Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболова около Русе

Мнение от Николай-Русе »

deto_g написа:Ако някой е ходил по Лома, нека сподели, моля :mrgreen:
Да колега аз ходих по-лома на 01.03, снимимка пуснха тука, хванах олколо 20 кефала, и още доста пуснах(маломерни).За стръв пинки, тънък повод , малка кукичка и малка плувка (0,7гр.)Изображение
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

интересно ами долу горе къде на лома ако не е таина :) а и случаино кога почва забраната за реиболова че да знам сега ли да вадя билет или като свърши забраната :)
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

nick71 написа:
deto_g написа:Ако някой е ходил по Лома, нека сподели, моля :mrgreen:
Да колега аз ходих по-лома на 01.03, снимимка пуснха тука, хванах олколо 20 кефала, и още доста пуснах(маломерни).За стръв пинки, тънък повод , малка кукичка и малка плувка (0,7гр.)Изображение
Ааааа! Призна си за кефалите, че са ломски :lol: Така и предположих, макар че този снежец малко ме пообърка. Хубавки са, а че е тръгнала рибата и по Лома може само да ни радва :finga: За жалост го дават дъждовно до края на седмицата. :(
И нещо друго... Пропуснах да ви кажа първоначалното здрасти и поздрави на всички от русенската секция. От година съм регистриран, но до сега не съм писал, защото общо взето нямам с какво толкова да се похваля. Това не ми пречи да чета с огромно удоволствие постовете Ви. Винаги ми е приятно да видя, че хора като Сестрата, Сеслав, Педро, Ник71, Ивака, Иво, Митко Фишер, Кутинчев и т.н. са драснали някой ред и са споделили своя излет с нас.
Благодаря Ви и наслука и през новия сезон! :wink:
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Добре си писал колега .Очакваме ти с повече постове и добре си дошъл на срещите. :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

ivo75 написа: и добре си дошъл на срещите. :D
Скоро,много скоро ще има среща!!!!Следете"Срещи и купони"
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :smt023
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

http://forum.nariba.com/viewtopic21823.html Урааааа :) най накрая :mrgreen:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Днес прискочих за манлко до реката :).Взех малко стръв : бял , пинки , вердевас , 1кг пакет на Filstar за платика .Мятах мятах и нищо :mrgreen: .Само един колега имаше слука :Ловеше с уния (модерни) мрежести въдици .Да е жив и здрав.. :axe:
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

И аз днеска като се понаспах след нощна смяна и си ударих едно безкомпромисно капо. :x Мястото - Лома около Ивановските скални църкви. Линия - 0.15, повод - 0.10, кука - 18-ка, утежнение на плувките от 0.5-1гр . Ловях с директния (друго в бързината не взех), ама го скъсих от 7м на 5м. То ужасно течение бре, водата с цвят на прясна боза... Ужас! Три различни места смених - нъцки! Не барна ни веднъж :? Пробвах и на пинки и на торен и на мартеничка, нищо. Накрая се наврях у едни драки, поне беше без течение, ама пък плитко (1м), мама му стара! Викам си, кат не ще тоз пусти кефал, чакай пак да пробвам за някоя тарангуца, поне им разбирам на тях. Бръкнах в чантето, гледам неква захранка ванилия с коноп (на ЕТ Суни :mrgreen: ) и половинка некаква за фидър, кой знае от кога седят там. Обърках ги, омятах 5-6 топки и чакам... Пак нищо. Иначе си мятах на 15мин. и по 20-тина пинки (общо около 100гр.) - не та не. От 13.30 до 17.00 едно рибе не бутна. Абе класика в жанра! Поне се наслушах на песните на птичките.
Забелязал съм обаче, че има полза и от такъв валат (безкозов -44 :D ). Отрезвява те и спираш да сънуваш нонстоп риболови...
Обаче май утре пак ще фанем с един авер на някъде, щото тоя зимен прозорец ни дойде дългичък, а от нетърпение билета съм си го извадил още в началото на Февруари.
Ще видим...
Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Явно лекия валеж си каза думата :)
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

deto_g
През Иваново минава Черни Лом той вингаи е по-мътен от Бели Лом.Днеска моите колеги бяха на Нисово и са хванали само по 3-4 кефала. :D
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ozidi
новобранец
новобранец

Мнение от ozidi »

ето така ме изгони някакъв тапанар от риболовния ми излет днес край Бръшлян
нестига че останах капо (не че ми пукаше много щото се радвахме на хубавото време)
ми за малко ми отрязаха и пътя за русе
Изображение

Изображение
че и резерват мислят да го правят ако е останало нещо живо
Изображение
еи такива работи дето се случват из наща родина много ме дразнят
teleskopa
новобранец
новобранец

Мнение от teleskopa »

nick71 написа:deto_g
През Иваново минава Черни Лом той вингаи е по-мътен от Бели Лом.Днеска моите колеги бяха на Нисово и са хванали само по 3-4 кефала. :D
Извинявай колега, но мисля че през Иваново минава Русенски лом понеже Белия и Черния лом се вливат между Иваново и Кошов. Мястото за рибоов след смесиците е много добро, предлагам на всеки който може да отиде да го направи.
ЕДИТ: Вчера слизах долу до лома.... много се е дигнал още малко и средния мост може да е потопен...again
Поздрави Пламен.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Вчера бях по поречието на Баниски ЛОМ ( черни лом )(През Иваново минава Черни Лом той вингаи е по-мътен от Бели Лом.) .В момената смъкват нивото на яз.Баниска .Бях точно под стената .Има едно много приятно вирече Метнах малко захранко но ефекта нямаше само 2 малки кефалчета с големина 8-10см на вердевас и нищо друго .малко след као се прибрах в къщи заваля .Може би и това е указало влияние .Поне се поразходих малко .Да си призная очаквах доста повече.Но и на това съм доволен .
П.п Немога да кача снимики на рибите ( гиганти ).От известно време насам немога да качвам снимки .Защо ли ? Незнам :mrgreen:
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Прави като мен!

Дай ги ако искаш на скайпа!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”