Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Re: Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Колега Такезо,тези снимки,които си постнал са далеч от определението картички.Не го приемай като заяждане,а просто така стоят нещата.Ето малко снимки и от мен ,за които не смея да твърдя, че са картички, а сравнението можеш да си го направиш сам.Та мнението ми е ,че има значение какъв е апарата защото тези снимки са правени както се казва натискаш копчето и квото излезне.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

оки :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ееееее ДА......наистина тези снимки са качество.....или поне за мен.Харесаха ми много.Явно освен фото си трябва и кормилна уредба. :wink:Чудя се дали да попитам как и с какво ги снима :!: ....имат ли допълнителна обработка :?: ....Аууууу,харесаха ми много...браво. :arrow:
Гледах и галерията ти.....щуката канибал ме разби....страхотен момент,но как е хванат се чудя :roll: :!:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Тези са с едно апаратче Самсунг за 200лв. на автом.режим :wink:

Изображение

Изображение

а тай през предното стъкло на колата

Изображение
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Снимките са правени с Canon 30D обектив Canon 28-105USM.По принцип имам Fotoshop на компютъра,но нищо не вдявам от таз програма ,та искам да кажа ,че не са обработвани.Другото ,което искам да кажа е ,че качеството на тези снимки се дължи изцяло на фотоапарата, а не на моите фотографски способности,които клонят към 0.В заключение- най-добри снимки стават с DSLR-парати и ако можеш да им въртиш кормилото,както казва колегата просто стават невероятни,а ако влезне в действие и Fotoshopa вече можеш и пари да изкарваш с тази дайност.
Изображение Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Митев,а тези снимки нямат ли допълнителна обработка :roll: :!: От къде се извадиха тези цветове.Ако е така,значи аз съм имал фото само в черно-бялата гама....заеби :wink: Но от снощи в 3.30ч. вече имам Canon G10.Може да се пазите от мен(шегичка-хитринка) :shock: :roll: :oops: Започвам да се уча и да пускам снимки тука за скивате кво става и имам ли напредък. :smt024 :smt031
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

LynyrdSkynyrd написа:Снимките са правени с Canon 30D обектив Canon 28-105USM.По принцип имам Fotoshop на компютъра,но нищо не вдявам от таз програма ,та искам да кажа ,че не са обработвани.Другото ,което искам да кажа е ,че качеството на тези снимки се дължи изцяло на фотоапарата, а не на моите фотографски способности,които клонят към 0.В заключение- най-добри снимки стават с DSLR-парати и ако можеш да им въртиш кормилото,както казва колегата просто стават невероятни,а ако влезне в действие и Fotoshopa вече можеш и пари да изкарваш с тази дайност.
Ами няма Баце...свирено е вече.Купиха ми го най-накрая това дето пуснах в заглавието на темата.И сега ще се мъча с неговите ръчни и автоматични настройки.Имам желание и на фотошоп да се уча,но то не става от краката нагоре.Или може,но вече отиваме към платената проституция.А чак пари да изкарвам ИЧ не ми се вярва.По-скоро ще се набутвам за разни нещица,но КЕФ цена няма нали :!: .....щастлив съм сега пък не зная какво ще излезне от мен. :roll:
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Emo-83 написа:Митев,а тези снимки нямат ли допълнителна обработка :roll: :!: От къде се извадиха тези цветове.Ако е така,значи аз съм имал фото само в черно-бялата гама....заеби :wink: Но от снощи в 3.30ч. вече имам Canon G10.Може да се пазите от мен(шегичка-хитринка) :shock: :roll: :oops: Започвам да се уча и да пускам снимки тука за скивате кво става и имам ли напредък. :smt024 :smt031
Честито ти фото :smt023 :smt023 :smt023
Нямат никаква обработка/кой ти разбира :oops: /
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Честито за апаратчето ето ти нещо от мен ,като за начало от където ще научиш доста неща

http://photo-forum.net/ebook/start.htm
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Честито,избрал си си най-качествения любителски фотоапаратапарат.Ако си го взел за 680лв е добре,но ако си го взел за над 1000лв просто трябваше да си вземеш ДСЛР втора ръка.Ще чакаме снимки.Аз лично смятам,че ще си доволен от този апарат и ще надхвърли очакванията ти.
Изображение Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И аз си работя с една сапунерка SAMSUNG,
трудно правя качественни снимки / заради бързането /,
но си я взех за излетите.
Постоянно стои закачена на борда/ има си място/,за да ми е под ръка.
Ако си купя нещо по така,няма го вкарам в лодката.
А пък тогава за какво да го взема ?

Така,че зависи за какво ще ви трябва.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Благодаря ви за пожеланията и съветите на всички.Написах на жената да щракне няколко пъти с него на автоматичен режим и да ми пусне 1-вите снимки.Веднага ще ги кача за да ги видите.Но сега там е нощ и тя спи.Освен това батерията не му беше заредена снощи.Така,че очаквайте от мен снимки довечера или утре.В моите ръце ще попадне,чак понеделник....живот и здраве. :arrow:Но усещате ли колко ми е кеф сега......yes,yes,yes. :rolleyes:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Момчета фотото пристигна.Ще ви пусна няколко снимки,които жена ми е щракнала на автоматичен режим.А аз снощи щракнах 3-4 от балкона през ноща за да видя ръчните настройки.Но предупреждавам не зная още копчетата на фотото.
Изображение
Изображение
Това е с увеличение на атоматичен режим.Кулата е висока 535м.
Изображение
Тези са без да се наглася макро режим.
Изображение
Изображение
А тези са щракнати хей така.
Изображение
Тук бобри са изяли една върба на брега на езерото...автоматична снимка.
Изображение
И сега 1-вата моя снимка от балкона....прекрасен пейзаж....ужас :oops: .
Изображение
Изображение
Сега нощни смики с някакви различни настройки.Без статив са и с дълга експонация.
Изображение
Изображение
А това е някаква комшийка снимана със зум и на дълга експонация без статив.Бачкам проба-грешка.
И нищо не разбирам още,но ако има съседи без пердета да внимават,ще се науча все някога.
Снимката е диагонално около 120м.Интересувах от това,което се вижда вътре :oops:
Изображение
Зная,че съм далече от мн. истини.Моля изчакайте ме да се понауча малко. :idea: :arrow:
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”