Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ
Модератор: nkolev66
ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ
Красотата под водата е два пъти по-голяма,отколкото отгоре.Не е нужно в ръцете си да държиш харпун за да усетиш тръпката-достатъчно е само да наденеш маската и плавниците и да се гмурнеш в един нов свят.Съчетаеш ли новата си страст с рибарският си устрем,неминуемо ще пожелаеш някое рибе да ти висне на кукана.А това приятели наистина ще ви вдигне адреналина.Правилата и етиката и тук трябва да се спазват,но най важното нещо е безопасноста.Готов съм да споделя скромният си опит с всеки койт е заинтересуван и.........НЕКА ОБЯВИМ СЕЗОНА ЗА ОТКРИТ
Последно промяна от nazinio на Пет Апр 28, 2006 1:17 pm, променено общо 1 път.
Ами Wish бая ме мъмри в сайта си,с много неща не бях съгласен и затова вече не го посещавам.А честно да си кажа сезона не съм го приключвал(около Варна има достатъчно места дашни и при минус 15 градуса)
На Обзор чувам за добри калкани над 1.5-2кг,дано да има видимост.Отивам да взема две риби
ама да нестане 
На Обзор чувам за добри калкани над 1.5-2кг,дано да има видимост.Отивам да взема две риби

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Че ще ходите на Емине или на Иракли е ясно. Въпросът ми към вас двамата е следния:
Знаете ли,че забраната за улов на калкан с всякакви риболовни уреди е в сила от 15.04.2006 година, че за улов на калкан е необходимо разрешение от ИАРА с цел запазване популацията на този вид риба, че уловената риба не трябва да бъде по-малка от 45 сантиметра?
Не мислете, че се заяждам и пиша, за да предизвикам спор. Сами знаете колко лесна цел е калкана; че сега женските са пълни с хайвер; че и от нас зависи дали в Черно море ще остане риба, която да ловят децата и внуците ни...
А ако толкова ви се яде калкан- купете си. В Метро го продават свободно.
Знаете ли,че забраната за улов на калкан с всякакви риболовни уреди е в сила от 15.04.2006 година, че за улов на калкан е необходимо разрешение от ИАРА с цел запазване популацията на този вид риба, че уловената риба не трябва да бъде по-малка от 45 сантиметра?
Не мислете, че се заяждам и пиша, за да предизвикам спор. Сами знаете колко лесна цел е калкана; че сега женските са пълни с хайвер; че и от нас зависи дали в Черно море ще остане риба, която да ловят децата и внуците ни...
А ако толкова ви се яде калкан- купете си. В Метро го продават свободно.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- научил се да хвърля
Забраната за калкан знам че някаде по това време влиза но офицялно незнам дали е датата която си написал.Всяка година е различно защото климатичните ословия влияят на рибите
Споменатите размери са верни но мисля че преди да сиправим забележки трябва малко дасе огледаме
Във морски риболов колегата беше снимал на капака на колата някякви палачинки и следтова обесняваха касе хваща инакакво
Нищо лично просто отбелязвам някой факти
Междо другото всеки подводен ловец има право на 2 риби .Нещо такова пишеше в закона а колкото до вреда мисля че рапанджиите нанасят най-големи вреди върхо пополацията на тази риба несамо защото постоянно тралят дъното но те влизат по-надалбоко истоят там със часове благодарение на изполвани технически средсва.Повярвайми никой не прощава на калканите а и много рядко някой проверява рапанджии какво има под рапаните
Вподводния риболов използването на бутилки или други средсва се счита за браконерсво
Маломерни риби нехващам защото мога да сиги избирам аи глобите са много яки.Толкова отмен моите оважения момчета и късмет 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Скорпид не си прав за рапанджийте водолази ! Те си човъркат само рапаните не пипат останалите риби особено ако е калкан защото много си прилича с морската котка особено когато са получаровени а ако котката да удари с шипа си без приблем може да ти направи смъртоносна рана !
Познавам много такинва дори съм се гмуркал с тях на шкорпиловци и крапец !
Познавам ги защото работят за майка ми собственичка на фирма Електа !
Познавам много такинва дори съм се гмуркал с тях на шкорпиловци и крапец !
Познавам ги защото работят за майка ми собственичка на фирма Електа !

За бракониерите само слънчаци
!

-
- научил се да хвърля
Със риск да стана груб само щетикажа че стова изказване доста се изложи
Приятлю вземи една книжка и прочети виж картинките в нея и после сравнявай калкан със морска котка.Ако те чуят рапанджиите ще се одавят от смях
Нищо лично пич но неприемам някой да ми казва че не съм прав а всъщност той да не знае елементарни неща съжалявам но нещо бъркаш. Извинявамсе ако съмте обидил .

В спорове не искам да влизам-по добре да приключим темата ЗА и ПРОТИВ.Калкани не съм удрял често,предпочитам "белите" риби-кефал,лефер,лаврак(ееееех дай БОЖЕ всеки му).Подхванах тази тема,защото исках да говорим за нещо наистина вълнуващо-пък и да обменяме опит.Подводният риболов наистина е малко нехуманен,но има едно голямо предимство-сами си избирами каква риба да простреляме и колко да е голяма.Въпрос на личен избор е дали ще се спазват правилата,дали удоволствието ще се превърне в бракониерство и т.н.Да си признаем истината:ГЕНОЦИД може да се извършва и с една обикновенна въдица.Ето ви пример-тази зима на ТЕЦ-а направих един единствен излет с харпун.Това е абсолютно забранено според действащите закони.Заковах си три кефала между 1,5-2кг.Същевременно ТРАЛАДЖИИТЕ ВАДИХА ЧУВАЛИ с кефал-всякакви размери,най-малките с размер около педя много често просто бяха изхвърляни.Та питам,кой нанася вреда:аз с моите три ЗРЕЛИ риби или някой друг.До тук с обясненията-подводният риболов го има и е част от всеобщият такъв.Браво на админите,че са дали "сцена"на която да се изявим и харпунджиите.
p.s.Чувал съм,че БУЛТИ има невероятна апнея,чел съм негови разяснения относно тренировката и и йогата като средство за постигането и.Не знаех,че е напуснал лоното на Уйш
p.s.Чувал съм,че БУЛТИ има невероятна апнея,чел съм негови разяснения относно тренировката и и йогата като средство за постигането и.Не знаех,че е напуснал лоното на Уйш
-
- научил се да хвърля
Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простуда
имах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .Следтова реших да стрелям по попчета (имаше огромни лихмоси) но след втория изтрел мисе скъса телта на жъладите
Реших дасе връщам и на излизане видях една ТАРАНКА неможах да повярвам
Със сигорност небъркам защото тя не бягаше и ме остави дая разгледам от близо
Общо взето това беше излязах без риба но добре премръзнал

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Скорпид написа: Междо другото всеки подводен ловец има право на 2 риби .
Скорпид написа:Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простуда имах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .
Скорпид, кога казваш истината? Как "пусна" прободените риби да живеят? А ако послъгваш случайно, не усещаш ли, че обиждаш аудиторията с елементаризмите си. Май ще си търсиш друг форум...Скорпид написа:Нещо такова пишеше в закона а колкото до вреда мисля че рапанджиите нанасят най-големи вреди върхо пополацията на тази риба
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.