Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Риболов в Гърция от лодка...
Модератор: bobopeli
- milanov84
- научил се да хвърля
Риболов в Гърция от лодка...
Колеги имате ли представа дали е разрешено да се лови от лодка в Гърция. Защото намерихме една яхта за 6 човека, на която наема е около 900 лв. за седмица. Но ако не може да се лови по този начин, се обезсмисля цялото начинание. А приятелчето ми каза, че било забранено... И дали е забранен лова с лодка и в сладководните им басейни...
Re: Риболов в Гърция от лодка...
Ako си изкарате разрешително няма проблем,само,че по тази тема е доста писано и ако се разровиш по темите за Гърция ще намериш отговори и на много други въпроси,които ще са ти полезни.Наслукаmilanov84 написа:Колеги имате ли представа дали е разрешено да се лови от лодка в Гърция. Защото намерихме една яхта за 6 човека, на която наема е около 900 лв. за седмица. Но ако не може да се лови по този начин, се обезсмисля цялото начинание. А приятелчето ми каза, че било забранено... И дали е забранен лова с лодка и в сладководните им басейни...

- milanov84
- научил се да хвърля
Разрешително за морски риболов или капитанско... И имате ли представа как и от къде се изкарват въпросните документи...
Риболовен билет ти трябва.Вади се в Морската полиция.Струва 28 евро и ако искат ти го вадят за 15 минути(,ако си с вътрешен).Капитанско ти търсят ако двигателя е повече от 40к.Ако имаш някой познат в Гърция го помоли за помощ,защото не знам как ще се оправите,освен ако знаете гръцки или английскиmilanov84 написа:Разрешително за морски риболов или капитанско... И имате ли представа как и от къде се изкарват въпросните документи...

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Местя темата. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега не съм запознат със законите им ,но 3 год.работех там.Ходихме на 2 язовира до Атина и Лариса и никой не ни е проверявал.Имаше само соц.лагер/българи,албанци,руснаци и поляци/Гърците са в морето.Даже отидох до една група да видя на кво ловят и гледам 3 коли от Пловдив надули циганията и опънали БГ Знаме мн.ме накефиха,непредполагах,че има др.българи.
та се събрахме правех им рибена чорба,но за съжаление снимките са на хартия,не в ел.вариант.Това бе през 2004г и не съм ходил от тогава.

kasmet
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
капитанско за лодката си е отделно... а на мен отказаха да ми извадят разрешително в Неа Муданя, въпреки че обяснявах на чист английски какво искам и показвах капитанското... според мен ги домързя...
Но и за 3-4 дена возене и ловене на риба от лодката не видях проверяващи... Знам и за други колеги минали без разрешително и проверка...
А защо не помолите за съдействие тези, които предоставят яхтата

Но и за 3-4 дена возене и ловене на риба от лодката не видях проверяващи... Знам и за други колеги минали без разрешително и проверка...
А защо не помолите за съдействие тези, които предоставят яхтата

- milanov84
- научил се да хвърля
Точно те казали, че било забранено да се лови от лодка... Ама не говорили добре английски. Та може и друго да са казали. За това се обърнах към вас...Тедо написа: А защо не помолите за съдействие тези, които предоставят яхтата![]()
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
как пък не - забранено...може да не искат да се лови от тяхната лодка да не им я цапате... а най-вероятно не сте се разбрали...
Между другото, направи ми впечатление, че гърците-рибари (повечето) се криеха от нас да не ги видиме на какво и как ловят...
Между другото, направи ми впечатление, че гърците-рибари (повечето) се криеха от нас да не ги видиме на какво и как ловят...
Тедо написа:как пък не - забранено...може да не искат да се лови от тяхната лодка да не им я цапате... а най-вероятно не сте се разбрали...

- milanov84
- научил се да хвърля
Колега много благодаря за информацията. Като имаме в предвид, как глобяват по пътищата си гърците. Можем да си правим изводите и за морската им полиция /тъй, че без блет - НЕ!/.
А имате ли представа как стоят нещата с тролинга по язовирите им... И ако ходите, кои язовири предпочитате...
А имате ли представа как стоят нещата с тролинга по язовирите им... И ако ходите, кои язовири предпочитате...
Aз съм на о. Крит и се занимавам само с морски риболов,От време на време ходя и за пъстърва на две реки,ма за язовирите знам само,че ако ловиш от брега няма никакъв проблем,тоест не ти е нужен риболовен билет.Същото важи и за морето.milanov84 написа:Колега много благодаря за информацията. Като имаме в предвид, как глобяват по пътищата си гърците. Можем да си правим изводите и за морската им полиция /тъй, че без блет - НЕ!/.

-
- ще става разбирач
Колега Васлилев,ПЕТЪР vasilev написа:Риболовен билет ти трябва.Вади се в Морската полиция.Струва 28 евро и ако искат ти го вадят за 15 минути(,ако си с вътрешен).Капитанско ти търсят ако двигателя е повече от 40к.
А въпросния билет за морски за 1 година ли важи и от дата до дата ли е или пък от началото на годината до края?

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
За 2 години се издава риболовния билет и важи от датата на издаване.Пример 04.03.2009 до 04.03.2011 ,но трябва 3 месеца преди да изтече да си подадеш документите за подновяване на билета.esox_hunter написа:Колега Васлилев,ПЕТЪР vasilev написа:Риболовен билет ти трябва.Вади се в Морската полиция.Струва 28 евро и ако искат ти го вадят за 15 минути(,ако си с вътрешен).Капитанско ти търсят ако двигателя е повече от 40к.
А въпросния билет за морски за 1 година ли важи и от дата до дата ли е или пък от началото на годината до края?

-
- ще става разбирач
Мерси много за инфотоПЕТЪР vasilev написа:За 2 години се издава риболовния билет и важи от датата на издаване.Пример 04.03.2009 до 04.03.2011 ,но трябва 3 месеца преди да изтече да си подадеш документите за подновяване на билета.![]()

Поздрави и наслука!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/