Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Каква е тази риба?
Модератор: emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Каква е тази риба?
Хм, познавам един хасковлия, викаха геленджик на невестулката май по него край... 

-
- научил се да хвърля
Незнам по принцип се води "еврейско попче". Но при нас му викат "геленджик" - знам ,че калве по дупки и най добре вечер,иначе излиза и на мрежи за кая .
!!!НАСЛУКА!!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Прилича ми на миджит, извива се като змия и много лошо хапе, като бръкна в устата да извадя куката. Ходи по местата на попчетата и се лови много лесно, надвечер или по-късно. Много е вкусна, чисти се като попчето. Във фритюрник - става идеална, червена и хрупкава.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Миджита прилича на сафрид само че е по светъл. Хващал съм го на времето на такъм за кая. Едно време тази риба се хвърляше незнам защо, сега може и да се яде.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе то едно време и сафрида никой не поглеждаше,еле пък акулата,
сега на гюмюш се радваме.
сега на гюмюш се радваме.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Меджида бързо се разваля ,инак се яде доволно с разредител.Просто имайте хладно съоръжение или си носете газов котлон да викате после:симфония
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Tова е сафрид.Най-вкусен е пържен,но ако не понасяш пържено и ако е мазничък, може да го оставиш малко в марината,а после - на скарата. Във фурната само ще захабиш материала.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- fishing.ivo6a.com
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
-
- новобранец
http://www.flying7777.snimka.bg/album.p ... d=12248361
http://www.flying7777.snimka.bg/album.p ... d=12248371
Това нещо в напреднала фаза на разлагане е от Бургаския залив. Първо се изплаших като си помислих че има толкова големи риби в Черно море, но после вглеждайки се в зъбите ми се стори че е малко делфинче. А го помислих за риба първоначално заради вертикалното положение на опашния плавник. После като позагледах снимките ми се струва че е хоризонтален но от разлагането е полегнал на земята. Дължина около 1м, гуменката на снимката е 43 номер.
Жалко за животното!
http://www.flying7777.snimka.bg/album.p ... d=12248371
Това нещо в напреднала фаза на разлагане е от Бургаския залив. Първо се изплаших като си помислих че има толкова големи риби в Черно море, но после вглеждайки се в зъбите ми се стори че е малко делфинче. А го помислих за риба първоначално заради вертикалното положение на опашния плавник. После като позагледах снимките ми се струва че е хоризонтален но от разлагането е полегнал на земята. Дължина около 1м, гуменката на снимката е 43 номер.
Жалко за животното!
Re:
Галята и еврйското попче не само са различни видове, не само са от различни семейства, ами и от различен резред.Mitaka написа:Еврейска кая ( галя). За разлика от другата кая, която като я изпържиш и истине стои твърда , на галята месото остава меко( мисля че за това и казват еврейска). Добра е за ядене.
Галята е пряк братовчед на меджида, тъй като също е от сем. Трескови, разред Трескоподобни. Известна е още и като морски налим.
Галя:

Докато еврейското попче си е от сем. Еврейски попчета, разред Костуроподбни, където влизат цяла плеяда разнообразни семейства и видове

И в заключение - на снимката е еврейско попче

Разликите са доста и няма смисъл да ги изреждаме

ПП
Снимките са само взимствани от гуглето

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Re:
Златев написа:
Докато еврейското попче си е от сем. Еврейски попчета, разред Костуроподбни, където влизат цяла плеяда разнообразни семейства и видове![]()
Със всичко съм съгласен само не и с това, че е от разред КОСТУРОПОДОБНИ.Костуроподобните са друга бира мисля.Рибите се делят на семейства и родове.Разреда беше май нещо съвсем друго!!!
В семейството се включват 48 рода с над 190 вида.В Черно море 1 вид.