Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Модератор: Paublo_Eskobar
Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Колеги,след консултации с 2-ма приятели фотографи се спрях на този модел фотоапарат-Canon G10.Като се има предвид,че не съм майстор на снимките,но имам огромно желание да се науча.Реших да не скачам директно на огледално рефлексните,защото все пак съм любител.Освен това ще карам и други хора да ме снимат с улова.При скок на висок клас рискувам при грешна настройка да нямам и никаква снимка.Моля за вашето мнение по случката.
Двуомях се между два фотоапарата и желая да чуя какво мислите и вие.Ето ги и тях.
http://www.canon.bg/products_solutions/ ... st=1&cat=1
Canon G10 тук в техномаркет струва 1149лв. във Фотопавильона струва 1040лв. Аз съм го намерил в Канада,където е жена ми за 500 канадски $=680лв. с всички заплатени такси там.
Canon SX10IS в техномаркет е около 800лв.Защо е такава разликата между двата апарата.И дали си заслужава заради нея да си променя решението.
Благодаря Ви предварително за мненията.Аз ще продължавам да ви чета и образовам.
Двуомях се между два фотоапарата и желая да чуя какво мислите и вие.Ето ги и тях.
http://www.canon.bg/products_solutions/ ... st=1&cat=1
Canon G10 тук в техномаркет струва 1149лв. във Фотопавильона струва 1040лв. Аз съм го намерил в Канада,където е жена ми за 500 канадски $=680лв. с всички заплатени такси там.
Canon SX10IS в техномаркет е около 800лв.Защо е такава разликата между двата апарата.И дали си заслужава заради нея да си променя решението.
Благодаря Ви предварително за мненията.Аз ще продължавам да ви чета и образовам.
-
- разбира нещата
Re: Желая правилен избор-моля за съвет за Канон G10
Аз имам Канон IXUS 970 IS - земах го за 1060 лв от Техномаркет 10 мега пиксела - Апарата е уникален.Прави страхотни снимки просто перфектен а сега видях че е излезал и 980ИС - които е 14.5 МП (не че има много значение при положение че се снима на 4 в пове4ето случаи)
Така че мога да те посъветвам да си вземеш като моя или 980ИС - няма да съжаляваш
Така че мога да те посъветвам да си вземеш като моя или 980ИС - няма да съжаляваш

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
И на мен ми хареса колега,но е малко по-голям и това ме притеснява също....освен съветите на моите приятели.shristofff написа:Аз имам Канон IXUS 970 IS - земах го за 1060 лв от Техномаркет 10 мега пиксела - Апарата е уникален.Прави страхотни снимки просто перфектен а сега видях че е излезал и 980ИС - които е 14.5 МП (не че има много значение при положение че се снима на 4 в пове4ето случаи)
Проблем ми е това,че съм малко "Похода на босите",а желая да извадя "Чифте пищови".Заслужава ли си всичко това

И май сбърках,че не пуснах всичко това при "Съвет за покупка на фотоапарати".
-
- разбира нещата
Колега едно ти гарантирам :модела ИС970 снима сам
1-2 пъти само се е налагало да му сменя режимите от ауто на -някои от безброините
дължината му е към 12см 
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Fi ... e=selector

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Благодаря ти колега,но аз явно съм се шашнал и си мисля за един,а ти ми показваш друг.shristofff написа:Колега едно ти гарантирам :модела ИС970 снима сам1-2 пъти само се е налагало да му сменя режимите от ауто на -някои от безброините
дължината му е към 12см
Тръгнал съм на война,а не зная каква пушка да си взема

Доста често съм се смял,когато някой пише неадекватни неща за риболова.Еее,попаднах и аз в такава ситуация-гадно Е.

Желая да избегна проблема.....тръгнал съм за Сом,а си нося пръчката за Уклей.

