Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - 1-ви Април :)
Дунав - 1-ви Април :)
Привет юнаци
Бая се позагубих в последно време, и основна причина за това бяха служебните задачки, които ме бяха полазили в последните седмици
Всяко нещо обаче си има край и ето че тези дни най-накрая успях да си взема глътка въздух... Хубав, топъл, свеж въздух пропит с аромата на събуждащата се Река и на току що падналия пролетен дъжд 
Нямаше как да не отбележа, че повишената порция свободно време съвпадна с още няколко интересни фактора: Първо Реката в последните 2 седмици понижи нивото си значително, като това не стана отведнъж, а на плавни стъпки от по 15-20 см. на ден... От друга страна времето се затопли и успя да покачи температурата на водата с малко повече от градус, което веднага се отрази на дребосъка и същия все по-често може да се види в открития Дунав, обикновено в близост до по-тихи заливи и лимани
И накрая: в последните 3-4 дни Реката промени леко и цвета си. Видимостта е вече около или малко над 30 см - напълно достатъчно, за да размърда ако не рибките, то поне неспокойните спинингови душици като моята, които от един месец само душат въздуха и се облизват с пресъхнала уста
Та всички тези съвпадения нямаше как да не бъдат оценени по достойнство от мен и ето че вчера след работа си взех тояжките и се инсталирах на една от любимите си риболовни позиции до града
Плана беше да се съсредоточа върху джиговете, респ. върху търсенето на някоя бяла рибка
Имах всичко на всичко около 2 ч. и както обикновено се случва началото бе трудно и "отрезвяващо"
Доста трябваше да се помъча, защото във все още високата вода е много тегаво докато уцелиш правилния грамаж на главите си и правилната си позиция на брега
На моменти хич не ми се получаваха нещата, в други се получаваха, но отсреща нямаше никого... За да дойдат финалните моменти на мача, когато в единствената атака на противника, успях да го контрирам и да се разпиша

Рибката не беше голяма, но беше чудесна награда за усилията ми в този ден
И разбира се - обещаващо начало на месеца...

Доставих си още едно малко удоволствие да я изгледам как се връща обратно в хладните води на Реката, а аз продължих по своя път... пак към нея
Накрая опитах няколко воблерчета в тихата част на свечеряване, но не упорствах много и скоро сгънах платна
Пробата бе успешна, и макар да не обичам да правя генерални изводи от един риболов и една рибка, точно тази слука ще бъде записана в дневника с интересни отметки
Следващите дни пък ще разкажат своята версия на случващото се, а аз на свой ред нямам търпение да ги чуя по-скоро
Поздрави на всички!

Бая се позагубих в последно време, и основна причина за това бяха служебните задачки, които ме бяха полазили в последните седмици

Нямаше как да не отбележа, че повишената порция свободно време съвпадна с още няколко интересни фактора: Първо Реката в последните 2 седмици понижи нивото си значително, като това не стана отведнъж, а на плавни стъпки от по 15-20 см. на ден... От друга страна времето се затопли и успя да покачи температурата на водата с малко повече от градус, което веднага се отрази на дребосъка и същия все по-често може да се види в открития Дунав, обикновено в близост до по-тихи заливи и лимани

Та всички тези съвпадения нямаше как да не бъдат оценени по достойнство от мен и ето че вчера след работа си взех тояжките и се инсталирах на една от любимите си риболовни позиции до града

Плана беше да се съсредоточа върху джиговете, респ. върху търсенето на някоя бяла рибка

Рибката не беше голяма, но беше чудесна награда за усилията ми в този ден

Доставих си още едно малко удоволствие да я изгледам как се връща обратно в хладните води на Реката, а аз продължих по своя път... пак към нея

Накрая опитах няколко воблерчета в тихата част на свечеряване, но не упорствах много и скоро сгънах платна

Пробата бе успешна, и макар да не обичам да правя генерални изводи от един риболов и една рибка, точно тази слука ще бъде записана в дневника с интересни отметки

Поздрави на всички!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Дунав - 1-ви Април :)
Поздрави и на теб
Много увлекателно написано,а за риболова само мога да ти кажа -браво!Чудесна бяла....

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
- stoj40doc
- разбира нещата
Браво,поздрави
добър излет и добра рибка
дай боже все така за напред!

добър излет и добра рибка
дай боже все така за напред!

LONG LIVE ROCK AND ROLL
-
- кандидат преподавател
Браво за излета и за добрата новина за раздвижването по Дунава. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, Стефи! 
Аз като видях заглавието на темата и си помислих, че е майтап.
Вярно, ходене му е майката!

Аз като видях заглавието на темата и си помислих, че е майтап.

Вярно, ходене му е майката!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Браво , много интересен риболов

Благодарско за поздравите, момчета 
Кире, няма майтап тоя път
По-добре на Реката, та макар и вероятността за капо да е все още (както винаги) доста голяма
Не ни остава много време до забраната, така че няма място за колебания
Поздрави!

Кире, няма майтап тоя път

Поздрави!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На майтап си отишъл, но сериозно си ги надърпал, Стефко 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ribarshe
- ще става разбирач
Завиждам /благородно
/ на всички ,които живеят край Дунава

-
- фен клуб-скобар

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чаровна бела
Поздравлениа.

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Тъй,първо ша ва замоля кат одите по тая рика Дунафф да направите две три снимки на рИката отдалеко та да оплакнем окото,после рибетата

Ама те едни рибетааа,малиии

Много ми се искаше наистина да щракна и реката малко, но вчера беше едно мъгливо и облачно време, в което моя телефон щеше да фотографира единствено мацанициNedeltcho Delev написа:![]()
![]()
![]()
Тъй,първо ша ва замоля кат одите по тая рика Дунафф да направите две три снимки на рИката отдалеко та да оплакнем окото,после рибетата![]()
Ама те едни рибетааа,малиииашколсун
![]()

Поздрави!!
Бравос Стефко,на това не му ли се казва годишно отпушване

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...