Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

палакария ??? риболов ???
Модератор: sapuna
палакария ??? риболов ???
Днес попаднах на следното река Палакария е включена в натура 2000 като защитена зона , но заради птици не за риба , това значи ли , че може да се ходи на риба ???
- maycal
- ще става разбирач
Re: палакария ??? риболов ???
Аз знам река Палакария като вада до Белчин! Натам не знам как е. Имаш ли информация дали в някой участък е подходяща за риболов, къде е той и какво може да се хване? Благодаря! 

клен , мряна , има вирове , реката е бавно течаща хубави места от белчин бани надолу
- maycal
- ще става разбирач
Според мен няма никаква директна(автоматична) връзка между забрана за риболов и защитеност по Натура 2000!
-
- научил се да хвърля
Може да се лови риба. Язовир Тича с почти еднокилометрова сухоземна зона е в Натура 2000 , но риболова е разрешен.Dimy написа:Днес попаднах на следното река Палакария е включена в натура 2000 като защитена зона , но заради птици не за риба , това значи ли , че може да се ходи на риба ???
Пичове по добре изобщо не ходете там.Освен ако не искате да ловите жаби щото само те останаха.Хлорната вар на местните и един завод за бланширани картофи след който цвета на реката е между жълт и син я съсипаха.Последният път когато ходих беше пълно с умряла риба по брега. Иначе преди време и пъстърва имаше.
А БОКЛУКА СЪБРА ЛИ СИ ГО?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Натурата няма връзка с риболова, а иначе последно съм бил миналата година. Имаше риби имаше и рибари 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- milanov84
- научил се да хвърля
По протежението на "Палакарията" ходя на лов... От извора до Белчин. Дивеч има риба - НЕ. Широчината на реката там едва достига до два метра ... Едно време е имало пъстърва, сега я няма... Рибоци може да се търсят чак към Искъра, но до колкото знам пак са малко... А иначе има един язовир на една рекичка, която се влива в Палакария. Язовира се намира на 10-тина километра черен път от село Ковачевци... Но съм вадил само каракуда. За сметка на това я има много, а местността е много красива и живописна 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Язовира е Кумански дол,преди имаше и кленове,пъстърва,но и него много го съндардисваха.А,на Палакарията преди Искъра се ловяха хубави рибета за стръв-щипок,гулеш,но беше.milanov84 написа: А иначе има един язовир на една рекичка, която се влива в Палакария. Язовира се намира на 10-тина километра черен път от село Ковачевци... Но съм вадил само каракуда.
Всичко може,но не всеки го можe.

- milanov84
- научил се да хвърля
Единственото, което ме е узадачи беше, че съм намирал тройки по брега... Значи в язовира има и друго освен каракуда...Но какво е било незнам.
в Палакария има много риба , реката може да е 2 метра ма има вирове по 1,5- 2м дълбоки , миналата година извадих половин килограмов клен , иначе има и мряна и уклеичета с добри размери , проблема е , че благодарение на завода рибата е винаги добре нахранена и рядко кълве .
Преди години при Широки дол сме ловили много риба , ма там наистина и разказаха играта със сръкмета и вар. Под селото имаше и много раци сега няма нищо.
Преди години при Широки дол сме ловили много риба , ма там наистина и разказаха играта със сръкмета и вар. Под селото имаше и много раци сега няма нищо.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Друго си е категоричното мнениеmilanov84 написа:.. От извора до Белчин. Дивеч има риба - НЕ.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- milanov84
- научил се да хвърля
А какво е вашето мнение? Колега в този участък рекичката едва достига до 2 метра, средната дълбочина е около 30-40см през летния сезон... Никога не съм виждал рибар /значи може и да има някое рибеchirusa_bg написа:Друго си е категоричното мнениеmilanov84 написа:.. От извора до Белчин. Дивеч има риба - НЕ.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ами, какво да споделя, хубав край, хубава природа. Не едно откриване на ловния сезон сме посрещали по тези земи
Реката макар и малка, държи някое и друго рибе. Пролет и зима се лови риба, дори в местата, които описваш. Лятото всичко се изтегля по течението, но все още има някоя и друга риба. Непосредствено преди и след забраната е подходящо да се посети реката.

Реката макар и малка, държи някое и друго рибе. Пролет и зима се лови риба, дори в местата, които описваш. Лятото всичко се изтегля по течението, но все още има някоя и друга риба. Непосредствено преди и след забраната е подходящо да се посети реката.
Днеска реших да проверя останало ли е нещо по реката в района на село Ярлово(в самото село).Лових на плувка и дъно,излязоха няколко едри лещанки и две хубави мрени на бял червей.Явно,че хубав риболов на реката в този район става само през есента.