Не зная и с какво да предизвикам интереса ви към помощ.Освен да пусна обява......"Казвам всичко,което зная за сома

-
- сериозен играч
Колега,ако ти трябва фото за риболов си вземи някой от новите модели на иксус,по възможност с метален корпус без значение кой модел защото така или иначе разлика в снимките няма да видиш,ако искаш да правиш наистина хубави снимки си вземи DSLR на канон защото за канон има повече обективи.
Относно отговора на колегата по горе че апарата му сам си снимал важи за 99% от сапунерките.
Всички,които твърдят ,че апарата сам си снима толкова разбират и от апарати и от настройки(и аз влизам в това число)
апаратите не снимат сами,но хората толкова си и разбират, всичко зависи от задапаратното устройство.Все едно да кажеш имам въдица еди кой си модел която сама си лови риба.
Относно отговора на колегата по горе че апарата му сам си снимал важи за 99% от сапунерките.
Всички,които твърдят ,че апарата сам си снима толкова разбират и от апарати и от настройки(и аз влизам в това число)
апаратите не снимат сами,но хората толкова си и разбират, всичко зависи от задапаратното устройство.Все едно да кажеш имам въдица еди кой си модел която сама си лови риба.

А защо не видиш и това
http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-912/i ... o-t30.html
Имам го от почти година , прави перфектни снимки и не е толкова скъп, метален корпус и е много тънък и цената не е такава
кат на линка в Техно маркет е 400лв.

http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-912/i ... o-t30.html
Имам го от почти година , прави перфектни снимки и не е толкова скъп, метален корпус и е много тънък и цената не е такава
кат на линка в Техно маркет е 400лв.

Ами изказа мои мисли.Но все пак във това фото има и някакви ръчни настройки.Обичам да снимам пейзажи и животни.С лодката виждам мн. девствени места.Но не си харесвам фотографиите.Голяма вина за това имам и аз самия.Тази година снимах,черни щъркели,сърни и сурия глигани.Действията се развиваха на около 50м от лодката.Животните не се плашеха от мен.Но,за да разберете,че е черен щъркел трябва да напиша всичко това под снимката.Желая да се вижда окото на щъркела.В същото време,когато ми трябва да имам моя снимка ще снима жена ми или приятел.Знам ли вече какво и в коя фирма и марка да скачам.Не е до парите,но се страхувам,че с моите знания от 20 снимки с огледално-рефлексно фото крайния ефект да не е нула.Имам си хоби риболова,но обичам мн. и природата.Усещам,че имам чувство за снимка,но няма да си изкарвам парите с фото или пък да си купя някой Никон с обективите и джаджите за 20-25000лв.Това моето се казва...."Сърби,боли....драго ми е.Ни така,ни иначе....за това ви питам.LynyrdSkynyrd написа:Колега,ако ти трябва фото за риболов си вземи някой от новите модели на иксус,по възможност с метален корпус без значение кой модел защото така или иначе разлика в снимките няма да видиш,ако искаш да правиш наистина хубави снимки си вземи DSLR на канон защото за канон има повече обективи.
Ето едно фота от мен със сапунерка Сони.Има и такава песен...."От две години как се каня.Да ходя аз на баня.Но все не мога да намеря.КЪРПА,САПУН,КЕСЕ.

Но желая да снимам и правя подобни неща.

Здравей колега,
от октомври месец (т.е. 2 седмици след презентацията в щатите) си взехме - пак от там- Canon SX10IS. Мога да кажа само хубави неща за тази машинка. Цената беше доста по-ниска от обявената от теб но това е нормално - там цените са други. Не мисля че за непрофесионални снимки може да се иска нещо повече, да не говорим че и някои професионалисти правят по-лоши с по "хубави" апарати. Моето мнение е: купи си Canon SX10IS от щатите или Канада и забрави за терзанията. Поздрави и наслука.
от октомври месец (т.е. 2 седмици след презентацията в щатите) си взехме - пак от там- Canon SX10IS. Мога да кажа само хубави неща за тази машинка. Цената беше доста по-ниска от обявената от теб но това е нормално - там цените са други. Не мисля че за непрофесионални снимки може да се иска нещо повече, да не говорим че и някои професионалисти правят по-лоши с по "хубави" апарати. Моето мнение е: купи си Canon SX10IS от щатите или Канада и забрави за терзанията. Поздрави и наслука.
Благодаря ти за мнението колега.Ца цената зная,че е по-ниска там.Аз също се двуомях между двата апарата.Насочих се заради по-голямата компактност на G10 и по-ниското му тегло.Все пак ще го взимам в лодката и се стремя да не е мн. обемен.А пък от фотографска страна така ме насочиха 2 фотографи.Ако питаш мен,защо и аз не зная.Но ще се науча де....въпроса да не е късно.Нали за това питам и разпитвамlambri написа:Здравей колега,

