Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
няколко мач монтажа
Модератор: sapuna
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Re: няколко мач монтажа
Ако обичате се предържайте към темата да не се налага да я трия.Аз нямам ключ за катинара 
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
Илийка,ако прецениш трий,аз моето си го знам,но искам да научат и други каквото трябва,а не при един неуспешен риболов с ваглер да се отказват и да разпродават такъми.Моето искане е да наведа темата в правилната посока ,а не да се заяждам с колегата Дунавски,на който още един път повтарям му свалям шапка за положения труд.В момента съм с болки в гърба и не мога да стоя дълго време пред компа,ще намеря време да снимам няколко монтажа ,които ползвам,без да търсите сходство и плагиатство,монтажи с които многократно съм ловил успешно,само ми дайте време,че тази седмица се преуморих,че имах много работа и не ми е до риболов,в смисъл да правя монтажи да ги снимам,но обещавам,че ще е скоро.snegk написа:Ако обичате се предържайте към темата да не се налага да я трия.Аз нямам ключ за катинара
Последно промяна от butnik на Вто Яну 27, 2009 8:55 am, променено общо 2 пъти.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
vizantieco
- фен клуб-скобар
Колеги бихте ли качили неколко монтажа с ваглер в случеи че езерото в което ловим има трева по дъното

- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
Колега,ако знаеш колко е висока тревата,това може да се напипа като постепенно сваляш дълбочината и леко придърпваш докато закачиш в нея.Съвета ми е такъв,но първо да уточним дълбочина и дължина на въдицата.Ако дълбочината ти позволява да ловиш с фиксиран ваглер,начините са два на закрепване-фиксиране на ваглера-единия е със съчми,а другия е със специализираните конектори за такъв
,този ми беше под ръка,много са добри,почти всички фирми имат такива аксесоари.Като си нагласиш правилната дълбочина и ловиш по първия начин с фиксиран ваглер със съчми,микро вирбела ще ти служи вместо дропер или основното утежнение ти на ваглера,така стръвта ти пропада по бавно и тук същественото,захранката която ползваш трябва да е рехава или да ползваш по финна храна на ВДЕ или Сенсас,да се рабива топката на повърхноста и да пропада храната бавно надолу образувайки ароматен и апетитен облак.Другото което се прави е стрелба с прашката на бели червеи,по няколко5-6 но често,така ще вдигнеш рибата над тревите и ще ловиш на пропадане.Тъй като основното утежнение ти е горе на ваглкера,той при приводняване веднага ще засрава в бойна готовност и ти ще може да реагираш веднага при съмнително положение.След малко ще продължа ,че ще ми правят малко процедури. 
,този ми беше под ръка,много са добри,почти всички фирми имат такива аксесоари.Като си нагласиш правилната дълбочина и ловиш по първия начин с фиксиран ваглер със съчми,микро вирбела ще ти служи вместо дропер или основното утежнение ти на ваглера,така стръвта ти пропада по бавно и тук същественото,захранката която ползваш трябва да е рехава или да ползваш по финна храна на ВДЕ или Сенсас,да се рабива топката на повърхноста и да пропада храната бавно надолу образувайки ароматен и апетитен облак.Другото което се прави е стрелба с прашката на бели червеи,по няколко5-6 но често,така ще вдигнеш рибата над тревите и ще ловиш на пропадане.Тъй като основното утежнение ти е горе на ваглкера,той при приводняване веднага ще засрава в бойна готовност и ти ще може да реагираш веднага при съмнително положение.След малко ще продължа ,че ще ми правят малко процедури. Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч

- Обратна връзка:
на първата страница съм направил малко промени
А аз на няколко
А аз на няколко
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
това е примерен монтаж за пропдане или ловене на висене,над треви.
и монтаж за ловене на дъното или малко над него.Ако някой го интересува точното разположение на съч1мите и подробности по тях ще му обясня подробно.Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
mariayn
- научил се да хвърля

Как свързвате основното Влакно с повода ,на снимките не виждам вирбел .Или аз съм грешка ,за мачтов рибилов
- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
Ами на края на линията не виждаш ли какво е,няма повод на монтажа
-
snegk
- и господ не е толокова добър

Аз пък виждам вирбел
За мачтовия риболов 
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик

- Обратна връзка:
Точно така Илийка-Виждаш за разлика от някои.
Нищо не разбирате.Тва е риболов от мачта
Колега mariayn майтап да става,да не се обидиш
Колега mariayn майтап да става,да не се обидиш
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Здравейте,
Какво ползвате за долен стопер при риболов с по тежки ваглери?
Аз ползвам от тези конци на тръбичките и перла.Но при замятане не задържат ваглера,дори и с дропер зад тях не става и ваглера слиза по надолу и естествено следва оплитане.
Предварително благодаря!
Какво ползвате за долен стопер при риболов с по тежки ваглери?
Аз ползвам от тези конци на тръбичките и перла.Но при замятане не задържат ваглера,дори и с дропер зад тях не става и ваглера слиза по надолу и естествено следва оплитане.
Предварително благодаря!
- zarganski
- ще става разбирач

Добре е да уточниш колко е тежък "по-тежкия ваглер". При мен най - тежките са 16 - 20 гр. и не ми слиза ваглера, а застопорявам със съчма. Дори не ловя със маркови такива а ползвам българските. Да не би да хвърляш много рязко?
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Не по леки са 6-14 грама.Може и грешката да стои зад въдицата
или меката съчма не държи.
Мислех че има и други начини за стопиране затова питам.Ще пробвам с по твърда.
Благодаря!
Благодаря!
- zarganski
- ще става разбирач

Сега да не те объркам, на мен ми се е случвало, просто е твърде рядко за да обръщам внимание. Аз се страхувам от по-твърди съчми, щото нараняват влакнотоNikkolay написа:Не по леки са 6-14 грама.Може и грешката да стои зад въдицатаили меката съчма не държи.
Благодаря!
Мач с акция до 30 гр. не би трябвало да изтрелва ваглера като с кол за домати примерно
if there is no fishing in paradise, i am not going!!