Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Просто тука в Гоце Делчев нямаме голям избор за ловене на риба и скобара е една от най трудните риби за ловене,иначе кефал,мряна по Места има но сега от 2-3 години незнам какво по-тази река се напални със червеноперка което страшно много ме дразни и човек да се чуди вече на какво да хварля за да хвани нещо различно от червеноперка.
- asenfisherman
- ще става разбирач
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
всите сте прави...само едно се пропусна
носете си доста тройки за ЗАХРАНКА
мани майтапа-и лятото се лови така,ама нема смисьл щото то тогава си взима на троха,бял и пр-кой ще ти се занимава да кьса през 10 мин,при положение ,ше си кьлве на стрьв?зимата е друго-аз в себе си мноо се колебая относно това дали метода е бракониерски или не
слушвало ми се е да вадя десетки скобари само с нагьлтване,но ми се е слушвало и за гьза..да не говорим за цвета,който определено ИМА ЗНАШЕНИЕ..инак монтажа е все едно на плувка,като плувката е една идея по тежка-аз напр слагам 4-5гр,според реката как е..тройката е главно за струма-златна или зелена,за искьр-шервена или бяла,размер 12,14...повода е по дьльг от 20см-30тина може би,ама това си е мое мнение-и винаги преди да сложа тройката,пробвам на всишки вьзможни стьрви-тя ми е краен вариянт

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
Re: Монтаж
На река Вит до Плевен или по точно в с.Садовец съм виждал как се лови скобар зиме и лете на гола тройка.Монтажа е следния:Възможно най малката тройка примерно 18 или 18 номер се връзва на основното влакно и веднага над него една съчма олово.Метода се казва на помпене.Метода на ловене е близък с този за ловене на сафрид по морето т.е след като се пусне тройката до дъното започваме бавно да теглим на горе и обратно.Рибите се хващтат само за устата
.Дори и аз сум изпитал този метод
.Следащия път клип
.