-
- ще става разбирач
Здравей колега няма да ти дам мнение за апарата защото не съм запознат с него но искам да ти покажа какво сътворих с мойта машинка за 160 лева samsung s830 8,1 мега пиксела важно е само за снимката да има фокус другото е малко ровене в фотошоп
и така разгледай и ми кажи какво мислиш ти а и друго виж дали апарата има стабилизатор предполагам че ще имам но провери това е ако незнаеш когато обекта които снимаш се движи повечето евтини съпунерки го снимат и излиза размазано като мойят апарат а ако го има хваща обекта в дадена поза и стават доста яки снимки мен само за това ме е яд че няма мойта съпунерка
но иначе къвто и да вземеш няма да сгрешиш
успех колега да съм ти бил полезен с нещо 

Никой не може да ти отнеме мечтите
- lina
- ще става разбирач
Ето и моето мнение по въпроса. Апарата за риболов трябва да е леснопреносим, ако е с литиевойонна батерия е добре да има зарядно за кола. Трябва да има стабилизатор за снимане от лодка или в движение. Когато искате да използвате голям zoom, така че окото на щъркела да се вижда, е добре да си вземем апарат с голямо оптично приближение - повеч от 5х, като не забравяме разликата между оптично приближение и дигитално, първото е от самата оптика на апарата и снимката излиза качествено, второто е размазано, но често продавачите в хипермаркетите послъгват, а и в магазина няма какда се снима на разстояние 100-200 метра. Относно мегапикселите - човешкото око трудно ги различава от 5 нагоре, при стандартен размер на снимката, но пикселите играят важна роля за евентуална компютърна обработка и за снимки с размер на билборд
Относно марката колега - спор няма добра е.
Разликите в моделите, често са малки и дори незначителни, относно разликите в цените - Канон като цяло си е скъпа марка, затова държи по-високи цени, продавачите почти не свалят цените на старарите модели и ако питаш в магазина ЗАЩО - никой няма да ти отговори.

Разликите в моделите, често са малки и дори незначителни, относно разликите в цените - Канон като цяло си е скъпа марка, затова държи по-високи цени, продавачите почти не свалят цените на старарите модели и ако питаш в магазина ЗАЩО - никой няма да ти отговори.
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
- lina
- ще става разбирач
И още нещо - след като имаш приятели фотографи вземи няколко урока за композиция, светлина, тогава снимките ще са 100% страхотни. Първият ми фотоапарат беше кодак 5мегапикселова сапунерка - след като ми отвориха за очите за основните моменти на фотогравията - нямах равна, нищо че апарата ми отстъпваше по качества на все по-новите модели.
- lina
- ще става разбирач
След като ги разглегах SX 10 IS e правилния избор според мен, твърдо и категорично.
-
- сериозен играч
Колега,снимките които си постнал са без фокус.Другото ,което искам да ти кажа ,че не е важно апарата с колко мегапиксела е.Ттова е без никакво значение, по важното е размера на матрицата и качеството на обектива.С най качествени матрици са Каноните и Никоните(ДСЛР).От апаратите ,които са за любителско фото G-серията са с най добри матрици,но ако искаш да правиш хубави снимки си вземи Канон ДСЛР първоначално с един обектив(по къс)само да не е китовия обектив 18-55 и след това си вземи и дълъг.Втора употреба из фотофорумите такъв апарат можеш да намериш за около 1200лв с обектива.Ако искаш да минеш по евтино за апарат с голям зуум си вземи Канон S2 IS или от тази сеия по новите или панасоник от Z серията 50 примерно.
П.П Пиша ти от собствен опит защото в рамките на една година са ми минали около 5-6 апарата през ръцете.
П.П Пиша ти от собствен опит защото в рамките на една година са ми минали около 5-6 апарата през ръцете.