Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

чудно?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
добра покупка
аз пък си купих Tipica 5м. 330 гр. с водачи за 38 лв.
много съм доволен ловя си с нея и си пея
много съм доволен ловя си с нея и си пея
Риболов с болонезе
Здрабейте колеги! Искам да споделя с вас моето мнение за риболова с болонезе.Имам 6м. на фирма ULTIMATE от която много съм доволен. C нея ловя на река и на язовир.Много е удобна ,прецизна и работата с макарата доставя голямо удоволствие.Тя тежи 220 гр. без макарата, за основно влакно използвам TUBERTINI SPECIAL 0.14mm и TUBERTINI FEEDER също 0.14 , а за поводи 0.12 TUBERTINI SPECIAL или TUBERTINI DRAGON neutral .Много съм доволен от тези влакна.Освен със стационарна плувка за по дълбоки водоеми използвам и подвижна.Вече пет години ловя с болонезе и заявявам ,че то е най универсалната пръчка.
Последно промяна от haga на Пет Авг 08, 2008 9:55 am, променено общо 4 пъти.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
za тика уондер може много да поспориме дали е удачна-шестицата имам впредвид-петицата е супер-аз си купих такава шестица и на втория риболов я подарих на един приятел(шестицата де)ако мога да посьветвам-колмик джойраид или летал-перфектни,не са лигави-тотален твьрд строй...сьщото нещо го има и под формата на тика,само дето е по евтино с около 100лв(колмика ми е 300) и по нищо не отстьпва,даже май ги правят в един и сьщ завод,както и да е-попреебах се ама не сьжалявам..иначе ако искате нещо по евтино,то има в софия,на пл. вьзраждане,на орозов в магазина сьвсем приемливи болонезета на спро,на сьвсем добри цени от порядька на 60-70лв..искам да ви кажа сьщо,че тика си вдигнаха цените значително и даже в склада им на едро е доста дебело вече-тьрсете варианти,но не такива с монтирането на водачи по камшиците,щото според мен не са удачни
за мен 6метра е най добрия вариант-перфектния-по кьса е тьпо,по дьлга-сьщо,ама тва си е мое мнение-просто реките ни са такива,че шестака си е класика-дето се вика-може да се понагази неколко метра при по висока река,успех с тиките и честита нова година 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
колега сонхен,нема нищо специално в монтажите на болонезе-правят се както на ква да е друга плувка-според зависи от течение,река и пр..аз използвам 2 основни-единия с топченца-постепенно утежнение,другия-с оливетка,която вдигам нагоре при влачене по дьното...само шибаните плувки на кралусо не можах да ги овладея,но това е друг вьпрос-и без тех се справям
тайната при болонезето не е в монтажа толкова,колкото в това,че с тая дьлга прьчка имаш тотален и незабавен контрол в/у плувката-е всичко си има значение,но главното е това 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
идва края на забраната(ей я де кьде е
),вьв форума,само простотии взехме да си говорим(и най вече аз де
) и то в "разни",та се чудя нема ли да поразцькаме темата за болонезето-кой ,кво си взе,кой,кво НЕ си взе..от кво сте доволни и от кво не и пр
аз.лично си карам с шестака и си пея-вече ходя на риба само с по 2 вьдици,че друго ми не трбва(изключая Дунав)-шестицата си ми която е и един фидер
хем удобно,хем лесно...а?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и ми е интересно-прави ли некой,като мене-да ходи на язовири с болонезе-аз язовирите ги бех позаебал и не са ми и сега интересни,ама за последните 5-6 години няколко пьти сьм мрьдвал дотам-ей тьй,за маитап и забравих за секви ваглери и пр....са,некой ще каже-ми как гониш дистанция?еее,с лодка и КЬСА прьчка
ама това-отделен вьпрос..

