Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Закупуване / Направа на хранилки?
Модератор: emo vasilev
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Закупуване / Направа на хранилки?
Ламарината е лек материал но мога да ти препоръчам друго ако има шлосер около вас да ти направи от ,,П" профил някакво подобие на това олово което е на хранилката да ти раззпробие дупките и после само слагаш и с помоща на Нитове занитваш импровизираното олово и си говоStivi написа:Благодаря, ще пробвам този вариант, а да попитам ако пластината не е оловна/ примерно ламарина/, дали ще има ефект/имам впредвид за затворен водоем / все пак захранката е достатъчно тежка за да се гони дистанция.

Без риболов няма любов !
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето още малко импровизация
http://media.snimka.bg/2460/011174927.jpg
http://media.snimka.bg/2460/011174922.jpg
този модел го гледах някъде в нета /статията беше за импровизиране на един англичанин и пишеше, че е доста успешнона затворен водоем/.
http://media.snimka.bg/2460/011174927.jpg
http://media.snimka.bg/2460/011174922.jpg
този модел го гледах някъде в нета /статията беше за импровизиране на един англичанин и пишеше, че е доста успешнона затворен водоем/.
Който го може, си го може!
От горе над полето за писане има няколко "бутончета" с различни функции.За изображения се използва Img Натискаш го,появява се това[Img][Img], и между двете поставяш адреса на изображението.Дано съм бил ясен.От долу имаш бутон"Прегледай"С него може да видиш дали си се справилStivi написа:

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря, разбрах, следващите ще ги поставя вече правилно.
Който го може, си го може!
-
- учете се от него
По-долу, хранилки за бял червей, на горната снимка долу в дясно са оригиналните- имат много калпав полет и не могат да постигнат добри дистанции. На следващита снимки са материалите и хранилките в завършен вид. Ползвал съм готови хранилки на Корморан, но те също могат да бъдат направени -от достатъчно едра мрежа(решетка):

Вижте и аз какво си измайсторих за бял червей.Един виден търговец се опита да ме "разпори " с цена и реших,че мога и без неговите услуги.Още не съм ги пробвал ,обаче смятам ,че ще работят.

Ако на някой му харесат нека да купува на децата шоколадови яйца

Ако на някой му харесат нека да купува на децата шоколадови яйца

Последно промяна от Венци ® на Пон Мар 23, 2009 9:37 am, променено общо 1 път.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- учете се от него
100% ще работят, обаче им удари един зелен, кафяв или черен перманентен маркер и им дупни по една дупка и на върха- да може да излиза въздуха
Струва ми се и че дупките трябва да са с малко-голям диаметър. Аз също съм си приготвил десетина такивка "заготовки"- половината са розово-бели
Утежнението и хващането ти е "6+"
То май е най-добре да се направи гипсово калъпче с легло за вирбела отдолу- вирбела увит в станиол за да не го залее оловото 

За направата на хранилка използвам обикновенна ролка за коса

готова хранилка

готова хранилка
Последно промяна от bokooll на Вто Мар 24, 2009 5:57 pm, променено общо 1 път.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз много се замислям за ролките за коса ... ама ще е хубаво ако продават с някакви тъмни цветове защото мисля,че от бялото рибата ще се плаши...

Без риболов няма любов !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Един въпрос,
за колко време се изпразва хранилката за бял червеи?
Говоря за купешките
за колко време се изпразва хранилката за бял червеи?
Говоря за купешките

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
На реката смесвам червея с малко пясък,но въпреки това се изнизва за около 5 минути.Нали знаеш ,че е много пъргав.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами,хранилката е по-евтина от яйцето.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес следобед си нямах друга работа та викам дай да вратна някоя друга хранилка
Набарах един стар въздушен филтър от камион изрязах металната решетка, исчуках си оловцата(2х15 гр и 1х10гр), огънах си парченца тел и се получи следното

П.П. Извинявам се за лошото качество на снимките но туй то

Набарах един стар въздушен филтър от камион изрязах металната решетка, исчуках си оловцата(2х15 гр и 1х10гр), огънах си парченца тел и се получи следното

П.П. Извинявам се за лошото качество на снимките но туй то

Без риболов няма любов !