Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Компететно мнение за Avid Spinning Rod
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Компететно мнение за Avid Spinning Rod
Здравеите колеги, според вас модела: AVS90MLF2 дали би ми вършил работа при улова на щуки и респери по дунава( и не само)? Знам че има прътове с по-добри характеристики за тези риби, но моята цел е да го ползвам както за клен и костур, така и от време на време за нещо по-едро. Според мен този модел е е нещо универсално за горе споменатите риби. Колебанията са ми м/у този модел и AS90MHF2, но се притеснявам, че втория прът не е подходящ за по-леки примамки от сорта на 3-5 грама. Благодаря на всички отзовали се 

- Стара Видра
- ще става разбирач
Re: Компететно мнение за Avid Spinning Rod
Ползвах 2-рия който си посочил един сезон и мога да кажа,че няма да имаш проблем да водиш примамки 3-5грама с него,има достатъчно чувствителсност както и мощ в този прът.
- stancom
- ще става разбирач
Изчакаи Павката ( Сестрата ) да види темата и ще ти даде по компетентен отговор от мен. Показа ми тази пръчка AVS90MLF2 преди месец, и съм сигурен , че ще ти свърши работа за това което я искаш. Без малко и мен да убеди
, ако не ми се налагаше да се завирам из храсталаците 

Ще изчакам, дано се включи. Благодаря на г-н Видра за споделения опит(ще го имам впредвид).
Да, видях темата...
**AVS90MLF2 e просто шедьовър. Става както за Дунав - работи перфектно с примамки до 28 гр и макари 4000, така и за средни реки като Янтра с блесни от №1 нагоре и макари 2500. Риби до десетина килограма не биха и се опрели. Предимството пред стария модел е по-жилавата и пъргава бланка.
Препоръчвам като универсален такъм!
**AS90MHF2 /10-35 гр./ аз лично я нямам. Такава има колегата cekoi и само съм я пробвал. Това е доста стегната пръчка и много малките примаки няма да и подхождат, но успешно работи с 4-5 см воблери и блесни от №2 нагоре. Миналата година изкара две много добри риби 3.5 и 4.5 кг.
Подходяща за щука и бяла риба.
** Пръчката на Станко AVS76MLXF2 е също много добра - перфектна за блесни от №1 до кастмастери 18 гр с макари 2500. По-къса и подходяща за туичинг на воблери миноу 4-6 см. Няма запас от мощност за големи риби, но такива от няколко килограма ги вади като коркови тапи.
Ето една такава от вчера - като изключим факта, че се закачи случайно в мътната придошла Янтра, се дърпаше като истинска...

Много люта пръчка, препоръчвам за средни и малки реки!
**AVS90MLF2 e просто шедьовър. Става както за Дунав - работи перфектно с примамки до 28 гр и макари 4000, така и за средни реки като Янтра с блесни от №1 нагоре и макари 2500. Риби до десетина килограма не биха и се опрели. Предимството пред стария модел е по-жилавата и пъргава бланка.
Препоръчвам като универсален такъм!
**AS90MHF2 /10-35 гр./ аз лично я нямам. Такава има колегата cekoi и само съм я пробвал. Това е доста стегната пръчка и много малките примаки няма да и подхождат, но успешно работи с 4-5 см воблери и блесни от №2 нагоре. Миналата година изкара две много добри риби 3.5 и 4.5 кг.
Подходяща за щука и бяла риба.
** Пръчката на Станко AVS76MLXF2 е също много добра - перфектна за блесни от №1 до кастмастери 18 гр с макари 2500. По-къса и подходяща за туичинг на воблери миноу 4-6 см. Няма запас от мощност за големи риби, но такива от няколко килограма ги вади като коркови тапи.
Ето една такава от вчера - като изключим факта, че се закачи случайно в мътната придошла Янтра, се дърпаше като истинска...

Много люта пръчка, препоръчвам за средни и малки реки!
Значи това: AVS90MLF2 е моя прът, благодарeние на "sestrata"
, много изчерпалтелен отговор
.Утре ще го взема.Сега звъннах и до Риобловен свят, казаха че я имали налична. Много полезен форум. Някои дали ще може да ми препоръча и подходящо плетено влакно(марка, модел, сечение) за изброените по горе риби? За сега мисля да взема от http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... p?cPath=39 . Макарата ми е TDR 2508.

- Стара Видра
- ще става разбирач
Вземи си едно Пауър Про на 16лб и си готов,може на другата шпула и един монофил 0.25мм и така.
А нещо от марките на видракс?
Stren или Sasame 0.10 или 0.12trexut написа:А нещо от марките на видракс?
Ха мерси, още веднъж. Късмет и емоции на всички 

- Стара Видра
- ще става разбирач
Неоспорвам познанията ти в спининг риболова,но несмяташ ли,че заsestrata написа:Stren или Sasame 0.10 или 0.12trexut написа:А нещо от марките на видракс?
,ще му е нужно поне 14 либрово..trexut написа: за нещо по-едро
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хъ , хъ , Владунчо , ти па га си хващал нещо по-едро та се тормозиш
Инак по принцип не е добре да се товари дадена гега с линия по-здрава от препоръчаната ! За коментираният Авид тя май е 6 - 10 либри което не значи че не можеш да тарифаш 20 либри примерно ама при достатъчно олабен аванс щото инак има да си пееш "Що така бе Миме" 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Последно промяна от trexut на Сря Мар 25, 2009 8:26 am, променено общо 1 път.
Владо, посочените размери на влакната са точно такива, каквито и ти препоръчваш:
Stren 0.10 по каталог има здравина 5.9 кг, което прави 13 либри
Stren 0.12 по каталог има здравина 6.8 кг, което прави 15 либри
Sasame 0.12 по каталог държи 7.2 кг, което прави 16 либри
*** Адаша, разбира се е прав за съблюдаването на производствените препоръки и тъй като съм тествал колко реално държат тези и други подобни влакна на директен динамичен опън, можем спокойно да ги ползваме. Тези влакна се късат между 4 и 4.5 кг - т.е. в рамките на 10 либри.
*** Горното не означава, че не могат да се надвият и по-големи риби с помощта еластичността на пръчката и аванса на макарата.
trexut
Това, което пише на пръчките за препоръчвано влакно е здравината в либри, без значение дали е монофил или брейд.
Stren 0.10 по каталог има здравина 5.9 кг, което прави 13 либри
Stren 0.12 по каталог има здравина 6.8 кг, което прави 15 либри
Sasame 0.12 по каталог държи 7.2 кг, което прави 16 либри
*** Адаша, разбира се е прав за съблюдаването на производствените препоръки и тъй като съм тествал колко реално държат тези и други подобни влакна на директен динамичен опън, можем спокойно да ги ползваме. Тези влакна се късат между 4 и 4.5 кг - т.е. в рамките на 10 либри.

*** Горното не означава, че не могат да се надвият и по-големи риби с помощта еластичността на пръчката и аванса на макарата.

trexut
Това, което пише на пръчките за препоръчвано влакно е здравината в либри, без значение дали е монофил или брейд.
- Стара Видра
- ще става разбирач
Темата не е за най-голяма уловена риба ,ако толкова те влече,можеш с твоите уникално големи хищници да се класираш в съответните за тях конкурси.Павел Иванов написа:Хъ , хъ , Владунчо , ти па га си хващал нещо по-едро та се тормозиш![]()
Сестра-благодаря за поясненията,нямам много опит с плетени влакна,та затова съм длъжен да се съглася с теб