Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Костур
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Риболов на Костур
Костур от 24 цм едва ли има 200-250 грама.Искаш да кажеш че за 5 години лакомо уништаване на рипки, костура накачва по 50 грама на година/starcho написа:nasco2 не ми се вярва само ще ти кажа че костура расте 24см за 5 години![]()
![]()

Според мене,некаде са обркани нештата.
Или пак костура на Наско е бил некакав триисетгодишен дедка с очила

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
starcho написа:nasco2 не ми се вярва само ще ти кажа че костура расте 24см за 5 години![]()
![]()
Да наистина костура расте много бавно но това не означава, че няма голями. А за вярването ако щеш, имам свидетел член на форома. Но не мисля, че трябва да се доказвам пред теб.
- drat
- разбира нещата
Преди 15-20г. на Богров рядко се ловеше костур, но рибите бяха от 0.5 до 1кг. Сега е пълно с костур колкото малкия ми пръст. Някой можили да ми обясни защо е така.

Aз... пожеланиеdrat написа:Преди 15-20г. на Богров рядко се ловеше костур, но рибите бяха от 0.5 до 1кг. Сега е пълно с костур колкото малкия ми пръст. Някой можили да ми обясни защо е така.

Когато има малко костури на голяма водна площ, има и много рънъ и растат като бесни. Стават голвеми тучове. Обаче и се размножават като бесни. И после...
Като няма достатъчно хранителна база някак си се запичат и спират да растат на големина около педя...
На много водоеми навремето имаше огромни костури ама рядко. Лично съм виждал 3 килограмов. Навремето на Студен кладенец се ловяха редки костури м/у белите риби с тегло м/0.5 -1.5 кг.
После се навъди дребосъка и лолемите почти изчезнаха. След туй популацията се прехвърли и на яз. Кърджали... и там се повтори тая история. Първо редки тучове, после много педарки. Туй нещо съм го наблюдавал и на десетина по малки водоема...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
като пвечето хищници и кустура е в постоянно движение.Необходима му е много енергия а тя идва с храната.А като се развъди прекалено много не позволява на другите видове да се размножават.И така започва да расте многооооо бавно и няма как да достигне някакви внущителни размери. Като ученик съм ходим на яз.Студен кладенец за наистина едър костур.Но това бе в доброто старо време
Сега мисля че наи големият ми костур е не повече от 300гр.

-
- новобранец
най добре на рибе.. закачва се от кам главата защото ако го закачиш за опашката при замятането може да падне...
костура е много хищна риба аз сам пробвал даже и на малко парче (филе) от сланчевка..

Е закачате го двойно през гърба и опашката и откачане няма
за кустур най изпалзвам симеончета , че са по издръжливи 

-
- новобранец
drat написа:Преди 15-20г. на Богров рядко се ловеше костур, но рибите бяха от 0.5 до 1кг. Сега е пълно с костур колкото малкия ми пръст. Някой можили да ми обясни защо е така.
Тогава имаше доста щука която изяждаше костура ала щуката намаля да не кажа че почти я няма!!!
Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
Да разбирам ли , че ако хвана костур към 1 кг той ще ми е набор ( на 33 съм)
. Тая гад да не живее по 100г

-
- кандидат преподавател
Недей го разбира точно така- преди 15-20 години в оня гьол са го ловили доста по-малко хора,а е имал и по-голяма хранителна база,за това бързо и много костури са наедрявали.Днес вече не е така...
Здравейте, отдавна посещавам форумът и ползвам с удоволствие доста информация от него, но едва днес се наканих да се регистрирам и да започна и аз да пръскам акъл и опит. Това последното.... нали ....... шегичка. Искам да споделя за последния си излет на яз. Бели Лом. Първо прекрасен язовир, с хубав сенчест бряг, разнообразие на релеф, форми и дълбочини. Препоръчвам на всеки. Все пак искам да кажа две три неща по въпроса за костура. Яз. Бели Лом пословично известен с добрата риба която може да се открие вътре - толстолоб, костур, сулка, каракуди по 40 кг. (рекорд тази пролет, не е майтап). Та така и ние с група приятели станахме събота в 4 часа и отпрахме към язовира. В 5.30 бяхме заметнали и до 7.30 8.00 си отловихме. Костур , каракуда , попчета много прилично - от там нататък кълвеше само на бира.......... С две думи за хищна риба само рано сутрин и по залез, нищо че по принцип костурът ядял целодневно - закуската си е закуска другото е кибик. Аз лично отбелязах костур около килограм на рибка (острица) кука тройка номер 6 на 15-18 метра от брега на дъно. На всички наслука и късмет с костурляците, мене лично много ме забавляват 

на риба, като на бира - повечко хора, по - голям кеф
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре дошъл колега
Я пак, че нещо се бех разсеял и не можах да ти проследя мисълта.

d_valkov написа: каракуди по 40 кг. (рекорд тази пролет, не е майтап)
Я пак, че нещо се бех разсеял и не можах да ти проследя мисълта.

Оппааа, както се казва, извинявам се , правилно не си ми проследил мисълта, става въпрос за бял амур - 42кг. Грешка в запетайките ме е подвела в една статия, просто каракудата беше изброена първа. Ама аре ся нали за това са форумите , да се разпъва локума и да се похвалимnasco2 написа:Добре дошъл колега
d_valkov написа: каракуди по 40 кг. (рекорд тази пролет, не е майтап)
Я пак, че нещо се бех разсеял и не можах да ти проследя мисълта.![]()
![]()

http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=13245924
на риба, като на бира - повечко хора, по - голям кеф
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Албумът ти е личен!