Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

За каракуди
Модератор: Кърцата
За каракуди
В събота съм на корекциите до Драганово (великотърновскo) за едри каракуди около 300-500 грама .Приготвил съм за захранка по един пакет Филстар (Шаран) и Неса (Шаран и каракуда), ароматизатор ШАРАН на Van den eynde, 3 кутии бял червей, една пинки ,МНОГО торни и земни червеи, варено жито .Ще ловя с два пет метрови телескопа. Линиятa ще е с основа 0.18 ,повод 0.15, плувки една 1.5 грама и другата 2.5 грама ,куки на единия за бял червей №14 ,а за торен №10 на фирмите Mustad,Owner .Tам дето смятям да ловя e блато(корекция) в което има разнообразна риба .Ако имате препоръки пишете ,че в пет си тръгвам на село е още от тази вечер ще захраня мястото с жито ,гранули и малко захранка .Дано да имам успех ще ви напиша ко съм хванал в неделя. НАСЛУКА на всички колеги

Последно промяна от icko на Пет Апр 14, 2006 4:15 pm, променено общо 1 път.
Добре, на тази с белия ще сложа 0.5 грама ,а на другия мисля 1 грам, но с тънко тяло и тънка антенка ,проблема с плувките е ,че целя прозорци от жабуняк и при вятър е малко трудно ,но ще си сложа от дребните и чувствителни плувки, а ако излезе вятър ще ги сменя с готови линии намотани на совалка с по големи плувки (между другото аз мразя да ловя на директен с по големи от грам ,но понякогa се налага) Благодаря за съвета!!!!!!!!

- sashito
- ще става разбирач
за корекциите
приятел4е аз малко позакусниах да ти дам съвет,6тот доста 4есто ходя по тези корекции за риба,дано да хжане6 ,6тот там каракудата трудно може6 да я накара6 да калве,наи ве4е по голямата корекциа излизат дребни 4ервеноперки и 4асовници,аз биах в сриада там и извадихме 3 6туки ама нито една каракуда,схтиах да ти дам савет за каракуда да пробва6 на корекциата то4но под мелницата ,там на моя приател гад4ето хвана кам 3килограма каракуда и някоя друга платика на хляб и торен 4ервеи,ако ресхисх другата седмица да ходи6 по драганово 6те пи6е6 да ти дам някои савет за местата по корекциите може да опита6 и на малкото блато след мелницата там су6то има каракуда и 6тука,аиде пи6и като се прибере6 да видим какво си напраил и наслука!!!!