ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ

Модератор: nkolev66

nazinio
новобранец
новобранец

ЗА ТЕЗИ КОИТО ПОЗНАВАТ МОРЕТО НЕ САМО ОТГОРЕ

Мнение от nazinio »

Красотата под водата е два пъти по-голяма,отколкото отгоре.Не е нужно в ръцете си да държиш харпун за да усетиш тръпката-достатъчно е само да наденеш маската и плавниците и да се гмурнеш в един нов свят.Съчетаеш ли новата си страст с рибарският си устрем,неминуемо ще пожелаеш някое рибе да ти висне на кукана.А това приятели наистина ще ви вдигне адреналина.Правилата и етиката и тук трябва да се спазват,но най важното нещо е безопасноста.Готов съм да споделя скромният си опит с всеки койт е заинтересуван и.........НЕКА ОБЯВИМ СЕЗОНА ЗА ОТКРИТ
Последно промяна от nazinio на Пет Апр 28, 2006 1:17 pm, променено общо 1 път.
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

А влезели в водата задаго откриеш :lol: :?:
naz-inio
новобранец
новобранец

Мнение от naz-inio »

ще го направя в неделя на ОБЗОР
p.s.мноо поздрави на WISHBONE
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Опа тука нещо познато :roll: В неделя иаз ще пробвам тъкмо ще сравним резолтатите :P :idea: Кой беше този фиш..... :smt006 абе всъщност откаде се сети за него :? :?: :?: :?: :?: :?:
naz-inio
новобранец
новобранец

Мнение от naz-inio »

Ами Wish бая ме мъмри в сайта си,с много неща не бях съгласен и затова вече не го посещавам.А честно да си кажа сезона не съм го приключвал(около Варна има достатъчно места дашни и при минус 15 градуса)
На Обзор чувам за добри калкани над 1.5-2кг,дано да има видимост.Отивам да взема две риби :wink: ама да нестане :oops:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Значи оттам имен вечеме няма :lol: отскоро и един приятел Булти също се махна :x Незнам точно каде ще ходиш но има голям шанс дасе срешнем :finga: аз също съм натам самоче малко по-близко нее труднто дасе сетиш :wink: Ако одавна се занимаваш със подводен риболов трябва даго знаеш :wink: :?: там име главната сбирка :lol: Наслука :P
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Междо другото азсемахнах от сайта по същата причина :twisted: Каквоти беше там името просто съм любопитен :P Извинявай за червеното човече по-горе исках друго да сложа ама вече екъсно :oops:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Напротив не е късно има бутон промени на всяко ТВОЕ мнение ако не си забелязал :wink: ! Намира се точно до бутона за цитат !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Че ще ходите на Емине или на Иракли е ясно. Въпросът ми към вас двамата е следния:
Знаете ли,че забраната за улов на калкан с всякакви риболовни уреди е в сила от 15.04.2006 година, че за улов на калкан е необходимо разрешение от ИАРА с цел запазване популацията на този вид риба, че уловената риба не трябва да бъде по-малка от 45 сантиметра?
Не мислете, че се заяждам и пиша, за да предизвикам спор. Сами знаете колко лесна цел е калкана; че сега женските са пълни с хайвер; че и от нас зависи дали в Черно море ще остане риба, която да ловят децата и внуците ни...
А ако толкова ви се яде калкан- купете си. В Метро го продават свободно.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Забраната за калкан знам че някаде по това време влиза но офицялно незнам дали е датата която си написал.Всяка година е различно защото климатичните ословия влияят на рибите :P Споменатите размери са верни но мисля че преди да сиправим забележки трябва малко дасе огледаме :roll: Във морски риболов колегата беше снимал на капака на колата някякви палачинки и следтова обесняваха касе хваща инакакво :cry: Нищо лично просто отбелязвам някой факти :?: Междо другото всеки подводен ловец има право на 2 риби .Нещо такова пишеше в закона а колкото до вреда мисля че рапанджиите нанасят най-големи вреди върхо пополацията на тази риба несамо защото постоянно тралят дъното но те влизат по-надалбоко истоят там със часове благодарение на изполвани технически средсва.Повярвайми никой не прощава на калканите а и много рядко някой проверява рапанджии какво има под рапаните :idea: Вподводния риболов използването на бутилки или други средсва се счита за браконерсво :roll: :idea: Маломерни риби нехващам защото мога да сиги избирам аи глобите са много яки.Толкова отмен моите оважения момчета и късмет :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Скорпид не си прав за рапанджийте водолази ! Те си човъркат само рапаните не пипат останалите риби особено ако е калкан защото много си прилича с морската котка особено когато са получаровени а ако котката да удари с шипа си без приблем може да ти направи смъртоносна рана !

