Какво да правим при дъжд ?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Какво да правим при дъжд ?

Мнение от Local »

Така колеги неприятно е някой път когато ни вали , но настина се налага да взимаме всички мерки . Дайте съвети как да опазим себе си , такъмите и прочие . Интересно ми е всеки какво мисли.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво да правим при дъжд ?

Мнение от Cougar »

1. Ако е силен дъжд с гръмотевици : Влизам в най гъстата гора, покривам се с дъждобрана, оставям пръта и всичко метално на поне 20м от мен и чакам дъжда да спре.

2. Ако е лек дъжд или есенен дъжд без гръмотевици: Продължавам да ловя
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Какво да правим при дъжд ?

Мнение от zograf »

Local написа:Така колеги неприятно е някой път когато ни вали , но настина се налага да взимаме всички мерки . Дайте съвети как да опазим себе си , такъмите и прочие . Интересно ми е всеки какво мисли.
Абе колега ако има гръмотевична буря не мисли за такъмите изобщо. Хвърляйте всички карбони и в колата там е най безопасното место при гръмотевици.Не е хубаво да сте под дърво а най опасно е под еденично.Ако е голо около вас заставате на най ниското место като клекнете.Много колеги си заминаха след излизането на карбоновите въдици.А ако сте решили последен риболов купувате си щека 13м и при гръмотевици я вдигате високо на горе - гарантирам Ви че това ще е последния Ви риболов е това в рамките на шегата :lol: :lol: :lol:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Здравейте аз мога само да допълня,че е добре да си загасите телефоните в случаи с гръмотевици.И когато си в колата можеби да не пускаш радиото докато не спре да светка.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

aбе тука замириса на трупове както сте почнали...

отговора е един : вадиш сапуна и се къпеш..... :D :D :D
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Само трябва да внимавашда не го изтървеш да падне защото викат ,че после било голям срам.
Последно промяна от Ванко на Сря Юли 05, 2006 8:05 am, променено общо 1 път.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз лично винаги имам дъждобран под ръка !

И имаме един чадър също рибаски с плащ отзаде и става много добър подслон нит та вали нит нищо ! Отдолу се слагат работите върху които дъжда може да нанесе повреди или направо да ги сасъпе а въдици у водата !

Това е много добре решение според мене до ся не съм имал проблем верно е обаче че и не съм бил за риба по време на гръмотевична буря но винаги имам 1 на ум !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

zograf -шегаджия............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: аз ползвам дъждобран и съм настрана от въдиците
Ивайло
новобранец
новобранец

Мнение от Ивайло »

да се искажа и аз аз имам рибаски чадар 2.80 диаметар а за такамите имам му6амено платни6те 4 на 4 има ги в метро и с него си завивам такамите и няма проблем дано да сам ви помогнал
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

И моя е толкова голям и е на Шекспир (ShakeSpare) :D !

И да кажа колкото колеги го видяха толкова колеги попитаха от къде съм го купил щото и те искали да си купят :D !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

пичове за гръмотевици не ми говорете най яките излети съм правил при гръмотевични бури само дето първия път бях с едно скъсано наметало ама точно на варта имах вода чак в газа но заловихме нечувано количество шарани .та на темата такъмите са си където трябва(у средата на гЬола) аз по възможност в колата и дебна кво ше стане ако колата е далече на няколко метра от колците и клекнал с платнището над мен и най важното требе да имаш поглед над нещата си щото да не ги гониш из гЬола.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

При гръмотевична буря- се качвайте ВЕДНАГА в колата- там е най безопасното място.
Гумите на колата служат за безопасен изолатор от мълнията да не ви хареса да ви хакне, та очите ви да светнат като крушки.
Теглете им една майна и на въдиците, и на шараните- докато преминат облаците.
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

Van Helsing написа: Гумите на колата служат за безопасен изолатор .
абе пич тая гръмотевица или мълния преминава 2-3км. през въздуха които е един от наи добрите изолатори та една гума ли 6е го спре. нека да те светна : когато си в колата е безопасно щото се получава "фарадеева клетка" - тока минава през метала а не през теб щото тока е глупак и минава по по прекия път или там където съпротивлението е по малко (все едно да търчиш по нанадолнището) надявам се си разбрал за какво става дума та да не се изложиш некаде
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

keymaker
когато си в колата е безопасно щото се получава "фарадеева клетка" - тока минава през метала а не през теб щото тока е глупак и минава по по прекия път

:smt023 :smt023 :smt023 Стига колата да не е трабант или рено еспас , и двете купета са направени от пластмаса ..
На платено не одим !
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

кои е казал че траби е кола това е мотор с кош + палатка(ама не е прана от одавна та се е втвардила ) а рендето то си има и желаза колонките и вратите са достатъчни и при мотора с кош важи същото правило
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”