Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
И аз така си мислих.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
10лв черапе ?
Ама с рибата ли го продават ?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Та те тука са по 2 евро,ефтинкитеКИРО написа:10лв черапе ?![]()

Съвсем нормално е качествената стока да струва повече пари, но 10лв. за едно чепаре за мен е прекалено много, дори и да е изработено с флуорокарбон.
Компетентно мнение в случая може да изкаже Lokal, относно използваните материали за изработка на тези чепарета и крайната им цена в магазинната мрежа.
Компетентно мнение в случая може да изкаже Lokal, относно използваните материали за изработка на тези чепарета и крайната им цена в магазинната мрежа.
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
"waglerbg" може ли да дадеш още малко информация за да разберем повече за тези чепарета.
-
- вече хвърля и на тежко
Melani от къде може да се намери на такава цена ако не е тайна, и защо е толкова голяма разликата в цените...melani написа:Чепаре от флуоркарбон се продава на 3.90.

- 1000n
- разбира нещата
Все пак може би зависи от вида на флуорокарбона, защото например Gorilla на Tubertini струва 10лв. за 100м.Чепаре от флуоркарбон се продава на 3.90.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=211
но има и влакна, които са четири и повече пъти по-скъпи.

-
- новобранец
Според мен най-добре е човек да си ги направи сам. Поне ще знае какво иска. Голямо значение имат и куките. Ако рибата е хищна по-добре е куките да са с дълго стебло. Така рибата не може да "пасе" чепарето. При това положение не е задължително да е скъпо за да е хубаво. Бях си купил най- обикновенни украинки куки с дълго стебло и си вързах едно чепаре. След това бяхме някъде на рейда пред Васто Италия. Зарган колкото искаш. Другите колеги останаха без чепарета - за нула време бяха опасани а аз цяла вечер с едно.
пръснах заргана. Но и евтините куки си имат недостатъци - след 1 седмица ръждясаха
. Хубаво че бях взел повече кукички.

Затова след всеки риболов измивам куките със сладка вода - така ръждясват по-бавно.morski_zmei написа:... Но и евтините куки си имат недостатъци - след 1 седмица ръждясаха. Хубаво че бях взел повече кукички.
- 1000n
- разбира нещата
А може и разликата да идва от броя на куките в чепарето. Има чепарета с 10 броя куки, но има и с 15 и повече.Reo написа:Melani от къде може да се намери на такава цена ако не е тайна, и защо е толкова голяма разликата в цените...melani написа:Чепаре от флуоркарбон се продава на 3.90.

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Един път един възрастен рибар ми беше казъл да сложа чепаретата в мляко .Може ли да кажете дали се е пошеговал с мен или има няква истина .Според мен има няква логика(да не ръждясат и да блестят във водата от мазнината на млякото),но несъм сигурен. 

- Моряка
- кандидат преподавател
kopoy_92 написа:Един път един възрастен рибар ми беше казъл да сложа чепаретата в мляко .Може ли да кажете дали се е пошеговал с мен или има няква истина .Според мен има няква логика(да не ръждясат и да блестят във водата от мазнината на млякото),но несъм сигурен.

А сега де? 

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за отговорите.

Добре дошъл на Морски змей !...радвам се , че се накани най-накрая да влезе тук
....тва е човек с опит - навремето имаше дървена лодка , обиколил е кажи речи цялата планета и няма море дет да не си е топнал въдицата - пампурджия човек
...и много бързо чисти риба