Разбиване на Уклей

Модератори: bobopeli, sapuna

creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разбиване на Уклей

Мнение от creativ »

Абе хора уклея не е много бройки ама тежи
заради оловноцинковия завод в Кържали :D :D

Страхотен риболов колега, завиждам ти благородно. :smt041

На Студения не съм ходил от 20 години но пък какви спомени имам......
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

браво за излета, но да ти кажа честно от Студен кладенец не бих ял риба пълна с менделеевата таблица, виж от горния язовир може
koki

Мнение от koki »

RAAZIEL написа:Мечтан риболов.Нямам думи.До кое село е близо този завод,колега че мислим да се пуснем натам.
Привет,
Мястото на което е бил колегата е по известно като " траса"....намира се ето тук:
http://maps.google.com/maps/mm?ie=UTF8& ... 09613&z=17
Всяка година в ранна пролет уклея полудява там, с затоплянето на водата може да се търси и каракуда и червеноперка. Пред моста по който минава влака в началото на залива има друг мост който според нивото на водата е достъпен или не. От него може да се търси бяла риба на подвижна плувка или класически риболов на дъно.

Поздравления за риболова!!! :smt038 :smt038 :smt038
stivun
новобранец
новобранец

Мнение от stivun »

mili kolegi dnes 11 03 09 god. gi razbih za 2 chasa svobodno vreme uklei sredna hubost na vrazdebna okolo 1,5 kg kalveshe kato pobesnjal na pinki.
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

stivun написа:mili kolegi dnes 11 03 09 god. gi razbih za 2 chasa svobodno vreme uklei sredna hubost na vrazdebna okolo 1,5 kg kalveshe kato pobesnjal na pinki.
Не те ли притеснява факта ,че всички пишат на кирилица? Тук е задължително да се пише на Български език на КИРИЛИЦА! :D
stivun
новобранец
новобранец

Мнение от stivun »

аз съм нов във форума и не знаех . извинявам се.
niko0004
новобранец
новобранец

Мнение от niko0004 »

Супер излет,браво колеги! :rolleyes:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Браво голега ,
супер си ги поумазал.
Ще си позволя да ти дам обаче един съвет относно консумацията на тази риба.
Там рибата водата и дъното са изключително замърдени с тежки метали от които най лошия е Кадмий. Няма да обяснявам какво причиняват.
Не е препоръчително да се яде често от тази риба. И най лошото е , че всичко се натрупва в организма и последствията идват след години.
Не искам да те плаша а само да си имаш едно на ум.
И само за инфо - Количеството на вредни вещества се увеличава от 3 до 10 пъпи минаваща през всяко едно хранително звено т.е. Вода >Планктон > Зоопланктон > Риба(новоизлюпени и малки рибки-хищна и мирна, а някои видове и като възрастни) > Хищна риба (като тук както знаете може да се мине още няколко звена от по малките до поголемите екземляри).
Може и сами да сметнете за какви концентрации става на дума като се знае , че в района около Оловно-цинковоя комбинат има тежки метали във водата надвишаващи няколко пъти нормата а в почвата на дънните слоеве до няколко десетки пъти.
Аз лично също ям понякога риба от студен кладенец.
Искам просто да споделя с вас това което знам.
siraka.bg
новобранец
новобранец

Мнение от siraka.bg »

Хубав излед,страхотно! но е трябвало по малко да задържите за себе си!!!
Не е важно дали говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!!!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

VGS написа:Браво голега ,
супер си ги поумазал.
Ще си позволя да ти дам обаче един съвет относно консумацията на тази риба.
Там рибата водата и дъното са изключително замърдени с тежки метали от които най лошия е Кадмий. Няма да обяснявам какво причиняват.
Не е препоръчително да се яде често от тази риба. И най лошото е , че всичко се натрупва в организма и последствията идват след години.
Не искам да те плаша а само да си имаш едно на ум.
И само за инфо - Количеството на вредни вещества се увеличава от 3 до 10 пъпи минаваща през всяко едно хранително звено т.е. Вода >Планктон > Зоопланктон > Риба(новоизлюпени и малки рибки-хищна и мирна, а някои видове и като възрастни) > Хищна риба (като тук както знаете може да се мине още няколко звена от по малките до поголемите екземляри).
Може и сами да сметнете за какви концентрации става на дума като се знае , че в района около Оловно-цинковоя комбинат има тежки метали във водата надвишаващи няколко пъти нормата а в почвата на дънните слоеве до няколко десетки пъти.
Аз лично също ям понякога риба от студен кладенец.
Искам просто да споделя с вас това което знам.
Относно отговора на VGS искам да напиша, че на този язовир ходя от 20гд. Хващал съм бяла риба над 10кг отделни инзекпляри.,шарани около 7-8кг. и сомове около 40-50бр. на клъонк до 15кг. Рибата винаги е била с много добри вкусови качества, за разлика от Ивайлоградския сух шаран, или от рибата на яз. Кърджали
наситена с металите от рудниците на р.Арда .
Нищо лично колега (VGS) от опит знам.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво.Добри уклеи.Бая ще има за чистене ,като гледам. :wink:
TICA FAN
edizmetin
новобранец
новобранец

Мнение от edizmetin »

Аз съм много близо там и съм отивал има много риба ама водата не ли е мръсна от заводите :?:
Tedo_ribara
новобранец
новобранец

Мнение от Tedo_ribara »

Прочети Форумните правила!
Dedy
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Дончо,супер риболов!Майстори сте,б-раво!Ти 62,аз-61.Може и от 30 години да си ловил там,евала!Ама не яжте нищо от тази риба,колегата много добре ти е обяснил за какво става въпрос.А за твое сведение по р.Арда няма отдавна никакви рудници /пък и до яз.Кърджали не е и имало в миналото/,така че рибата от там не само не съдържа менделееви елементи,ами си е и с отлични вкусови качества-не че я ям често,ловя и раздавам,щото аз от край време си предпочитам пържолите.Наздраве!
CRAZY_FISHER
новобранец
новобранец

Мнение от CRAZY_FISHER »

Браво,колега перфектен риболов: :drinkers: .Дай малко инфо как се отива до това място.
Голяма риба хвани,Голяма дума не казвай
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”