Родопски Реки

Модератор: sapuna

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Родопски Реки

Мнение от аксел »

Има още една доста съществена причина,Родопафиш,всички да са така "злобни"/мисля,че не е конкретно към тебе/ и тя е,че поради "екомалоумията" за използване на водата като енергиен източник,незаконните водохващания на изворите на реките от разни виладжии и хотелиери,масовата сеч и последно,но не на последно място БРАКОНИЕРИТЕ,пъстървовите реки почти изчезнаха,съответно и рибата в тях :evil: .......като знам,какво беше и какво стана положението!!!!!.....как някой да ти каже?....,то и самите ние се чудим,къде да идем.
И все пак,ако искаш да хванеш трофейна пъстърва най-добре е да опиташ на Въча от Михалково до Триград и Буйново,може и на Чая има единични,но прилични пъстърви бих те посъветвал да ги потърсиш от Юговското ханче нагоре.Безперспективни според мене са-Тъмрашака/водохващане и токаджии/,Юговска/отровена от хвостохранилището,има риби,но не яж от нея/,Луковишка/водохващане и бракониери/,Забърдовска/изливат се отпадни води от мандрата,тоест изтровена/,Ореховска/изтровена/....това са по-близките в северната част на Родопа.Успех.
......и ако има някой колега да допълни,още нещо,ще се радвам да го прочета.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

В самият Триград реката е разрешена но под него трябва предварително да мине през горското в Триград за да му кажат разрешените участъци и да си няма ядове впоследствие . Над Юговското ханче май също не даваха ама пак най-добре е да се информира на място къде може и къде не :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
andon1980
новобранец
новобранец

Мнение от andon1980 »

Доста хубава тема и аз като пряко засегнат реших да напиша нещо. В Родопите има места където красотата е толкова голяма че направо не можеш да повярваш.Обаче има идиоти които не я оценяват дори и я рушат заради техните дребни потребности.Миналата година купихме едни къщички в района на ливадата пред едната къща пасяха сърни.Така до единкден в който се появили някви идиоти и гръмнали едната.За 5 кг месо разваляш природата.5 кг са 40 лв даже няма и толкова.Затова мисля че изобщо не е хубаво да се споделя нищо нито за реките нито за дивеча там.Аз бях намерил пещера в която извираше вода от дейноста на рудниците преди време и вътре имаше пъстърва.Хубаво е като идеш някъде да може да видиш животни риби и красота.А не хора отиващи там да палят скари и да оставят боклуците в храстите да ловят риба с мрежи ток или бомби и да слагат примки за животни които дори и не проверяват.Пълно е с такива идиоти.Радвам се че поне тази неделя като минах през там на едната ливада видях 2 сърни дажи и ги снимах но почти нищо не се вижда от снимката.Спомням си като малък имаше много риба в Чая.Откакто обаче я изкупуват по ресторантите на Бачково има вирове по реката където не можеш да видиш нито една риба.Жалка картинка.Но съм убеден че има доста риба още.Последния пример който ме кара да твърдя това е точно от лятото.Един човек от квартала раздаваше пъстърва и мряна на махалата щото наловил много.Имаше пъстърви над 50 см хванати някъде нагоре по Чая.Убеден съм обаче че е бракониерство щото освен 50 см имаше и 5 см такива.Абе жалка картинка
Аватар
fishing.ivo6a.com
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от fishing.ivo6a.com »

Отивай на Арда на нулата дава скобар на троха
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Hristozov,звучиш по същия начин,като незабравимата гад Лапландеца,че и адреса ти е пак там,сред замръзналите мозъци,страсти и чувства.Нямаш думата нито за Родопите,нито за пъстървите тук,нито за кефалчетата и мрените,щото си толкова риболовец,колкото...ескимосите са негри.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”