Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

риболов на троха-как става
Модератор: sapuna
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
риболов на троха-как става
дали всъщност това е намачкан хляб така че да стане на тесто?
- barutchiata ©
- Администратор
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Ако става вапрос за риболов на шаран..пробвал съм един метод, за който бях чел някъде в специализираната преса.
Преди време ходехме на един язовир на Долна Махала...това е по пътя Пловдив-Карлово.Имаше един платен яазовир,доколкото знам,вече не съществува..Имаше много и все хубави шарани,от килограм до над десет килограма!По принцип, риболова на дъно беше приоритетен,рядко на плувка.Кълвеше си здраво.Почти без паузи.Нещеш ли, изведнъж започнаха валатите.Кво ли не се пробва.Шараните си бяха там!
От чудене се сетих да метода...линия(здрава разбира се) с булдо...повод 50-100 см...кука...а на куката коричка хляб.Още на първото замятане близо до едни шавари....не беше минало и минутка....когато шарана взе стръвта и потегли!Засечка...и след малко-шаран 2.5 кг беше в кепа.Улових и други...,но идеята е за метода!Мисля, че точно както го дават-за летните жеги е супер подходящ!
Преди време ходехме на един язовир на Долна Махала...това е по пътя Пловдив-Карлово.Имаше един платен яазовир,доколкото знам,вече не съществува..Имаше много и все хубави шарани,от килограм до над десет килограма!По принцип, риболова на дъно беше приоритетен,рядко на плувка.Кълвеше си здраво.Почти без паузи.Нещеш ли, изведнъж започнаха валатите.Кво ли не се пробва.Шараните си бяха там!
От чудене се сетих да метода...линия(здрава разбира се) с булдо...повод 50-100 см...кука...а на куката коричка хляб.Още на първото замятане близо до едни шавари....не беше минало и минутка....когато шарана взе стръвта и потегли!Засечка...и след малко-шаран 2.5 кг беше в кепа.Улових и други...,но идеята е за метода!Мисля, че точно както го дават-за летните жеги е супер подходящ!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
gogo3 написа:най-добрия хляб е френския!!
той е мн еласти4ен и са задържа мн добре ка куката дори и при силно кълване така е пробвал сам !!!
Е който има връзки във Франция лови на такъв хляб ние които нямаме ползваме топъл заводски и се стремим да го запазим колкото се може по дълго топъл и мек ( понякога някои работи трябва да са меки).
Re: риболов на троха-как става
милите шарковци! Изключителен пич е шаранът по мое мнение, добродушен и борбен! Иначе в трохата съм влюбен като стръв! За мен става най- добре от Добруджа! Ако си откъсна малко хлебец и го сложа хубаво на куката без да стърчи с много от нея, успявам дори 2 пъти да заметна с една троха... Просто днеска си направих тест за царевица срещу снежинка (царевица с ванилия) срещу добруджанска снежинка и трохата бие красноречиво, но пък и царевицата е мн гот на нея! Все ми се ще да си хапна от нея, ама не става за хора тая!
Re:
Е, преди имаше и повече шарковциВанко написа:Евала че си се сетил и си хванал но този метод с коричката нее нов,на коричка приди 40-50 години дядоми и сигорно още много други рибари са ги спуквали Шарковците.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р