Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
Re: Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Колега Такезо,тези снимки,които си постнал са далеч от определението картички.Не го приемай като заяждане,а просто така стоят нещата.Ето малко снимки и от мен ,за които не смея да твърдя, че са картички, а сравнението можеш да си го направиш сам.Та мнението ми е ,че има значение какъв е апарата защото тези снимки са правени както се казва натискаш копчето и квото излезне.

-
- разбира нещата
оки 

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Ееееее ДА......наистина тези снимки са качество.....или поне за мен.Харесаха ми много.Явно освен фото си трябва и кормилна уредба.
Чудя се дали да попитам как и с какво ги снима
....имат ли допълнителна обработка
....Аууууу,харесаха ми много...браво. 
Гледах и галерията ти.....щуката канибал ме разби....страхотен момент,но как е хванат се чудя

Гледах и галерията ти.....щуката канибал ме разби....страхотен момент,но как е хванат се чудя

Тези са с едно апаратче Самсунг за 200лв. на автом.режим

а тай през предното стъкло на колата

а тай през предното стъкло на колата

-
- сериозен играч
Снимките са правени с Canon 30D обектив Canon 28-105USM.По принцип имам Fotoshop на компютъра,но нищо не вдявам от таз програма ,та искам да кажа ,че не са обработвани.Другото ,което искам да кажа е ,че качеството на тези снимки се дължи изцяло на фотоапарата, а не на моите фотографски способности,които клонят към 0.В заключение- най-добри снимки стават с DSLR-парати и ако можеш да им въртиш кормилото,както казва колегата просто стават невероятни,а ако влезне в действие и Fotoshopa вече можеш и пари да изкарваш с тази дайност.

Митев,а тези снимки нямат ли допълнителна обработка
От къде се извадиха тези цветове.Ако е така,значи аз съм имал фото само в черно-бялата гама....заеби
Но от снощи в 3.30ч. вече имам Canon G10.Може да се пазите от мен(шегичка-хитринка)
Започвам да се уча и да пускам снимки тука за скивате кво става и имам ли напредък.

Ами няма Баце...свирено е вече.Купиха ми го най-накрая това дето пуснах в заглавието на темата.И сега ще се мъча с неговите ръчни и автоматични настройки.Имам желание и на фотошоп да се уча,но то не става от краката нагоре.Или може,но вече отиваме към платената проституция.А чак пари да изкарвам ИЧ не ми се вярва.По-скоро ще се набутвам за разни нещица,но КЕФ цена няма налиLynyrdSkynyrd написа:Снимките са правени с Canon 30D обектив Canon 28-105USM.По принцип имам Fotoshop на компютъра,но нищо не вдявам от таз програма ,та искам да кажа ,че не са обработвани.Другото ,което искам да кажа е ,че качеството на тези снимки се дължи изцяло на фотоапарата, а не на моите фотографски способности,които клонят към 0.В заключение- най-добри снимки стават с DSLR-парати и ако можеш да им въртиш кормилото,както казва колегата просто стават невероятни,а ако влезне в действие и Fotoshopa вече можеш и пари да изкарваш с тази дайност.

Честито ти фотоEmo-83 написа:Митев,а тези снимки нямат ли допълнителна обработка![]()
От къде се извадиха тези цветове.Ако е така,значи аз съм имал фото само в черно-бялата гама....заеби
Но от снощи в 3.30ч. вече имам Canon G10.Може да се пазите от мен(шегичка-хитринка)
![]()
![]()
Започвам да се уча и да пускам снимки тука за скивате кво става и имам ли напредък.
![]()

Нямат никаква обработка/кой ти разбира

Честито за апаратчето ето ти нещо от мен ,като за начало от където ще научиш доста неща
http://photo-forum.net/ebook/start.htm
http://photo-forum.net/ebook/start.htm
-
- сериозен играч
Честито,избрал си си най-качествения любителски фотоапаратапарат.Ако си го взел за 680лв е добре,но ако си го взел за над 1000лв просто трябваше да си вземеш ДСЛР втора ръка.Ще чакаме снимки.Аз лично смятам,че ще си доволен от този апарат и ще надхвърли очакванията ти.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И аз си работя с една сапунерка SAMSUNG,
трудно правя качественни снимки / заради бързането /,
но си я взех за излетите.
Постоянно стои закачена на борда/ има си място/,за да ми е под ръка.
Ако си купя нещо по така,няма го вкарам в лодката.
А пък тогава за какво да го взема ?
Така,че зависи за какво ще ви трябва.
трудно правя качественни снимки / заради бързането /,
но си я взех за излетите.
Постоянно стои закачена на борда/ има си място/,за да ми е под ръка.
Ако си купя нещо по така,няма го вкарам в лодката.
А пък тогава за какво да го взема ?
Така,че зависи за какво ще ви трябва.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодаря ви за пожеланията и съветите на всички.Написах на жената да щракне няколко пъти с него на автоматичен режим и да ми пусне 1-вите снимки.Веднага ще ги кача за да ги видите.Но сега там е нощ и тя спи.Освен това батерията не му беше заредена снощи.Така,че очаквайте от мен снимки довечера или утре.В моите ръце ще попадне,чак понеделник....живот и здраве.
Но усещате ли колко ми е кеф сега......yes,yes,yes. 

Момчета фотото пристигна.Ще ви пусна няколко снимки,които жена ми е щракнала на автоматичен режим.А аз снощи щракнах 3-4 от балкона през ноща за да видя ръчните настройки.Но предупреждавам не зная още копчетата на фотото.

Това е с увеличение на атоматичен режим.Кулата е висока 535м.

Тези са без да се наглася макро режим.

А тези са щракнати хей така.

Тук бобри са изяли една върба на брега на езерото...автоматична снимка.

И сега 1-вата моя снимка от балкона....прекрасен пейзаж....ужас
.

Сега нощни смики с някакви различни настройки.Без статив са и с дълга експонация.

А това е някаква комшийка снимана със зум и на дълга експонация без статив.Бачкам проба-грешка.
И нищо не разбирам още,но ако има съседи без пердета да внимават,ще се науча все някога.
Снимката е диагонално около 120м.Интересувах от това,което се вижда вътре

Зная,че съм далече от мн. истини.Моля изчакайте ме да се понауча малко.

Това е с увеличение на атоматичен режим.Кулата е висока 535м.

Тези са без да се наглася макро режим.

А тези са щракнати хей така.

Тук бобри са изяли една върба на брега на езерото...автоматична снимка.

И сега 1-вата моя снимка от балкона....прекрасен пейзаж....ужас

Сега нощни смики с някакви различни настройки.Без статив са и с дълга експонация.

А това е някаква комшийка снимана със зум и на дълга експонация без статив.Бачкам проба-грешка.
И нищо не разбирам още,но ако има съседи без пердета да внимават,ще се науча все някога.
Снимката е диагонално около 120м.Интересувах от това,което се вижда вътре

Зная,че съм далече от мн. истини.Моля изчакайте ме да се понауча малко.