Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

ПО-КОЕ ВРЕМЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА ???
Модератор: sapuna
- loopfellaz
- новобранец
Re: ПО-КОЕ ВРЕМЕ КЪЛВЕ НАЙ-ЧЕСТО БЯЛАТА РИБА ???
Понеже съм начинаещ рибар и искам да попитам какво е тролинг?
И ако имаш стекче Бира Леденика деня минава перфектно,ако пак и закарфичиш некойа риба то вече е чудесноMarco Polo написа:Возиш се мързеливо в лодката, пуснал си две въдици, влачиш си воблерите и почесвайки се по долната част на корема/гърба се молиш да стане нещо.loopfellaz написа:Понеже съм начинаещ рибар и искам да попитам какво е тролинг?
Да ме прощаваш за майтапа, но това е в основни линии...
Абсолютно съгласен съм с мнението на Кърцата.
Наистина мъжкия на бялата риба охранява хвърления хайвер и атакува всичко , което щъка край семейното гнездо (буквално).
Ще ви кажа един признак, по който аз се ориентирам за периода в който става това:
На моя любим водоем, обичам периодично на пролет да обикалям по брега, "въоръжен" само с полароидни очила , за да следя за тоя нишан. Много от колегите ми се чудят, че не разнасям сопата, но аз си знам.
Признака за който следя е разитието на хайвера на дървесната жаба.
Ако някой се е интересувал, тази твар, на пръв поглед много грозна и с отвратителен дрезгав глас (но моето лично впечатление е за едно страшно мило и дужелюбно животно) , се явява край гьола, само в периода в който си хвърля хайвера за да се размножава.
Мога само да кажа, че за мен лично забраната за риболова от дата до дата е пълна идиотщина. Бялата риба хвърля хайвера при малко по-студена вода (сиреч малко преди забраната) и това е една от причините да става жертва на риболовците, в следствие на инстинкта за опазване на поколението , точно когато е най-вредно за формирането на нейната популация.
Наистина мъжкия на бялата риба охранява хвърления хайвер и атакува всичко , което щъка край семейното гнездо (буквално).
Ще ви кажа един признак, по който аз се ориентирам за периода в който става това:
На моя любим водоем, обичам периодично на пролет да обикалям по брега, "въоръжен" само с полароидни очила , за да следя за тоя нишан. Много от колегите ми се чудят, че не разнасям сопата, но аз си знам.
Признака за който следя е разитието на хайвера на дървесната жаба.
Ако някой се е интересувал, тази твар, на пръв поглед много грозна и с отвратителен дрезгав глас (но моето лично впечатление е за едно страшно мило и дужелюбно животно) , се явява край гьола, само в периода в който си хвърля хайвера за да се размножава.
Мога само да кажа, че за мен лично забраната за риболова от дата до дата е пълна идиотщина. Бялата риба хвърля хайвера при малко по-студена вода (сиреч малко преди забраната) и това е една от причините да става жертва на риболовците, в следствие на инстинкта за опазване на поколението , точно когато е най-вредно за формирането на нейната популация.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Вчера бях на ТЕЦ-2 и вече е започнало успешно да кълве бялата .Предимно вечер на уклей. Дори на стената един колега изкара една щука около 4-5 кила. Но ако питате мен не е за предпочитане сега да се ходи за Сулка , защото още мръсти и трябва да и се даде нужното спокойствие.
koito jelae da go svetna za RIBOLOV s izkustveni primamki ili da me svetne za novite ne6ta da mi pi6e....
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги!Не само,че едошло времето ами докато си пишете тука ще го изтървете
Вече издърпах 2 броя-става въпрос за тролинг

http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Извинявай,но не ти вервам!petukingdom написа:Здравейте колеги!Не само,че едошло времето ами докато си пишете тука ще го изтърветеВече издърпах 2 броя-става въпрос за тролинг
![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

-
- ще става разбирач
Ето снимката на колегата

Болки в ръката ми от хвърляне ...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тази снимка от България ли е? 

-
- вече хвърля и на тежко
Естествено,иначе нямаше да ви занимавам 

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
А по Жребчево как е някой ходил ли е ???

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мерси,Цар-Петю!
Миналата година по това време беше по-топло и се пробвах,без успех!
Явно не се влияе от времето!
Продължавай до край,щом си набарал ваксата! 

-
- вече хвърля и на тежко
Във вторник ще ходя на ТИЧА,ама вече почвам да "цопкам",мисля си че ще има радости
Това обаче е тема за друг форум
УСПЕХ НА ВСИЧКИ

petukingdom написа:Във вторник ще ходя на ТИЧА,ама вече почвам да "цопкам",мисля си че ще има радостиТова обаче е тема за друг форум
УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Колега тази красавица от кой водоем е измъкна ,ако не е тайна .Желая ти винаги такава слука.