Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Чудесна инициатива относно правописа!
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Чудесна инициатива относно правописа!
бее-важно да се разбирамеMarco Polo написа:Добре де, при така поставеното положение - млъквам, но все пак няма да си сменя подписа...Бат Мирче-5кила написа:бе я не ми ЗАВИЖДАЙ,че ОТКРИХ дума в мн число с й в нашия език-еее,аман от завистници![]()
![]()
![]()
![]()

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
Тази ненагледна "творба" се възроди-незабравимият Лапландец,пак е мерудия на всички манджи,отново осъществява престъпния състав "Тъпота с взлом"...
-
- учете се от него
Марко , маркооо ... нали ти писах че в българския има думи в множествено число, завършващи на "й", например:"простотийй, простотййй......"Marco Polo написа: Добре де, при така поставеното положение - млъквам, но все пак няма да си сменя подписа...
п.п. "ПРАВОПИСНА ПОЛЮЦИЯ"....- голям смях

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и ти ли,Бруте?дай доказателства деIDA написа: Марко , маркооо ... нали ти писах че в българския има думи в множествено число, завършващи на "й", например:"простотийй, простотййй......"
:

-
- учете се от него
Утре ще се щракна в близък план- от това, "по така " доказателство за проститиййй....-нямаБат Мирче-5кила написа:и ти ли,Бруте?дай доказателства деIDA написа: Марко , маркооо ... нали ти писах че в българския има думи в множествено число, завършващи на "й", например:"простотийй, простотййй......"
:![]()

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ааа-без удари под крьстаIDA написа:Утре ще се щракна в близък план- от това "по така " доказателство за проститиййй....няма![]()
![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
по-важно е какво си написал,а не как
а още повече ,че не пиша автобиография или молба за постъпване на работа по европейски стандарт.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Казвам,
аре Венцо ти си
аре Венцо ти си

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Сакън, Марко, да не си посмял, че ще свикам целия полицейски правописен синдикат да те заклеймим публичноMarco Polo написа: Ако толкова ви е трън в очите червеното в подписа ми - кажете го, двама да кажат - махам го

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не от,а на собствената си неграмотност и безотговорност Ники! 

-
- и господ не е толокова добър
Ко стана уа,ще го бъде ли право-писа

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

Неведнъж съм се замислял, редно ли е да пиша на "уличен" език във форума, но все още не съм намерил отговор на въпроса. На 3-4 ракии бих могъл да се изразявам и по книжовному, но тогава риска някои колеги да ме вземат за гей не е хич малък. А относно неграмотността на немалка част от по-младите колеги, мога да кажа, че трудно бихме могли да им помогнем. По-скоро нашата мисия е да им покажем, как да обичат природата.
-
- учете се от него
Най се кефя като прочета: "рипка за страв" или "каде калве"
Иначе за диалекта- пак се кефя, но в друг аспект

- Николай Неделков
- учете се от него
Dedy написа: А относно неграмотността на немалка част от по-младите колеги, мога да кажа, че трудно бихме могли да им помогнем.
Па язе от секде сум си гръмотен. Другите да се опраат

Та иначе казано , това как някой пише на РС-то , било то по форуми или чат програми , не е измервател за неговата грамотност. Много грамотни хора пишат на латиница , защото така им е по-удобно или по-бързо. Имам доста познати , които учат в чужбина и по грамотност са доста над средното ниво на българина , но пишат на латиница или както е по-известна във форумните среди - "маймуница".
Ако пишеш на кирилица само , за да спазваш форумни правила , а това не ти е по сърце , естествено че ще се правят правописни грешки. Бързината също е фактор.
Друг е въпроса дали пишеш на кирилица , за да се правиш на интересен. Тогава искаш , неискаш трябва да пишеш граматически и пунктоационно ПРАВИЛНО , защото всяко нещо трябва да има покритие.
Аз пиша на всякъде единствено и само на КИРИЛИЦА , защото така съм свикнал , но не винаги спазвам правилата на книжовния български език.
Гледам да използвам правилно препинателните знаци и мисля , че що годе се справям добре. За правописа мисля , че също НЕ МИ КУЦА. Но зависи в какво настроение съм , пиша и на диалект , бил той от Западна , Централна , Средна , Южна или Източна България. При всеки надделява лигавщината на моменти.
Но пак казвам , не можете да съдите за грамотноста на един човек по начина , по който пише в i-net форуми.
Благодаря за вниманието

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Николай Неделков написа:Па язе от секде сум си гръмотен. Другите да се опраат

Николчо, ти учиш вишо бе дедовото и нема как да не си грамотняга. Само ща замола да не тураш интервали преди запетайките, щот дразниш Пича!