За каракуди

Модератор: Кърцата

Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

За каракуди

Мнение от icko »

В събота съм на корекциите до Драганово (великотърновскo) за едри каракуди около 300-500 грама .Приготвил съм за захранка по един пакет Филстар (Шаран) и Неса (Шаран и каракуда), ароматизатор ШАРАН на Van den eynde, 3 кутии бял червей, една пинки ,МНОГО торни и земни червеи, варено жито .Ще ловя с два пет метрови телескопа. Линиятa ще е с основа 0.18 ,повод 0.15, плувки една 1.5 грама и другата 2.5 грама ,куки на единия за бял червей №14 ,а за торен №10 на фирмите Mustad,Owner .Tам дето смятям да ловя e блато(корекция) в което има разнообразна риба .Ако имате препоръки пишете ,че в пет си тръгвам на село е още от тази вечер ще захраня мястото с жито ,гранули и малко захранка .Дано да имам успех ще ви напиша ко съм хванал в неделя. НАСЛУКА на всички колеги :D :D
Последно промяна от icko на Пет Апр 14, 2006 4:15 pm, променено общо 1 път.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Сложи малки плувки и ги балансираи добре , 0.5 грама щом си с директни няма да имаш проблем със замятането дори и там.
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Добре, на тази с белия ще сложа 0.5 грама ,а на другия мисля 1 грам, но с тънко тяло и тънка антенка ,проблема с плувките е ,че целя прозорци от жабуняк и при вятър е малко трудно ,но ще си сложа от дребните и чувствителни плувки, а ако излезе вятър ще ги сменя с готови линии намотани на совалка с по големи плувки (между другото аз мразя да ловя на директен с по големи от грам ,но понякогa се налага) Благодаря за съвета!!!!!!!! :D :D :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ходил съм там няколко пъти и по мой- наблюдения рибата е доста наплашена и иска фин такъм, метни и някоя тапа за щука ако имаш под ръка на дребна каракудка или червеноперка ако успееш да си хванеш такава. Там каракудите са наистина огромни.
Наслука!!!
Аватар
sashito
ще става разбирач
ще става разбирач

за корекциите

Мнение от sashito »

приятел4е аз малко позакусниах да ти дам съвет,6тот доста 4есто ходя по тези корекции за риба,дано да хжане6 ,6тот там каракудата трудно може6 да я накара6 да калве,наи ве4е по голямата корекциа излизат дребни 4ервеноперки и 4асовници,аз биах в сриада там и извадихме 3 6туки ама нито една каракуда,схтиах да ти дам савет за каракуда да пробва6 на корекциата то4но под мелницата ,там на моя приател гад4ето хвана кам 3килограма каракуда и някоя друга платика на хляб и торен 4ервеи,ако ресхисх другата седмица да ходи6 по драганово 6те пи6е6 да ти дам някои савет за местата по корекциите може да опита6 и на малкото блато след мелницата там су6то има каракуда и 6тука,аиде пи6и като се прибере6 да видим какво си напраил и наслука!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”