Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Тактика на риболов на шаран със стръв- мъртва рибкa
Модератор: Paublo_Eskobar
Тактика на риболов на шаран със стръв- мъртва рибкa
Колеги, имам питане относно закачането на стръвта- мъртва рибка на обикновени куки, тройки без системата Драшкович. Говорим за дънен риболов и риболов на плувка. Посещавам водоем, в който има големи екземляри шаран и много плевелна дребна риба, има наличие и на много водорасли, а на царевица кълве трудно. Другата стръв- малките я унищожават. Ако някой има опит- моля нека го сподели.Kолеги, кажете честно заслужава ли си начинанието
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Тактика на риболов на шаран със стръв- мъртва рибкa
пробваи и на драшкович с две троики много дава шарана на тва 

Здравей колега!Първо-добре дошъл!Второ-къде е мястото 

-
- вече хвърля и на тежко
Може да ти помогнат някои топчета със силен аромат - например МЕД
Захрани си дабре с тях първоначално да се научи шарана на топчета и след това ги почвай големите шарковци

Що бързате веднага да нападате и да се подигравате на човека.slavi253 написа:пробваи и на драшкович с две троики много дава шарана на тва
Още от първото мнение и го захапвате.
Това, че Вие не сте хващали шаран на рибе , не значи че не е възможно!!!
Лично аз имам над 10 шарана на рибе, а дори не се смятам за шаранджия. Просто има водоеми , където поради липса на друга храна шарана е принуден и привиква да се храни с малки рибки, най-често кубинки и гамбузии.
Ловил съм дори и 200 грамови шаранчета на рибе на такива водоеми.
А като се замисля... имам и една килограмова каракуда на дребна кубинка.
Колега, при риболов на плувка закачам рибето под гръбната перка, а на дъно предпочитам за устата. Ползвам дребни куки, най-много N:10 и възможно най-дребни рибета. Имал съм удари и на мъртво рибе, лежащо на дъното. Особеното при този риболов е че трябва да презамяташ често. Наред с шараните, другите дребосъци също нападат рибето и го разкъсват. Почват от очите и корема, докато остане скелет.
ПОздрави и успех.
Дано съм бил полезен.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Ти водоема остави на насЗдравей колега!Първо-добре дошъл!Второ-къде е мястото

Имам чувството че от много водорасли трудно намира стръвта.Ако знаете някви други "тънкажи" моля споделете.Нощувахме там и пляскаха сериозни екземпляри, но нищо не удари.Дали защото е студено.....
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Кърцата написа:Що бързате веднага да нападате и да се подигравате на човека.slavi253 написа:пробваи и на драшкович с две троики много дава шарана на тва
Още от първото мнение и го захапвате.
Това, че Вие не сте хващали шаран на рибе , не значи че не е възможно!!!
Лично аз имам над 10 шарана на рибе, а дори не се смятам за шаранджия. Просто има водоеми , където поради липса на друга храна шарана е принуден и привиква да се храни с малки рибки, най-често кубинки и гамбузии.
Ловил съм дори и 200 грамови шаранчета на рибе на такива водоеми.
А като се замисля... имам и една килограмова каракуда на дребна кубинка.
Колега, при риболов на плувка закачам рибето под гръбната перка, а на дъно предпочитам за устата. Ползвам дребни куки, най-много N:10 и възможно най-дребни рибета. Имал съм удари и на мъртво рибе, лежащо на дъното. Особеното при този риболов е че трябва да презамяташ често. Наред с шараните, другите дребосъци също нападат рибето и го разкъсват. Почват от очите и корема, докато остане скелет.
ПОздрави и успех.
Дано съм бил полезен.
пич аэ имам над 50 шарана на рибе както и един на воблер эа устата и един на блесна пак эа устата едно време с баща ми ходехме на едно водоемче на което кълвеше шарана на рибе но след като эапочнахме да эахранваме с царевица и да ловиме на царевица реэултатите бяха два пъти по добри така че едва ли сттръвта му е проблема на колегата
а тва эа троиките е ясно че е малоумщина
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Здравей, колега. Мъчил съм се и аз като тебе с аналагичен случай. Средно голям язовир много водорасли, големи шарани, които в последствие се оказаха големи тарикати. На царевица кълват малки 0,200-0,600 на рибка кълват от 4-5кг. нагоре, но интересното в нашия случай, че не искат да кълват когато кордата е по-дебела от 0,20-0,22. Закачах им гамбузи на обикновена единична кука 5-ти номер,
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Става дума за горното язовирче нали?...та година искам да пусна малко амурчета там,а ти си оди ама не прекаляваи с количеството!gotra написа:затънтено селце край Сандански
Добър вечер на всички пиша за първи път ,понеже съм ловил с рибка.Ползвам подвижно олово,дълъг повод и голяма кука.Рибката я закачам според големината,голяма/6-10см /близо до опашната перка,по -малката на гръбната.
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами колега имам много уловени шарани на рибка,ама такова чудо/10 сантиметрова рибка никога не съм слагал/.boboto написа:Добър вечер на всички пиша за първи път ,понеже съм ловил с рибка.Ползвам подвижно олово,дълъг повод и голяма кука.Рибката я закачам според големината,голяма/6-10см /близо до опашната перка,по -малката на гръбната.
Та тия шарани по колко кила са ???

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Бойко, преди години изкарах един около 65-70 см.( на червенския с папурите, ти го знаеш) на около 8 сантиметрова каракудка. Та всичко е възможно. Тогава ловях костури на симеонче( на дъно ) и на една от пръчките закачих каракудката. Въпреки, че имаше едри костури на тази пръчка удари единствено шарана и то чак надвечер.
Няма нужда от тройки!Май в този случай ако е тройка или ще изплаши шарана или ще се оплете монтажа.Моят съвет е:gotra написа:Колеги, имам питане относно закачането на стръвта- мъртва рибка на обикновени куки, тройки без системата Драшкович. Говорим за дънен риболов и риболов на плувка. Посещавам водоем, в който има големи екземляри шаран и много плевелна дребна риба, има наличие и на много водорасли, а на царевица кълве трудно. Другата стръв- малките я унищожават. Ако някой има опит- моля нека го сподели.Kолеги, кажете честно заслужава ли си начинанието
Ако разполагаш с лодка и ако водоема не е много дълбок влизаш с една котва и разчистваш едно петно 10 на 10 метра.Храниш със топчета няколко дена преди риболова(желателно е топчетата да са в "тежки" миризми),отначало с по-малък диаметър а после може и да стигнеш до 20-22мм.
Монтажа ти е Болтриг или Хеликоптер!!!Кука номер 6!
Ако пък, не искаш да ловиш на топчета варианти са ти рибетата от водоема или сноп повърхносттна растителност(за лятото)!

Но за мен в този случай топчетата са по-добрия вариант!

рибка от водоема малко по голяма от цигарената ми кутия 80мм,водоем Лъка ,до Поморие,резултат 2,800 шаранbat_boiko_nikolov написа:Ами колега имам много уловени шарани на рибка,ама такова чудо/10 сантиметрова рибка никога не съм слагал/.boboto написа:Добър вечер на всички пиша за първи път ,понеже съм ловил с рибка.Ползвам подвижно олово,дълъг повод и голяма кука.Рибката я закачам според големината,голяма/6-10см /близо до опашната перка,по -малката на гръбната.
Та тия шарани по колко кила са ???![]()
![]()
]колкото повече знаеш,разбираш ,че нищо не знаеш