Какво ми се случи...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Какво ми се случи...

Мнение от Zen »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Аз се учудвам на куража на колегите,дето ги е почуквало през определено време и по няколко пъти,как не са се усетили какво ги грози :roll: ...... Добре че са се отървали без проблем :!:
На същото мнение съм! Мисля си дали на тази тема и е мястото в "разни" :roll: Наистина не е моя работа, но ми се струва, че трябва дае някъде в раздел "Къмпингуване". Много хора не знаят или подценяват природните стихии... един да я прочете и да вземе адекватни мерки все ще от полза.
matev62
новобранец
новобранец

Мнение от matev62 »

snegk написа:Във колата си е направо най сигорното.Четох за доста случки където гръм удря кола,човека вътре.На колата само боята малко обгорена.Абсолютно нищо няма на хората или електрониката.Ставало на въпрос за фарадиева клетка. :wink:
Приятелю с мене това нещо/мълния да падне в/у автомобил/вече ми се сучи веднъж.Поражения нямаше нито по Жигулето ни по мене, освен че няколко минути не можех да чувам от трясъка.Това се случи на баластриерата до с.Г.Махала.Не съм усетил дори че е паднала мълнията в/у колата.Разбрах го едва когато колега от Пловдив които беше на 15-20метра от мене.Като видял какво е станало веднага дотича при мене и започна да ми обяснява за случилото се.Затова миля че сега е момента да му БЛАГОДАРЯ и писмено ,макар и да ми нямаше нищо на мене и автомобила.В тази направо да си кажа страховита буря съпроводена от вятър,порой,градушка/доста едра/и мълния след мълния той дотича при мене за помощ.
Който не ходи той не хваща
Аватар
stoianoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoianoff »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Аз се учудвам на куража на колегите,дето ги е почуквало през определено време и по няколко пъти,как не са се усетили какво ги грози :roll:иначе случай на изпечени и полу-изпечени колеги,кравари и туристи,колкото искате,само да реши човек да попрочете малко.Е,дано сега да се стреснат и вече да не правят глупости,защото това което са направили си е определено огромна глупост да залагаш живота си за едната риба :rolleyes: :roll: :rolleyes: :roll: :rolleyes: Добре че са се отървали без проблем :!: :idea: :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Колега Вичев,
Това, за което отворих темата, ми се случва за 1-ви път, надявам се да е за последен. Както на мен, така и на всички колеги - риболовци. Наистина си прав, че сме имали късмет. Давам си сметка, макар още тогава да усещах, че трябваше да прекратим риболова. Споменах в началото, че на около 100-150 м. от нас имаше поне 50 души, половината от които ловяха с директни телескопи, и предполагам са били карбонови. През това никой не остави въдицата и това като че ли ни даваше някакъв кураж да продължим да мятаме. Въпроса не е в това, че сме искали да хванем повече риба, и заради това сме хвърляли и по време на това"пукане". Пак казвам - не съм усещал друг път подобно нещо, макар добре да знам, че по време на гръмотевици не трябва да се лови. Нямаше никакви гръмотевици, а само облаци. И затова смятах случващото се за нещо не чак толкова опасно.
Все пак за това са тези форуми да споделяме мнения кой какво зане, какво е припатил и т.н., а не само да се хвалим кой колко големи риби е хванал и как накрая ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги е пуснал всичките.
Аз ти благодаря за мненията, които даде и смятам, че освен за мен, поуки са си направили много от читателите на форума. Истината е една -трябва да се внимава с карбоновите въдици. За да можем колкото се може по-дълго време да ходим и да упражняваме любимия си спорт - риболова!
Едри!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

