На яз. Мечка и яз. Сушица...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

На яз. Мечка и яз. Сушица...

Мнение от CrossFire »

Вчера реших да сефтосам платформата си на яз. Мечка. Целта ми бяха едрите бабушки и между тях кефалите. По пътя към язовира пресях кило глина, а на самия водоем разбърках и 2 пакета захранка - ванилия тъмна и ванилия с коноп, добавих и 100 гр. пинки и 200 мл. течен ароматизатор вердевас. Като гребнах вода установих, че е все още ледено студена и затова реших да се разположа на малко по-полегат бряг от предвидения, като предположих, че по-плитката вода ще се загрее по-бързо в слънчевия ден. Пред мен беше 2 метра, като ловях с директна седмица, а фидера беше заметнат на около 5 метра дълбочина. Оказа се, че язовира се пълни с бърз темп, защото от 10:00 до 12:30 на половин метър зад платформата имаше вода.
Изображение
Изображение
Дъното беше осеяно с бодили и то на гъсто, това ме принуди да ловя на 10 см. над тях или на 30см. от дъното, затова и заради по-плиткия участък захраних с по-малки топки от тези, които се виждат на снимката. Резултата е 2 кефала и нищо повече. Ловях с плувка 0,75 гр. на пропадане, повод 0,08 и кука owner 18-червена с по 1 и 2 пинки. Смятах да се разположа към устието на язовира, но пътищата бяха доста кални на там и затова реших да не рискувам.
Към 14:00 вече не бях сам и разпъвах сергията на яз. Сушица. Застанах точно до стената, като и там се капотирах. Хората ловяха уклей, но това не беше моята цел, друга риба не видях някой да вади. Въпреки безрибието прекарах добре и се радвах на новата придобивка и хубавото време.
От пътя на връщане се видя, че и язовирите Леново и 40-те са се понапълнили, което ме радва. Миналата година бяха останали почти без вода, а и не само те...
Ами това е! :)
Изображение
Красимир Кюрпеков

Re: На яз. Мечка и яз. Сушица...

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Айде и аз да не отварям нова тема ,ще се разпиша в темата на градския.Вчера трябваше да ми докарат нов гардероб, ама работата се отложи ,та към 11 часа след спиране с разузнаване на Сушица се настанихме на Тополово.Резултата до15 часа -1 шаранче малко над кило и 1 кефал.Рибата не се влияеше от захранката,не видях и някой друг да извади нещо.Иначе хубаво водоемче с добър потенциал.Щесе опитам да кача снимки по- късно. П.С. Градски поне не си бил вкъщи в това чудесно време. Другия път повече :lol:
colmic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от colmic »

:smt038 Браво за излета,честито за платформата :D но за Мечка още е рано.Много снежна вода влиза и моето мнение е още поне месец.
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Ще чакаме и бат Бойко да се прибере от Чама.Може да се сети да драсне някой ред :lol:
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

:roll: :roll: :roll:
Темата ще стане много асеновградска. :mrgreen:
Изображение
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

Пише само изображение ане се вижда
Изображение
БАЙ-100-ЯН
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

Красимир Кюрпеков написа:Ще чакаме и бат Бойко да се прибере от Чама.Може да се сети да драсне някой ред :lol:
Охоооооо , забегнали има вече натам значи .... ами ще чакаме резултат !
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

:smt023 :smt023 :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,колега.Другия път повече! :wink: Сушица наистина е един интересен язовир с доста разнообразна риба.Дано тръгне да дава по-скоро. :wink:
TICA FAN
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На Леново чух,че на аза ставало гмеж от риба,даже имах предложение от виден риболовец-личен приятел, за съвместен риболов там.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
colmic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от colmic »

butnik написа:На Леново чух,че на аза ставало гмеж от риба,даже имах предложение от виден риболовец-личен приятел, за съвместен риболов там.
И аз чух днес същото:D
Аватар
karadjov77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karadjov77 »

В събота бяхме на Леново, предимно търсихме щука ама капо. Но преди стената доло на дупката имаше познати, които си хваштаха доволно каракудки, кефалчета, алаичета и чаушанчета но дребни. Поздрави.
НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ,
ЧЕ СТАНАХ АЗИ ХАЙДУТИН,
ХАЙДУТИН МАЙКО БУНТОВНИК.
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

karadjov77 написа:В събота бяхме на Леново, предимно търсихме щука ама капо. Но преди стената доло на дупката имаше познати, които си хваштаха доволно каракудки, кефалчета, алаичета и чаушанчета но дребни. Поздрави.
Колега, да не са били морунашчета а на алайчета :D
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Avrionov написа:
karadjov77 написа:В събота бяхме на Леново, предимно търсихме щука ама капо. Но преди стената доло на дупката имаше познати, които си хваштаха доволно каракудки, кефалчета, алаичета и чаушанчета но дребни. Поздрави.
Колега, да не са били морунашчета а на алайчета :D
И аз бях,баш си бяха морунажчета ,ма той Караджов на плевелните така им вика :mrgreen:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Красимир Кюрпеков написа:Айде и аз да не отварям нова тема ,ще се разпиша в темата на градския.Вчера трябваше да ми докарат нов гардероб, ама работата се отложи ,та към 11 часа след спиране с разузнаване на Сушица се настанихме на Тополово.Резултата до15 часа -1 шаранче малко над кило и 1 кефал.Рибата не се влияеше от захранката,не видях и някой друг да извади нещо.Иначе хубаво водоемче с добър потенциал.Щесе опитам да кача снимки по- късно. П.С. Градски поне не си бил вкъщи в това чудесно време. Другия път повече :lol:
Много точно казано, преценката за язовира е на 100%.
П.П. Оделно че рибата мерише много,става въпрос за Тополово.
Последно промяна от chestarfield на Чет Апр 02, 2009 1:45 pm, променено общо 2 пъти.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”