Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

СТАВА ИЛИ...................НЕ
Модератор: sapuna
СТАВА ИЛИ...................НЕ
Здарвеите колеги,знам,4е тук има доста инфо за монтажа,,на косъм''.......След като прегледах по4ти вси4ко писано и аз се пробвах да направя един такъв монтаж.Беше ми малко трудно но все пак го правя за 1-ви път.Ще се радавам да 4уя мненията и забележките ви и съм сигурен 4е ще полу4а отговор от професионалисти.........и майстори,,на косъм''.Монтажът се състои от:влакно-0.33мм,тежест 60гр.,3бр.са4ми,кука N=6,и специално влакно за шаранджийски монтажи(така ми казаха в магазина).И имам няколко вапроса:1.Добре ли е като дължина?2.Да свържа ли влакната с вирбел или така е добре?3.Под протеиновото топ4е се полу4и много голям възел(това нормално ли е?ще мине ли царевицата без да се разкъса?)4.Може ли да се ползва така или се монтира на основното влакно?5.Абе това въобще става ли за нещо или не?

-
- разбира нещата
Re: СТАВА ИЛИ...................НЕ
Aбе незнам дали става , ама ако ти земеш да не пишеш Ч със четворка ще е много по добре.ае със здраве

Както сам каза, има теми и то доста обстойни, ако ги прочетеш ще си отговориш сам на всичките по-горни въпроси 

-
- и господ не е толокова добър
Колегата е нов и предполагам ще си оправи писането и за в бъдеще няма да пише с четворки.Монтажа след малко доработка ще стане.Когато правиш намотките на куката и нямаш намерение да слагаш шлаух е хубаво те да се навиват до нивото на жилото.Ако използваш плуваща стръв и така ще стане.Съчмата е хубаво да бъде поне на 2см.от куката за да може шарана да я усети когато вече куката ще е в устата.Вирбела е задължителен.Така направен целия монтаж ще се оплита при замтане,поне използвай ледкор,той ще помгне.Може противоусукваща тръбичка и пак да я направиш подвижна.Както каза Митев разгледай монтажите които са във форума и ще си отговориш на много въпроси. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nikikati
- ще става разбирач
Колега ето ти няколко от моите монтажи. Разгледай ги и ако имаш въпроси - питай. Придържай се задължително към казаното от колегата Snegk!

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- научил се да хвърля
Колега четене и мн.проби му е майката.

Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
- carpsliven2
- сериозен играч
Колега .. кука номер:6 е за таранки бате.. виж тоз монтаж го исфърли и направи така както са ти казали колегите - snegk i nikikati

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- научил се да хвърля
Опитай тези начини http://www.korda.co.uk/rigs/rigs.html
и
някой филм от тук http://bgzona.info/browse.php?search=ko ... h=0&free=0
и
някой филм от тук http://bgzona.info/browse.php?search=ko ... h=0&free=0
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не схащам смисъла на така фиксираната тежест?
Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори и за разбирането,че все пак съм нов и не съм много запознат с правилата на форума и на риболова.Радвам се,че получих отговори от толкова хора,сред които са едни от наи-добрите майстори на шаранджийството като ,,sapuna'' , ,,snegk'' , ,,carpsliven2'' , ,,nikikati''.......(не че другите не са добри,но от това,което съм чел и гледал тук съм си направил такъв извод,НЕ ИСКАМ ДА ОБИЖДАМ НИКОЙ).Пообмислих вашите съвети и направих още няколко опита за този монтаж и най-сполучлив ми се стори този.Моля ви още веднъж за мненията ви,че новия ми carp е все още с етикета и ако не се науча ще трябва цяло лято да си стои така........а пък не ми се иска..................Що се отнся до тежеста,това поставяне го гледах тук,във форума.Някои от колегите беше ,сложил снимки от книгата на LEE J'AKSON(ако не се лъжа) и се нарича самозасичащ монтаж.............

- makiavelli
- новобранец
Колега, първо вирбела който ползваш е много зле. Въобще не си копувай от този тип - много лесно се отваря от пластината. Второ, идеята на шаранджийските монтажи е да е безопасен за рибата, т.е. ако скъса да може да остане само с повод и кука в устата,която той изхвърля след време. При този монтаж, който си направил, ако не се отвори вирбела и скъсаш само ще навредиш на рибата. Моят съвет е да влезнеш в carpbg.com, да почетеш внимателно поне една седмица,да осмислиш нещата и да започнеш наново и правилно. Там има всичко, от което имаш нужда като инфо. Чети внимателно и наслука!
По добре да си мъртъв и да ти е гот отколкото жив и нищо да не ти е наред!
-
Колега какъв вирбел да се отваря.Оловото е подвижно на основното влакно.Ако се скъса,оловото се изхлузва и това е.По безопасен монтаж от този с подвижно олово няма.Вирбела наистина не е хубав.Използвай или само вирбел без карабинка или специализиранете за бърза смяна на монтажа.Тази тръбичка я разкарай и си слижи силиконов конос който ще влезе във вирбела.При този монтаж най добре става с два конуса,единия на основното и другия на повода.Двата влизат във вирбела като гледаш,той да може да се върти.Косъма ти е малко дълъг,но и така може да имаш сполучлив удар.makiavelli написа:Колега, първо вирбела който ползваш е много зле. Въобще не си копувай от този тип - много лесно се отваря от пластината. Второ, идеята на шаранджийските монтажи е да е безопасен за рибата, т.е. ако скъса да може да остане само с повод и кука в устата,която той изхвърля след време. При този монтаж, който си направил, ако не се отвори вирбела и скъсаш само ще навредиш на рибата. Моят съвет е да влезнеш в carpbg.com, да почетеш внимателно поне една седмица,да осмислиш нещата и да започнеш наново и правилно. Там има всичко, от което имаш нужда като инфо. Чети внимателно и наслука!

- carpsliven2
- сериозен играч
Неразбирам защо пращаш колегата в карп.бг... като тука също може да му дадем добри съвети .
Последно промяна от carpsliven2 на Сря Апр 01, 2009 7:32 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
ИСКАМ ДА ВА ПОМОЛЯ ДА НЕ ВСЯВАТЕ ВРАЖДИ МЕЖДУ ФОРУМИТЕ

- zarganski
- ще става разбирач
Илия ти е обяснил всичко, само махни тези съчми около оловото
- по-добре ползвай възел, не наранява влакното като съчмите, смени си вирбела и си ок, а както казва carpsliven2, тези куки са за таранка 

if there is no fishing in paradise, i am not going!!