AL KAPONE написа::roll: Аз съм виждал на магистрала "Тракия" 2003 година - Кълбовидна мълния да се движи след кола със същата скорост, около минута и да пада на асвалта! :roll: Е това имали обяснение.... ? :roll:
Мълнията е набелязала колата имала е кинетична енергия примерно за 3-4 километра да върви след нея след това тази енергия спада и се получава още една парабула право в някои подасфалтен проводник желязо арматура а долкото ми е известно мълниите падат върху добре обогатени златни или платинени находища които са по близо до повърхността г/д около 10 м под почвата затова ако някои има смелоста да следи къде падат мълниите може после да мине с метало търсача да провери дали евентуално няма нещо на мястото :roll: :wink:
Знам за една подобна история в едно българско село немога да се сетя сега за името имало една къща която преживявала на годината толкова мълнии колкото пъти е имало мълниеносна буря...закупува я заможен българин след последната малниеносна буря (след която отново къщата била изгоряла отново) и решава че нему харесва стилът на къщата и започва да си я преработва когато строителите започнали да копаят( които е запознат ще знае че едно време къщи с основи по-дълбоки от 2 м е нямало а по закон сега трябва да е минимум 4 м ) за да направят основите те попаднали на 4 килограма чисто злато сгърчено в правилна кръгла форма в следстие на множеството волтаж преминали през залежа ... и след "отстраняването" до сега май е нямало друга мълния на това място :!:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Marco Polo написа:Някой пак е чел Шехерезада... :lol:
ХаХАХА марко приказки не чета нито филми гледам :lol: :lol: просто вестник Марица ... там пише интересни работи а аз обичам да запаметявам хубави и интересни неща :wink: проблема си е ваш кой вярва и кой не носете златен ланец посред гръмотевична буря и сами вижте ефекта.... ...ако ви стиска :!:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами какво търси кълбовидна мълния в морето.
Сега ще ме караш морска вода да мъкна в къщи..... :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

КИРО написа:Ами какво търси кълбовидна мълния в морето.
ми виж титаник да не е там бе :lol: :lol: :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ExTaZzY написа: които е запознат ще знае че едно време къщи с основи по-дълбоки от 2 м е нямало а по закон сега трябва да е минимум 4 м )
Приятел,направо ме хвърли в тъча.
Това са основи за 9 етажен блок.
Изображение

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

ExTaZzY написа: носете златен ланец посред гръмотевична буря и сами вижте ефекта.... ...ако ви стиска :!:
Ааааааааааа Касиус Клей можи ли да Улезе Гол в турска баня :smt044 :smt044 :smt044
А сега де? :roll:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

КИРО написа:
ExTaZzY написа: които е запознат ще знае че едно време къщи с основи по-дълбоки от 2 м е нямало а по закон сега трябва да е минимум 4 м )
Приятел,направо ме хвърли в тъча.
Това са основи за 9 етажен блок.
незнам от основи неразбирам много просто имам някъкви такива спомени :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ExTaZzY написа:
КИРО написа:Ами какво търси кълбовидна мълния в морето.
ми виж титаник да не е там бе :lol: :lol: :lol:
Не смея да разкажа история,която се е случила на вуйчо ми.
Изображение

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Моряка написа:
ExTaZzY написа: носете златен ланец посред гръмотевична буря и сами вижте ефекта.... ...ако ви стиска :!:
Ааааааааааа Касиус Клей можи ли да Улезе Гол в турска баня :smt044 :smt044 :smt044
да влиза бре няма кои да го спира :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

ExTaZzY написа:
Моряка написа:
да влиза бре няма кои да го спира :lol:
Той Ест ще влезе :lol: ,чи и за Бисерите да има :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vasil hristozov написа:
Marco Polo написа:Някой пак е чел Шехерезада... :lol:
:roll: Мдаа , ще се напише от таз тема есе кат например <Как да опазим човешкия род от грешките на неговия създател> ил , <Какво се случва когато хората разсъждават повече от 30 секунди> :mrgreen:
Аз са <начетох> :drinkers: :lol:

Е,ти не пропускаш тема на която да се изказваш/изакаш / против всичко :idea: Сега остана да кажеш че си оцелял и след като те е ударил гръм!!! Като не ти харесва темата и писането,кой те кара да четеш и да се обаждаш,г-н професоре по физика. Ти като знаеш много за гръмотевиците,хората не знаят и е добре да научат за рисковете от тези проби дали или !!!Я дай съвет за нещо,вместо да пишеш колкото да трупаш мнения :twisted:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Бая зор си е ,ша му ..... майката. :shock: :shock: :shock:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hORUSzOvUfM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hORUSzOvUfM&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Заключено

Обратно към “Разни”