КЪМ КОСТУРДЖИИТЕ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ами от брега на плувка или на дъно, на рибка, на бял и на торен червей.И захранката помага.
На блеснички, воблерчета,силикончета и тем подобни джиджавки.
Блеснички:Aglia 1,2 Aglia Long 0,1 Comet 1,2 XD 1,2 ,Blue Fox Vibrax Original 1,2 и всякакви други включително нашенски.
Воблерчете всякакви, да не ги изреждаме.
Туистерчета и рибки всякакви, задължително както каза колегата жълт брокат но и всякакви други цветове................................................................... :lol: :lol:
Най-трофейните костури ти пожелавам!!!!! :lol: :lol:
Аз отдавна ги гоня ама с променлив успех.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Veronika написа: От брега ловят ли се?
Да, :lol: КАРАКУДИ :wink:

Може и някой к.. кефал :lol: :lol:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Veronika

Мнение от Veronika »

Виж, аз съм ловяла костури от брега. Проблема е че на язовирите на които съм ходила са били прекалено много и малки. Доста зор виждам, но ако застана на подходящо място става. На Тръстиково докато имаше сулка и костур съм хващала прилични и винаги от брега.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Добри екземпляри има на \АНТОНА\ :idea: сега яз. ВЪЧА :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Veronika написа:А, виж, Камчия ми е близко, но казвайте с лодка ли ги ловите щото аз нямам лодка а и неща понеже ме е страх да се качвам на такива. От брега ловят ли се?

На яз.Камчия съм ги ловил от брега на дъно със стръв рибка но това беше лятото във жегата.Сега предполагам че ще дава на плувка на земен червей.Ловил съм ги по това време на Жребчево до църквата на плувка
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Към кустурджиите

Мнение от krezo_bg »

Имам доста излети на Жребеца но не съм хващал приличен кустур.Дали не намирам подходящото място или защото мятам и аз като колежката от брега.Миналата година на Косювия ракав вървеше много добре на блесни и тем подобни прилична щука но след забраната юли август.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Точно преди забраната на църквата съм правил прекрасни излети преди 3 години.Излизаха костури до 500 грама. Говоря за риболов от брега :wink:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Изображение

А тези са от сезон 09.2005 г. , но малко по надолу от църквата /втория скалист нос/ и са със средно тегло 450 - 500 гр.
Личен рекорд - 1060 гр. , яз. Искър /от лодка/..
Последно промяна от sampo на Чет Май 04, 2006 8:31 am, променено общо 5 пъти.
На платено не одим !
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

Най-големите костури съм ловил на яз.Искър но от лодка- 500гр. -1200гр. и то яка бройка - нооо това беше преди поне 6, 7 години. Иначе от брега по-големи екземпляри аз лично съм хващал на дъно и на рибе. На плувка с червей все са маломерни, поне в моя случей. Та както и да е , Искъра си е вариант но пак си требва лодка.
П.С. и аз нямам лодка :(
кога нема риба и рака е риба
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

костури

Мнение от Диканаров »

Вероника, мога да споделя за риболов на костури само за язовирите Батак, Пясъчник и Сопот. Не са близо до Варна. На Батак ловя от лодка на средата на първия голям залив след втичалото от Баташкия водносилов път. Минава се по много лош черен път в дясно веднага след бензиностанцията на Батакл Мястото за което говоря е над старото русло на реката. Проверявай с котвата чука ли ти дъното. Ако ти чука, а не лепи си където трябва. Рибетата да са ти до 4см. Дълбочината е над 6м. Друго място е след шаранския залив по левия бряг на язовира преди втория залив. На 50 м има потънали острови от торф. Ако си между тях си ОК.Дълбочината е около 4.5м.
Костурите са от 250 до 750гр.
На Пясъчник застани срещу 12 стълб. Гледай да си на границата на стената и основния грунд.Дълбочина около 8м. Костури над 500гр.
Последния път хванах осем между 500 и 800гр., като два извадих едновременно. Беше голямо изживяване.
На Сопот, ако знаеш потъналите мостове е ОК. Другото място е на стената, пак по границата с грунта. Костурите са от 250 до 500гр.
На слука
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Към кустурджиите

Мнение от krezo_bg »

Срам ме е но ще попитам колегите ходили наЖребчево на кое викат Църквата.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ами има една постройка била е някога църква или параклис .Като се качи нивото на язовира я залива до някъде .Не знам как точно да ти обясня .Намира се срещуположната страна на село Паничарево.Имало е село и мисля се е казвало Запълни и това е църквата на селото даже като спадне нивото на язовира се виждат основи на къщи.Другата забележителност до църквата е Падар могила ако знаеш къде е. :wink:
emil petkov
новобранец
новобранец

Мнение от emil petkov »

Вероника, пробвай там където ловиш дребния костур да хвърлиш една две въдици на стръв същия дребен костур и няма начин да не дойде и някой трофеен едър.
НА СЛУКА!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

за голем костур и то масово признавам пясьчник-ловил сьм по 20-30 парчета в границата между 700-1.5кг!!!язьк че неам снимки :cry: само обаче с лодка и на дьнна(зимна)блесна,ама не такава от магазина,ами такава дето я прави един пич от младост 1 :wink: но за сьжаление става вьпрос за отпреди 4-5 години-сега и на тоя язовир му ЕБАХА МАЙКАТА-има само ситнеж дето се провира през мрежите и доста по рядко нещо от сорта на 500-600гр..все пак препорьчвам местото срещу селото Любен май беше,кьдето има едни скали и подводен остров-като се нацели острова(срещу скалите) около него е далаверата..пьтя обаче е отвратителен!!!!по добре с лодката да се доплува от плиткажа под селото след рекичката и ВНИМАВАИТЕ,че сьм си ходил пеша 10км(Понеже духна вятьр)и освен това сьм лазил пиян по земята да си тьрся колата(понеже от лакомия седехме до пьлен мрак в лодката и после не можахме да я намерим колата на брега) :lol: има на язовир Искьр срещу резервата(доказано от мен),както и на доспат и вьча..надявам се да бех полезен,наслука
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ааааа,да не забравя-на пясьчних ударих ЧУДОВИЩЕ дето нито сьм виждал преди,нито ще видя пак за сьжаление,което мисля че беше от порядька на 2-2,5(не се шегувам) кила но понеже ПАК бех пиян си бех забравил кепчето и не можах да го дигна в лодката та се спогледахме и се сбогувахме..завинаги,да еба :cry: имам свидетели от гр стрелча :lol: представете си ПАСТ на двукил костур,закачена на 4см блесна с долна тройка 14номер и горна-16....и ще изживеете ужаса който аз изживях,но факт,че вече ги немаа-това си е положението-изгребаха ги простаците,бе мани-не ми се говори-да се задвят дано с КОСТУРСКИ КОСТИ-пак на тоя язовир ни премести двама човека с лодката на петнайсетина метра сьс се котвата с 70влакно на дьно ама не знаеме КВО Е и до днес :lol: може би ви е смешно и не вервате,ама това е истината-аз затова вече спрех да ходя по язовири,щото вече няма големи риби там!!!на мен ми стига по некой литров скобар или някоя мряна от 2 кила на река искьр напр..... поне реките дават засега(изключая тая куца водна година и мьтна и шибана)бе,все по зле става-това си е-бреее,аз май се разчувствах :oops: аре чао,наслука пак
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”