които са свободни за риболов.Какъв ви е проблема ми кажете,само за рибата ли мислите,нека да има повече такива неща и да имаме перфектен туризъм и хората да се замогват.Стига сте проваляли и плюли по всичко стойностно което някой се опитва да направи.Айде сиктир и природозащитниците измислени,където се извъдихте.С това ми мнение съм на път пак да си докарам 2-3-5 човека,които ще ми станат супер близки приятели,но какво да се прави,ще си нося кръста.Само преди да почнат да умуват,искам да ми кажат как и с какво ще навреди този прекрасен проект на рибата ви.Няма да плувате с лодки из язовира,ще има цяла сюрия полиция и ще се лови предполагам само от брега.Направи ли се този обект,държавата ще се принуди да зарибява постоянно язовира с риба,заради туристите а не заради нашите бракониери и ще си го пази както трябва.Мислете,преди да пишете глупости,просто молба към нящой колеги.Стига сте се дръгнали като тройната коалиция и опозицията,което винаги води само и само назад и надолу !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!