Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Идеи...
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Local
- учете се от него
Идеи...
Скоро до 10-15 дни ще има блатен червей по магазинте ... следователно ще почнем да търсим платерините къде са се скрили и дали въобще ги има. След като се убедих , че захранката има доста голямо значение при морския риболов се чудя за един монтаж.
Както си е стандартния монтаж за платерина , олото да се замени с фидер ( утежнен или не ) ? Ако фидера не е утежнен то при разпадането на хранилката , тя ще се разтрови , той ще олекне и съответно влакното няма да може да се изпъне.
Стандартните утежнени фидери не ми харесват , затова си мисля че под него ще закача едно олово с вирбел и така дори хранилката като падне ще стои изпънато влакното.
Дайте идеи и вие и да преценим.
Другия тънък момент в това хрумване е с какво аджиба ще го напълня тоя фидер... мляна цаца , ултрабайт , черва и дроб смлени, месекосно брашно и т.н и т.н или микс от всичко това.
Споделете вашия опит и отново да преценим кой микс ще е най-добър.
А последния въпрос който ме гложди е дали си струва да се гони платерината на дъно , след като повечето пролетни пасажи се движат горе на повърхността (поправете ме ак греша).
Или да вадим бомбардите и да бомбардираме . Давайте идеи друзя
.
Както си е стандартния монтаж за платерина , олото да се замени с фидер ( утежнен или не ) ? Ако фидера не е утежнен то при разпадането на хранилката , тя ще се разтрови , той ще олекне и съответно влакното няма да може да се изпъне.
Стандартните утежнени фидери не ми харесват , затова си мисля че под него ще закача едно олово с вирбел и така дори хранилката като падне ще стои изпънато влакното.
Дайте идеи и вие и да преценим.
Другия тънък момент в това хрумване е с какво аджиба ще го напълня тоя фидер... мляна цаца , ултрабайт , черва и дроб смлени, месекосно брашно и т.н и т.н или микс от всичко това.
Споделете вашия опит и отново да преценим кой микс ще е най-добър.

А последния въпрос който ме гложди е дали си струва да се гони платерината на дъно , след като повечето пролетни пасажи се движат горе на повърхността (поправете ме ак греша).
Или да вадим бомбардите и да бомбардираме . Давайте идеи друзя

Клавиатура риба не лови!!!
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
каята яде като луда
Tези имаш ли ги в магазина бе , Lokal ...Local написа:батка виж вземи от софията малко тротилец поне да ни е сигурен улова
http://www.trabucco.it/en/floats.php?cat=1
Каята яде като луда... хайверът вече е добре развит ...
...и люлякът цъфна....as ever I said...
...мераклии за илария - мнооооогоооо

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: каята яде като луда
...мераклии за илария - мнооооогоооо
- черви обаче ЙОК
цена никой не се наема да дава още.
Я дай по подробно инфо , като брой в пакет
то цената е ясна 