-
- сериозен играч
еми да я поразцъкаме темата тогаз
Вече понабрах опит с моето боло.Просто не мога да кажа лоша дума за него ..
Много ми допада .. като тегло е добро .. наланс също.
А за язовирния риболов... ами аз ловя основно с болото понеже предпочитам монтажа със стаична плувка.Досега съм ловил с различни грамажи до 5 гр плувки и специано за Тиката вондър мога да кажа че за успях да си мяткам с него и до контролирам линията относително добре с плувка 2гр като става въпрос за тихо и умерено ветровито време.
Под този грамаж .. особенно някъде под 1.5гр си става като гол телескоп ..само че с аванс
Но вече предпочитам да не ловя с по малко от 2 гр.До сега не ми е пречело нещо от сорта, че линията ми става нечувствителна или нещо подобно.
Имам един много добър тест с Local-ски на един платен .
Значи мъкнех си с болото шаранчета 500-1.600 най големия с основно 0.12 фендрел на колмик и 0.1 повод на ДАМ тектан .
Имах няколко късания но не от риби а от закачки по скалите на дъното.Мога само да кажа че контролът на рибите беше перфектен,
емоцията незабравима ... за мен това е риболова .
Успявам с него да заметна и по наФътре .. естествено контрола при вятър не е като при мач но за по тихо време дажи мисля че е по удобно(поне на мен) а кат зафука си взех фидер
Надявам се таз година да го сефтосам и на рЯка и пак ще кажа

Вече понабрах опит с моето боло.Просто не мога да кажа лоша дума за него ..
Много ми допада .. като тегло е добро .. наланс също.
А за язовирния риболов... ами аз ловя основно с болото понеже предпочитам монтажа със стаична плувка.Досега съм ловил с различни грамажи до 5 гр плувки и специано за Тиката вондър мога да кажа че за успях да си мяткам с него и до контролирам линията относително добре с плувка 2гр като става въпрос за тихо и умерено ветровито време.
Под този грамаж .. особенно някъде под 1.5гр си става като гол телескоп ..само че с аванс

Но вече предпочитам да не ловя с по малко от 2 гр.До сега не ми е пречело нещо от сорта, че линията ми става нечувствителна или нещо подобно.
Имам един много добър тест с Local-ски на един платен .
Значи мъкнех си с болото шаранчета 500-1.600 най големия с основно 0.12 фендрел на колмик и 0.1 повод на ДАМ тектан .
Имах няколко късания но не от риби а от закачки по скалите на дъното.Мога само да кажа че контролът на рибите беше перфектен,
емоцията незабравима ... за мен това е риболова .
Успявам с него да заметна и по наФътре .. естествено контрола при вятър не е като при мач но за по тихо време дажи мисля че е по удобно(поне на мен) а кат зафука си взех фидер

Надявам се таз година да го сефтосам и на рЯка и пак ще кажа
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
е,радвам се,че ти харесва-на боло по малко от 2 гр си е изнасилване
все пак тоя модел е главно за река-еее,ако махнеш макарата и го ползваш за камшик-пак става
класиката е 3-4гр-в някои случаи слагам 5до 6!!!ама рядко-има обаче такива места на искьр,дето бьрзея е толко силен и сьщевременно дьлбок,че просто НЯМА друг начин-дебелата мряна по незнайна причина лежи там,вместо да се премести по надолу-на удобно и за ДВАМА ни место
обаче в такьв вир,можеш да разчиташ само на от двулитрова нагоре!!!просто ситнежа нама как да се задьржи там.в редки случаи слагам 1.5-2 грама,при тясна река и леко течение(квито са малки искьр и примерно реката над язовир искьр),понякога и на струма..при реката много не важи правилото за чувствителността и малката плувка-напротив-там се тьрси не малката,а ТОЧНАТА плувка!щото ако е много лека си обречен на провал-даже ако е по тежка е по вероятно да се хване отколкото на незаслужено лека..ако някой иска да спори-готов сьм
в язовира,вече-как дойде-там ясна работата-пази си вьрха брато-не,че ги няма,ама оригиналния е скьпичьк и се троши колкото и НЕоригиналния