ДПС министър ни взема язовирите

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: ДПС министър ни взема язовирите

Мнение от майсторчето страхил »

zampo написа:На 100% заставам зад мнението на CENO
И аз.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Прави ми впечатление, че болшинството от мненията са против организацията СЛРБ! Между нас има и доста ловци, които волю, или неволю си плащат билети към Ловното. Аз не съм такъв, та затова искам да не ме разберете погрешно! Аз откак се помня, в наше село си има микроязовир, който е имал всякаква съдба - сега(слава богу) не е аренден и е свободен за риболов. През всичките тези години малко, или много от местното дружество на СЛРБ ВСЯКА година са зарибявали с шаранчета, амурчета, или каквото има там. Имат база с 2 водоема и си отглеждат собствен зарибител. Аз съм бил свидетел на 2 зарибявания. Освен на нашия язовир, зарибяване са извършвали и на много други водоеми към селата. От ИАРА до ден днешен не съм чул, ни видял да са пускали риба при нас, или може би аз не зная. Мисълта ми е, че СЛРБ поне тук не може да се каже, че са безучастни към дейностите по опазване на рибните ресурси. Може би аз затова все още си плащам и на 2-те места!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Цено , точно за това споменах че говориш наизуст ама ти продължаваш :wink: Само информативно - съответните гьолове няма да ги стопанисват СЛРБ а клубовете членуващи в него :idea: Ако случайно се решиш да прегледаш форума ще откриеш че доста е дискутирано по темата и надявам се в следващото ти изказване да се явиш подготвен :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Василеееее , за втори път днеска ми съ набиваш в очите ! Бих желал да чуя какви са ти аргументите за това изказване :
vasil hristozov написа:...Недопустимо е разни мишоци от София да разполагат с налични ресурси на общините.Няма да се премирим с това!
Силно съм заинтересуван кои по-точно "мишоци" визираш и по какво съдиш че са такива от толкоз далеч ?

Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vasil hristozov написа: Мишоци са хората дето традиционо папкат , несправедливо , от общинските ни ресурси.
Мисълта ми и на много хора от моята община , е че за водните обекти в наша територия трябва да се грижим ние, община, граждани , хора със собственост и интереси в общината.Това е честа практика по света , и скоро иде и у нас :mrgreen:
А коя е твоята община,че нещо си се разтроил,доколкото разбрах от некой писаници :idea: :?: :?: :?: Ей,замръзнал мозък,пак ли почна :shock: :idea: :?: До вчера търсеше въдици по 20лв,като за зъболекар,от известно време си специалист-спинингист,сега пак ти се оголи задника,ама ще пробваш възелина,нема лабаво :ANAL: :ANAL: :ANAL:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

Аз лично не изкам да взимам страна по спора, но знам че се плюят взаимно и никой нищо не върши.Няма да забравя гледката на яз.Пясъчник по време на забраната видях 5 лодки вътре които опъваха мрежи а брега беше осеян с каракуди и червеноперки(мъртви - мамка им).Не знам как но ми се изка да се саберем някой ден с колеги и да идем да набием малко мрежари защото съм убеден че друг начин няма.Не знам дали само ния Българите сме такива хора - виждаме какво става, дразниме се обаче само цъкаме с език и си отиваме или най-много да се обадим на ИАРА и когато както в повечето случаи не се предприемат мерки(дали случайно или нарочно).
Сухо дупе риба не яде !!!
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

И според мен не трябва да има водоеми стопанисвани от БЛРС.Нов бърдак със стари курви не се прави!В пловдивско има няколко водоема стопанисвани,от сокол(БЛРС),за нищо не стават,жалка картинка.Никъв контрол,а за зарибивяна ...да не говоря.Зарибиха само гребната и я забраниха за риболов.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:Цено , точно за това споменах че говориш наизуст ама ти продължаваш :wink: Само информативно - съответните гьолове няма да ги стопанисват СЛРБ а клубовете членуващи в него :idea: Ако случайно се решиш да прегледаш форума ще откриеш че доста е дискутирано по темата и надявам се в следващото ти изказване да се явиш подготвен :wink:
"По места" обаче, трябва да е според мен :idea:

п.п. Иначе, това си е поредния политически цинизъм, поредната стъпка към обезрибяване и доотарашване на големите язовири, поредния опит и стъпка за конфронтация в държавата- по схемата, "разделяй и владей" :evil:
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

chanio , нещо нечетливо ли се изразих те тука :
Само информативно - съответните гьолове няма да ги стопанисват СЛРБ а клубовете членуващи в него

ИДА , ми как сметаш дали няма да е "по места" при положение че изискванията и контрола от триста места върху тези което ще ползват някой гьол който са спечелили са повече от "Европейски" с изключение вариант държавна или общинска агенция която да си се "самоконтролира" ? Друг е въпроса когато даден клуб не е регионален а има съответните звена и тъй :idea: Още веднъж ще помоля да не се приказва на изуст ако може !

Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа: Още веднъж ще помоля да не се приказва на изуст ако може !
Да не би да имаш в предвид, че аз приказвам наизуст? Ако аз приказвам "наизуст" , айде дай някакви по-конкретни , ясни и точни параметри, с "черно на бяло", дата и държавен вестник- какво се предвижда :idea: :?:
Изображение
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Павел Иванов написа:....Само информативно - съответните гьолове няма да ги стопанисват СЛРБ а клубовете членуващи в него ....

-
chanio написа:Нов бърдак със стари курви не се прави!

:lol: :lol: :lol:

Павка още в началото бях написал:
ceno cenov написа:Не говорете глупости, освен ако не сте пряко заинтересовани.
Я кажи сега къде членуваш и на какъв пост си??? :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ИДА кат ми остане малко свободно време ще потърся линкове къде достатъчно е умувано тука във форума с няколко допълнения и тъй .
ceno cenov написа:Павка още в началото бях написал:
ceno cenov написа:Не говорете глупости, освен ако не сте пряко заинтересовани.
Я кажи сега къде членуваш и на какъв пост си??? :wink:
Кликни на подписа ми и ще получиш отговори :wink:

Васо , по вашта околия има не едно а няколко легитимни сдружения отговарящи на всички показатели .

Павел Иванов
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Колкото и да мразя ДПС като партия,за съжаление Цецко и Зампо са прави-картинката,която ще се получи в по-голяма част от дадените за стопанисване водоемо ще е следната-първо здраво измрежарване,след това такси,забрани за определени места,вип зони за наши хора,на ИАРА ще им е през кура за съответния водоем,при нарушение няма да ти обърнат внимание и отговора ще бъде-обърнете се към тия,които стопанисват водоема,парите,заделени за зарибителен материал от таксите ще отидат за зарибителен материал на частни водоемчета(редовна практика от преди 10 на години на СБЛР).Да не казвам,че охраната на големите язовири не е лъжица за всяка уста-за да е наистина ефективна се иска доста голям финансов ресурс.Не отричам факта,че схемата със сдружение може да проработи успешно някъде в страната,но затова си трябват ПАРИ-а в сегашната ситуация цялата работа е малко трудна.
Сега не знам дали ако стопанисването става от сдружения,работата на ИАРА ще намалее,което ще доведе до съкращения,щот нали повика е да се съкращава държавната администрация.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Док да нахвърлям набързо няколко отговора :
- работата на ИАРА няма да намалее а просто ще смени леко насоката си ! Варианта който представяш ти на база арендовани водоеми в настоящето и миналото в случаят ще му е доста трудно да проработи . Контрола на водоема ако е малък ще се извършва от едно сдружение а ако е голям от няколко по региони ! Съответно за зарибяване и стопанисване ще има отпускани някакви субсидии по разни фондове . За да има нещо за ИАРА , СЛРБ , НУГ и пр. процент от тези субсидии то те трябва да упражняват пряк , независим едни от други контрол върху съответното сдружение (я) . Какво се получава в края на краищата - сдружението(та) стопанисва , зарибява и контролира даденият водоем ! Оттам натам него го контролират ИАРА , НУГ , МВР , Евро комисийте , СЛРБ и пр. Варианта с рибопреселението към частни водоемчета в такъв случай автоматично се превръща в гилотина за съответният клуб ( сдружение ) . Варианта за който са се захванали ДПС е най-голямото парче от баницата да остане при тях щото като партия варианта контрол над тях ще е доста относително понятие пък и ние сами си ги научихме че всичко им е позволено още когато вместо да влезе в затвора Доган го направиха "мъж на годината" ! То и затова ако и в последно време не гласувах тази година ще се възползвам от конституционното си право като се надявам повече хора да го направят щото както е тръгнало скоро ДПС ще ни управляват без да имат нужда да се коалират с когото и да е !!!

Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:..... Варианта за който са се захванали ДПС е най-голямото парче от баницата да остане при тях щото като партия варианта контрол над тях ще е доста относително понятие пък и ние сами си ги научихме че всичко им е позволено още когато вместо да влезе в затвора Доган го направиха "мъж на годината" ! То и затова ако и в последно време не гласувах тази година ще се възползвам от конституционното си право като се надявам повече хора да го направят щото както е тръгнало скоро ДПС ще ни управляват без да имат нужда да се коалират с когото и да е !!!
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”