Познавам много такинва дори съм се гмуркал с тях на шкорпиловци и крапец !

Познавам ги защото работят за майка ми собственичка на фирма Електа ! ;)
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Със риск да стана груб само щетикажа че стова изказване доста се изложи :oops: Приятлю вземи една книжка и прочети виж картинките в нея и после сравнявай калкан със морска котка.Ако те чуят рапанджиите ще се одавят от смях :wink: :oops: Нищо лично пич но неприемам някой да ми казва че не съм прав а всъщност той да не знае елементарни неща съжалявам но нещо бъркаш. Извинявамсе ако съмте обидил . :wink: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:
naz-inio
новобранец
новобранец

Мнение от naz-inio »

В спорове не искам да влизам-по добре да приключим темата ЗА и ПРОТИВ.Калкани не съм удрял често,предпочитам "белите" риби-кефал,лефер,лаврак(ееееех дай БОЖЕ всеки му).Подхванах тази тема,защото исках да говорим за нещо наистина вълнуващо-пък и да обменяме опит.Подводният риболов наистина е малко нехуманен,но има едно голямо предимство-сами си избирами каква риба да простреляме и колко да е голяма.Въпрос на личен избор е дали ще се спазват правилата,дали удоволствието ще се превърне в бракониерство и т.н.Да си признаем истината:ГЕНОЦИД може да се извършва и с една обикновенна въдица.Ето ви пример-тази зима на ТЕЦ-а направих един единствен излет с харпун.Това е абсолютно забранено според действащите закони.Заковах си три кефала между 1,5-2кг.Същевременно ТРАЛАДЖИИТЕ ВАДИХА ЧУВАЛИ с кефал-всякакви размери,най-малките с размер около педя много често просто бяха изхвърляни.Та питам,кой нанася вреда:аз с моите три ЗРЕЛИ риби или някой друг.До тук с обясненията-подводният риболов го има и е част от всеобщият такъв.Браво на админите,че са дали "сцена"на която да се изявим и харпунджиите.
p.s.Чувал съм,че БУЛТИ има невероятна апнея,чел съм негови разяснения относно тренировката и и йогата като средство за постигането и.Не знаех,че е напуснал лоното на Уйш
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простуда :oops: имах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .Следтова реших да стрелям по попчета (имаше огромни лихмоси) но след втория изтрел мисе скъса телта на жъладите :twisted: Реших дасе връщам и на излизане видях една ТАРАНКА неможах да повярвам :shock: Със сигорност небъркам защото тя не бягаше и ме остави дая разгледам от близо :shock: Общо взето това беше излязах без риба но добре премръзнал :roll: :wink:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Скорпид написа: Междо другото всеки подводен ловец има право на 2 риби .
Скорпид написа:Правси колега в събота открих сезона(засебеси) освен че хвах простуда имах късмета и да хвана 10-15 калкана .За мое голямо съжаление те бяха касметлии предмен беше катера на риболвните и трябваше даги пусна .
Скорпид написа:Нещо такова пишеше в закона а колкото до вреда мисля че рапанджиите нанасят най-големи вреди върхо пополацията на тази риба
Скорпид, кога казваш истината? Как "пусна" прободените риби да живеят? А ако послъгваш случайно, не усещаш ли, че обиждаш аудиторията с елементаризмите си. Май ще си търсиш друг форум...
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”