Смазване на макари

Модератор: sapuna

ЕМИЛ ЙОРДАНОВ
новобранец
новобранец

Смазване на макари

Мнение от ЕМИЛ ЙОРДАНОВ »

Както всички знаете новите макари са със много малко грес.
Със каква грес да ги смазвам ?
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Смазване на макари

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Емо тази тема ще ти помогне. :drinkers:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... A1#p113386
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Също и тук :

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=21946

Ти прецени на кое да вярваш. :wink:

.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
bruxelman
новобранец
новобранец

Мнение от bruxelman »

Колега техническия вазелин е истината.Ако мойе да си набавиш от някаде ще бъде идеално.Продава се в магазините за електронни компоненти.
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

bruxelman написа: техническия вазелин е истината.Ако мойе да си набавиш от някаде ще бъде идеално.Продава се в магазините за електронни компоненти.
Предполагам ще излезе скъпичко в тези магазини .Мога да насоча къде има кутии от по 400 гр. които са някъде около 6 лева.
:idea:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Колеги, навремето ми бяха подарили една малка кутийка грес, която имаше много голям диапазон на температуроустойчивост! За съжаление не помня техническото и наименование, но помня че беше бяла на цвят! Работеше перфектно и стоеше след един сезон точно там където съм намазал! Ако някой има представа от къде мога да си намеря пак такава ще съм му много благодарен! Иначе Wurth имат много голямо разнообразие във флакони с точни характеристики коя за какво е! Успех!
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
ЕМИЛ ЙОРДАНОВ
новобранец
новобранец

Мнение от ЕМИЛ ЙОРДАНОВ »

Колеги чувал съм ,че техническият вазелин не е добро решение.
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

За ниски температури да не се получава това което каза Марко. :
ЦИАТИМ смазката , дето някои са я срещали в казармата опакована в консервени кутии е различни типове - ЦИАТМ-203 коефициент на триене 1x10-4 , за разлика от ЛИТОЛ-24 с коефициент от 1x10-1 до 1,5x10-1 .

ЦИАТИМ 203 - Работна температура от -50 до +100.
Превъзхожда ЦИАТИМ-201 по химическа и колоидна стабилност, водоустойчивост и противоизносни характеристики.

ЦИАТИМ 201 - Нисктемпературна смазка. Представлява светло жълта до кафява маса с гладка текстура. Получава се от базово масло с нисък вискозитет, сгъстено с литиев сапун на стеариновата киселина, към което се прибавя антиокислителна присадка.Използува се в авиационната техника във възли на триене в системите на управление и в някои вспомагателни механизми, в отделни прибори.

ЦИАТИМ 221- представлява еднородна маса със светло жълт до светло кафяв цвят. Получава се от силициевоорганична течност сгъстена с комплексен сапун, с добавка на антиокислителна присадка.Неразтворима във вода, хигроскопична, стабилна даже при кипене. Химически устойчива и инертна към гума и полимерни материали. Работоспособна при температури от - 60 до + 150 гр.С.

Или полутечната :

ТРАНСОЛ 0, 00 и 000 Полутечни смазки за промишлеността - тежко натоварени редуктори, зъбни и червячни предавки, повдигателни винтове. Работоспособни в границите от -20 до +100 °C
ЛИТЕЛ У-00-С Полутечна автомобилна смазка за централизирано смазване на тежкотоварни автомобили.

PS.:
nikikati написа:на Wurth имат много голямо разнообразие във флакони с точни характеристики коя за какво е! Успех!
Вюрт са търговска фирма!Те НЕ произвеждат греси само опаковката е тяхна.

.
Факт !
bruxelman
новобранец
новобранец

Мнение от bruxelman »

Имам макари от памти века дето се вика и ги подържам с технически вазелин.Не сам имал проблеми.Но всеки сас своите предпочитания.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”