риба къща няма-риба време няма
Наблюдавал съм как ловят илария, платерина и кефал в истанбул. Там червея е много скъп и можем да почерпим опит от комшиите :
- червея се продава и съхранява в чашка вода ;
- на куките се слагат парченца 8-10мм ;
- който няма пари за червей лови на хляб като го нанизва на куки без да го мачка . Куките са 6-8 навързани през 30-40 см на майката с 20 сантиметрови бидеми. интересно, че най-едрите екземпляри съм виждал да се хващат на хляб.
Иларията която преди 2 седмици видях да ловят там в изобилие е същата която чакаме всеки момент да дойде и е съвсем логично да се лови по този начин.
Водата в Варна на 22-ри беше 12 градуса. На юг кефаловите трябва вече да се обаждат.
Още нещо за иларията . Вчера бях на язовир и лових на пружина. Би трябвало и иларията да се лови така ако на пружината има хляб. За да не е на дъното може да се мята на тапа.
- червея се продава и съхранява в чашка вода ;
- на куките се слагат парченца 8-10мм ;
- който няма пари за червей лови на хляб като го нанизва на куки без да го мачка . Куките са 6-8 навързани през 30-40 см на майката с 20 сантиметрови бидеми. интересно, че най-едрите екземпляри съм виждал да се хващат на хляб.
Иларията която преди 2 седмици видях да ловят там в изобилие е същата която чакаме всеки момент да дойде и е съвсем логично да се лови по този начин.
Водата в Варна на 22-ри беше 12 градуса. На юг кефаловите трябва вече да се обаждат.
Още нещо за иларията . Вчера бях на язовир и лових на пружина. Би трябвало и иларията да се лови така ако на пружината има хляб. За да не е на дъното може да се мята на тапа.
И аз обичам да експериментирам и затова миналата година опитвах на една от пръчките да слагам утежнен фидер с хляб мачкан с цаца или с ултрабайт. Ефекта беше нулев. На тази пръчка не се закачаше повече риба. Също така съм махал тапичките и резултата не се е променял.
Виж, между фидера и пружината разликата е огромна. Имам впредвид в хляба на пружината да има забити 4 куки. Нямам търпение да пробвам и това .Убеден съм в успеха.
И като съм я подкарал, да споделя опита си със захранката на илария.
Мачкал съм хляб с цаца, със или без ултрабайт. Ефекта винаги е бил отрицателен. Привличат се дребосъците и докато хвърлиш ти изяждат червея. Но ако целта ти е дребна илария - това работи.
Локал , очаквам да дадеш инфо за първата илария. Нали през магазина ти минават много хора.
Виж, между фидера и пружината разликата е огромна. Имам впредвид в хляба на пружината да има забити 4 куки. Нямам търпение да пробвам и това .Убеден съм в успеха.
И като съм я подкарал, да споделя опита си със захранката на илария.
Мачкал съм хляб с цаца, със или без ултрабайт. Ефекта винаги е бил отрицателен. Привличат се дребосъците и докато хвърлиш ти изяждат червея. Но ако целта ти е дребна илария - това работи.
Локал , очаквам да дадеш инфо за първата илария. Нали през магазина ти минават много хора.
- Local
- учете се от него
Дели първото инфо ще е от мен , в момента в който дойдат първите червейчета ще дерзая на момента ... но и фидера и пружината ще пробвам задължително. Засега нищо никой не е извадил но доста хора подпитват за червеи , така че скоро до 10-тина дни се надявам да ги доставят ( а дано!). Кофти че червея още не си е сменил кожата и е гаден .
Но да се надяваме че до 10 май ще регистрираме първата уловена кефалова риба
Но да се надяваме че до 10 май ще регистрираме първата уловена кефалова риба

Клавиатура риба не лови!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
кефалови риби
Колеги, искам да споделя с Вас един способ, който научих в северна Африка за улов на кефалови морски риби.
На едно влакно се връзват една след друга 25-30 кукички, без повод. С тези кукички се обвива едно бяло хлебче от типа на тези за Хот-Дог. Хлебчето е сцепено от едната страна и е обърнато с кората на вътре, а меката част е от вън. Кукичките се забиват внимателно в меката част и със спиралното навиване на влакното задържат хлебчето. Замята се в спокойни заливи или пристанища. Въпреки, че хлебчето плува слагат и едра плувка с тежест, за подалечно замятане. Кефалите или платерините се завъртат около хранителния облак и започват да атакуват плуващото хлебче. Много често има удари. Аз не съм хващал по-голями от 300гр., но съм виждал хванати кефали над 2 кг.
Дребен кефал сме ловили и на тесто от спринцовка. Идеално се лови, но ако ловиш в пристанище има опасност от мирис на нафта
На едно влакно се връзват една след друга 25-30 кукички, без повод. С тези кукички се обвива едно бяло хлебче от типа на тези за Хот-Дог. Хлебчето е сцепено от едната страна и е обърнато с кората на вътре, а меката част е от вън. Кукичките се забиват внимателно в меката част и със спиралното навиване на влакното задържат хлебчето. Замята се в спокойни заливи или пристанища. Въпреки, че хлебчето плува слагат и едра плувка с тежест, за подалечно замятане. Кефалите или платерините се завъртат около хранителния облак и започват да атакуват плуващото хлебче. Много често има удари. Аз не съм хващал по-голями от 300гр., но съм виждал хванати кефали над 2 кг.
Дребен кефал сме ловили и на тесто от спринцовка. Идеално се лови, но ако ловиш в пристанище има опасност от мирис на нафта