Лека кола за риболов

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Лека кола за риболов

Мнение от dunedanetz »

Здравейте колеги!

Бих искал да ви помоля за съвет! Реших да си сменям колата, на старата й дойде времето. Мисля да комбинирам градското и ходенето по гьоловете, но не мога да преценя какво точно да избера. Значи бюджета, който мога да отделя е някъде в диапазона 7 - 10 000 лева, като 10 000 е абсолютния максимум, даже максимума ми е 9 000, но айде, ако има някоя много добра оферта, ще се намерят още 1000 лева. Предпочитанията ми са от 2000 година нагоре, комби, що-годе висока, като за марка..... какво да ви кажа, ориентирал съм се към азиатските марки - Мазда 323 комби, Мазда 626 комби, Мазда Премаси /ванчето/, Тойота Корола комби, и евентуално ако изникне отнякъде /в което се съмнявам, цените са дебели/ - някакво Субару - Форестър, Аутбак и т.н. Изхождам от там, че азиатските сглобки са много по-здрави, издържат повече, по-трудно се чупят /относително понятие/, по-евтини части /пак относително понятие/, но все пак моля за вашия съвет, че тези пари няма да ви казвам колко време съм ги събирал, и искам да взема оптималното. Разбира се и късметът играе тук.

Твърдо съм решил джип да не взимам, че за тези пари най -много да взема някое РАВ-че 1996-1997-та година, но ми писна да взимам 15 годишни коли и да ми трошат нервите после. Разбирам, че дори и да взема 2001-2002 година кола пак не е сигурно, че няма да има проблеми, но все пак...

Много благодаря на отзовалите се!

П.П. Честита победа срещу Кипър! :drinkers:
veli4
новобранец
новобранец

Re: Лека кола за риболов

Мнение от veli4 »

Вземи си Мицубиши Спейс стар или Спейс вагон и няма да съжаляваш аз имам спейс стар исам много доволен.Прилична ценова поддръжка и много нисък разход около 5,2-5,5л. на дълго и 8 градско.От 2000 до 2003г. производство.И цени от 5500 до 9500лв.Дано съм ти бил полезен.
:D :D :D
ВЕЛИЧ
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Понеже скоро копувах кола нов внос искам само да ти кажа (може би си запонат, но все пак..)
1. Еко такса - минимум 200 лв
2. Регистрация - около 70
3. Гражданска - около 140
4. Каско - от 450 нагоре
5. Маркиране - минимум 40
6. Аларма - от 150 нагоре
7. Данък - зависи от конете и годината - моя е 180 лв
8. Винетка - 67
9. Консумативи по колата - масло, ремъци, филтри и т.н - от 500 нагоре

До тук 1797 лв

Към тази сума добави поне 500-700 лв за евентуални ремонти през първия месец - шанса да се появят скрити дефекти никак не е малък.

Хубаво си определи горния таван, за да не се окаже, че имаш болезнени извънредни плащания :wink:

Колкото до японските коли - здрави, надеждни, но в никакъв случай не са с евтини части ..даже напротив - частите са доста по-скъпи от на немските например.
Успех в избора
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

:wink: Тва със по-скъпите части при японците беше преди 15 години :wink:
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Мазда 323 комби - страшно добро съотношение кола ,цена,поддръжка ! Гледай да е с 1.5 двигател /аз карам такъв/ невземай с 1.8 двигател щото са каръци ! 1.3 е добро двигателче и е резачка , но не му достига мощност във важни моменти ! Частите не са скъпи в сравнение с тези на френските и италианските набори ! А и има много взаимно заменяеми части с една друга европейска марка .Между другото има и модели 4х4 и са невероятни държачи ! Маздите 626 са силни на двигател /2.0/ но и по-тежки купета ,лукса е същия като при тройките ! В повече е комфорта и пространството и по-меката возия /но така е при коли от високия клас / при шестицата но и разхода е завишен с 0.5- 1.5 литра / 100 км . За съотношение Мазда / Тойота мога да пиша много , но ще бъда пристрастен /гроздето е кисело/ затова пиша за тази марка дето познавам най-добре ! Субару е прекрасна кола и голям държач , но при нужда /макар и рядко/ става тъжно ! Ако имаш въпроси за Мазда питай !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
marine
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от marine »

Ами аз бих ти препоръчал, ако намериш субару аутбак.
Хем не е джип, хем има проходмост на джип.АВД системата-не е 4х4 ама пак върши доста работа.
Хем е семейно комби, има голям клиренс(даже надминава някои джипове).
Ако намериш вземи автоматик(те ръчните са доста редки).За година незнам как са цените...но поразгледай.
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

За Маздите наистина съм чувал, че "ТОВА Е КОЛАТА" :lol: от няколко независими източника - здрави, перфектни спойки, почти не гният, евтини части /чат-пат/. Но наистина съм се наплашил от такива изказвания - досега и за двата автомобила, които съм имал, преди да ги купя са ми сваляли звезди едва ли не. Аз ли все не попадам на хубава бройка, ама все нещо им става през месец-два. Не ща да ходя на джип, понеже за тези пари ще взема някой на 200 000+ км, 1995-97 година, като си е абсолютен хазарт след това ще ми върже ли или не :lol:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Нямах намерение да се обаждам, но понеже споменахте Спейсстар - действително има с какво да се похвали, но много му малък багажника. Не става за риболов. Хеле с дълги пръчки... :smt009
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

Що не си помислиш за един VW tdi комби
Bully

Мнение от Bully »

Сеат Кордоба Варио
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

dunedanetz написа:Разбирам, че дори и да взема 2001-2002 година кола пак не е сигурно, че няма да има проблеми, но все пак...
Точно така е,даже при някой марки,моделите преди 2000г.се оказаха много по-добри от тези след 2000г.И това благодарение на повечето електроника,нови системи и т.н.,което е направено от производителите и с комерсиални цели в някой случай.Субару е машината,Форестър,но за тези пари може да се вземе нещо добро до 2000г.И аз бях скочил на едно ,вярно здраво е,но не е безсмъртно,а наложи ли се да го правиш тогава става страшно.Иначе слага в малкия джоб/БАВНИ,блокаж/много от паркетните джипове и SUV автомобили.Японските части оригинал са си на височки цени,друг е въпроса ,че се навъдиха производители на заместващи части за японски коли на по-ниски цени.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
blatimir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от blatimir »

субару е твоята кола, частите изобщо не са скъпи, ама все пак гледай да не е някой "мъртвец", минава отвсякъде и е брутално здраво, моделите до 98г са направо с безплатна поддръжка, ремък 30лв, накладки 30лв, филтър 10лв, тампони за биалетки 5лв, други части едва ли ще ти трябват, ама и те са евтини.
Аватар
101
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от 101 »

Карам Forester и съм много-доволен. Считам, че от изброените Subaru е най-доброто решение, като се има предвид, че 4-ката е важна за кола за риболов, освен това не е малка като големина. Това е компромисен вариант, но по-скоро е лека кола а не джип. Ако ти изпадне нещто читаво за тези пари не му мисли и не забражяй, че не винаги годините на една кола са решаващи. За тези пари обаче предполагам можеш да вземеш читава Impreza Combi, която като големина е почти същата, но е по-ниска. Mazda Tribute също би могло да е вариант.
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

За малко го изпусна! :?
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Един познат май е решил да си продава субаруто /форестер/, ако искаш да проверя?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”