Проект Севтополис

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Re: Проект Севтополис

Мнение от tolio_pm »

Ама колега памисли логично виж първо снимките.Виж че градчето е точно по средата на язовира виж да беше някъде от края не е а е точно по средат
Алоооооо,Експерте,стига трупа мнения на "гърба на ората" :wink:
Да си чувал за сулфатоустоичив бетон :?: Въпреки че няма много връзка по темата,ма да та попитам:Като са строяли моста-Голдън Геит(Златната врата),да не би да са пресушили река Хъдсън аааааа????????? :wink:
Ппс;Мисля че Любо отново е прав,и напълно подкрепям мнението му :wink:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

DrAkoN написа:Kak искат да ни преебат хубавия язовир :twisted: . А не ми се мисли ако стената нещо се пукне и какво ще се случи на тези които са вътре

Драконе нямам нищо против тебе ама ми се струва че само негативизъм и скиптизъм има в твойте мнения,не само в тази тема. виж хората с бизнес възгледи как мислят.Извинявай ако съм те засегнъл.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

аз не ви разбирам.това е древен тракийски град.Севтополис.България е една от страните с най-много архелогически паметници в европа,след Гърция и Италия.това не означава че трябва да ги заливаме(примерно)или ако вече са заляти да не ги извадим.каква природа ще се унищожи толкова? това е уникален град и мисля че трябва да се направи всичко възможно да се види.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нямам нищо против,когато се защитава стара гора от изсичане,когато спираме нещо за да не се краде от нас всички,поголовно и без угледно,когато се купуват държавни земи на безценица от вътрешни хора и по този начин ощетяват всички нас.Не мога обаче да остана равнодушен,когато може да се извади на яве нашето минало и то по такъв грандиозен начин като този проект.Избързването на някой колеги го отдавам на младостта им и на това че мислите им са насочени към девойката от предния чин.В Италия,има пресен случай,когато държавата финансира пресушаването на една лагуна,само и само да се извадят от водата останките на плавателен съд от преди много години,само и само да се направи възстановка на самия кораб,като модел за който нямали никакви данни.Представете си,колко пари са хвърлени за нещо,което просто ще го копират или извадят от дъното и ще си залеят на ново лагуната с вода.Място за съпоставка няма,при положение че това което ще направят на копринка,ще имаме грандиозен паметник на културата,и то представен на туристите по също така грандиозен начин,без аналог в света - доколкото знам.Вижте,само колко красиви и луксозни къщи има по бреговете на различните европейски езера,където хората отиват да почиват или са се заселили там и живеят далече от пушилки и клаксони.Хубаво е да се мисли разумно и като си помисля само колко земя има наоколо и как хората които са наследници на тези имоти ще забогатеят и няма да се чудят какво да ядат и дали тази седмица ще има месо на масата и дали детето ще има сладолед за десерт.Ще има и доста хора които ще се възползват от това,но те са навсякъде и вместо да подскачаме против такива прекрасни неща които искат да изградят,нека да гласуваме и да намалим крадците горе да са поне в по -търпими количества,че сега всичко живо краде и изнудва.А дано да няма обидени от предния ми пост но е хубаво да се пресметне първо колко са минусите и колко са плюсовете при един такъв проект.За мен,плюсовете са в пъти повече от минусите и всичко зависи само от това,кой и как точно ще го изпълни този прекрасен проект.Хайде останете си с здраве !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

Бъдеще без минало няма!
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Хората на запад мисля че беше във Франция,забили един дирек,сложили една табела че по дирека се е хващал еди кой си крал и печелят пари от това.Защо да не извадят на показ цял един град от преди хиляди години?
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

monilom написа:Ама колега памисли логично виж първо снимките.Виж че градчето е точно по средата на язовира виж да беше някъде от края не е а е точно по средата.Ако помислиш логично е така.Може не казвам че неможе но трябват много много пари за да се направи без да се източи язовира а аз не знам кой ще се навие на такава инвестиция.Помисли и каже дали не съм прав. :wink:
Има една приказка: "Знание без мисъл е безполезно, а мисъл без знания е опасна". Незнам дали ще ме разбереш.... все едно...
Замислете се за туристите, които ще ви доведе този проект, за хляба на децата си. Да не говорим, че може да се направи и без пресушаване на язовира /щом са го правили в река, преди стотици години/. Бях чел как са зидили колоните на мостовете над Темза в средновековието ..... интересно...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

monilom написа:Ама то може бе колеги обаче замислете се как ще се отрази на пополацията на рибата.
Как? Въбще няма да попречи на рибата пък и да се отрази какво от това при положение че ще се печелят милиони от този проект.
Аватар
nordf
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nordf »

Въобще няма да се отрази негативно на популацията на рибата а напротив. Ако стане този проект ,около зоната определена за туризъм и др. рибата ще бъде необезпокоявана ,ще расте и размножава спокойно ,защото ще бъде забранен всякакъв вид риболов.А както знаете ,риба дом нема ,така че ще има и за вас повече трофейни екземпляри ... :wink:
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Хора .. каквото и да става избийте си от главата иточване.Голям процент от водоснабдяването на Стара Загора и околията става от там.Никой не би го допуснал.Особенно при положение че има хиляди варианти за играждане на такъв тип съоръжение.
Последно промяна от rimohit на Нед Мар 08, 2009 4:25 pm, променено общо 1 път.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
georg

Мнение от georg »

Неотдавна бяха "озъбили" Жребчево до краен предел и обясниха,че го подготвят да побере водата от Копринка,заради проекта!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имаше на времето 100 туристически обекта :idea: Имаме хиляди, и може да се реставрират до един,стига да има тормоз от наша страна към правителства и учреждения отговорни за да станат тези неща.Защо да не станат 1000 та национални обекта :idea: :idea: :idea: .На всякъде по света си реставрират крепостите и ги подържат,без значение какво им коства.Тези които са частни,карат собственниците да ги подържат в прекрасно състояние и т.н.Това е история,това и миналото,настояще и бъдеще Монилом и тук рибата и популацията приятелю,нямат никакво значение.Надявам се че приемаш нещата нормално и като разумен човек !!! Утре ще водиш децата ти и внуците да разглеждат тези паметници,които ни дават сила и ни зареждат с патриотизъм.Сега дават по БТВ предаването Слава,хубаво е младите да го гледат,защото няма урок по история,който да го предаде учителя така,както ще го видите и научите от това предаване.Аз го следя и дори и да ги знам тези неща на 90%,пак ми е интересно и съм убеден че ще науча дори неща които не съм и мислил че са се случили.Абе,дано да стане този проект,пък майната и на рибата,тя не е толкова важна,когато става въпрос за история и минало.Монка,наблягай над уроците,рибите ги остави за по-нататък :lol: :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

monilom написа:Ама то може бе колеги обаче замислете се как ще се отрази на пополацията на рибата.

Мони не се притеснявай за популацията риба ще има, все някой колега с язовир ще отгледа,ще направим акция за зарибяване ще се зариби. Ама град от древноста не може да се купи. Ти гледаи да върви училището пък твойта риба никой няма да хване.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”