За Малко Шарково

Модератор: sapuna

Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

За Малко Шарково

Мнение от dedeff »

Това е един чудесен водоем с отлични запаси на много видове риба според интереса на риболовеца.Единственият минус е огромната популация на сладководни миди пред които монофилното влакно е просто безсилно и се претърква или къса.Това води до нежеланото изтърване на успешно закачената риба.Спасението са плетените влакна които също не дават сто процентова сигурност.Другият съществен проблем са и раците които са такава напаст,че няма какво да коментирам то вие го знаете.Презареждането трябва да става на кратки интервали или да се повдигат монтажите от дъното което малко или много дава някакъв ефект.Дъното му е разнообразно,на места е отвесно и много дълбоко,подходящо за търсене на хищник,на други места равно и глинесто с не по голяма дълбочина от 10 метра пододящи за риболов на шаран.Цаката е му е яката захранка и търпеливото търсене.На ентусиазираните риболовци пожелавам късмет.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Дай информация за какви риби има там...защото много искам да отида там наистина :D !

Да знам как да се подготвям !

Вярно ли е имало някаква женска лудница до язовира ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

kalkan4o написа:Дай информация за какви риби има там...защото много искам да отида там наистина :D !

Да знам как да се подготвям !

Калканчо , вярно е ! Ама споко недей да гледаш като минаваш (иначе няма да си адекватен 2-3 часа ).

Иначе рибите са шаран , костур , бабушка , каракуда , кефал (като от всяка риба има едри и трофейни екземпляри). Ако съм пропуснал някой вид то е защото не съм го хванал , нека колеги добавят.
Клавиатура риба не лови!!!
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

вчера бях там само костури и червеноперки и то дребни
xols
новобранец
новобранец

Мнение от xols »

а по принцип там илиза ли едър шаран или нешто едро?
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

izliza li ne6to edro

Мнение от Gan4eff »

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!! МОДЕРИРАНО
atanasov2004
новобранец
новобранец

отговор...

Мнение от atanasov2004 »

Ето и от мен за вече култовия М.Шарково.За три дена на Воденския
ръкав-три удара-една петица,една двойка,и един изтърван който не
видяхме.Това е за сега.Планирам 5 дневен удар през м.септември и
ще правя яка подготовка.Чао :D :D :D
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

kalkan4o написа:

Вярно е.Преди 2 години бях последно там на палатка.Бях полегнал по едно време през нощта и по някое време почна да се чува някакъв вой ама не кучешки.Питах колегата дето бяхме заедно да не би чакали да има или нешо такова.А той вика:"Спокойно,от лудницата се чува."Било нещо нормално. :lol: :lol: :lol:
За мидите нямам наблюдения,но раците са ужастна напаст.Иначе язовира държи много шаран.Аз лично ходех да търся хищник и да си призная бях приятно изненадан от костура.Водоемът е много приятен,ако имате възможност ви препоръчвам да отидете.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
racing
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от racing »

Миналата година ходихме два пъти на откриването на сезона и краиат на себтември. Ниамахме къамет и двата пъти с хубави шарани но много хора хванаха аз понейе ловиа само на перо хаващах само шаранЧета зарибител които сЁтветно пусках Червеноперка и каракуда . ИнаЧе много иак гиол с удоволствие живот и здраве пак ще отида. имам Чувството Че там рибата взима нощем ( говориа на леко ) не сам пробвал ако ниакои е пробвал и има успех нека кайе
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

през ноща шарана не бута там, а за плувка, то през деня с тоя вятър е кофти, не че сам пробвал през ноща, между другото има и сом на язовира (от местните знам) а в един по-стар риболовен пътеводител за България пише че има и Бяла Риба, ама най се кефя на костъра там - мноо има (шот мноо май не ги фащам шараните :),
!!! ама няква руска почивна база щели да строят на язовира (чух)? някой да знае нещо !!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Вярно е за почивната база :roll: .

Сигурно ще правят почивната база за риболовци от чужбина ама знаеш ли... :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

някой савсем случайно да е ходил там след забраната, някакво инфо за шарана и костура?
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

afgany написа:някой савсем случайно да е ходил там след забраната, някакво инфо за шарана и костура?
Последната информация е че нивото рязко е паднало за некви ремонти на стената ли що ли и прогнозите са кофти... :roll:
Я елате рибенца при батко...
pmzk

Мнение от pmzk »

Петък и събота бяхме на Шарково. Излизат хубави таранки и по-рядко червенопера и костур.Едър шаран не се обади само малки екземпляри, които се пускат обратно във водата !!! А за този вой, който е чул колегата - били са чакали, от лудницата няма да се чуят такива работи.
П.П Става въпрос за мястото преди стената :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”