Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Разрешените периоди за риболов на тези езера са:
от 1 до 31 март и
от 1 юли до 31 октомври.
Чудят се вече кво да напишат, някой чул не дочул и айдеее новината.
Колега аз бях на Пода до 17.30. С брат ми имахме общо 4 шарана , най големия беше 1.450гр.другите 3 по около 700/800гр.Това за шарана 2.200 е пълна глупост ,от сутринта сме там .С бинокъл се вижда доста добре.За мен това също е последен риболов на това място . Тази година ПРОСТО НЯМА трофейни риби, а и цена на кг. 4.80лв. мн. благодаря.
-
- вече хвърля и на тежко
и аз минах покраи пода събота ... безнадежно е положението ... незнам дали е от студето време все още ама не видях нещо по голямо от кило ... даже тея дето ги гледах беха по малки ... имаше сигурно 30 човека ама нямаше нещо едро хванато и си хванах пътя ... после минах през камчия устието ... за миндили - трагично нямаше удър ... за хищно ... също , въртях блесни и рибета ама не удари нищо
Здравейте колеги , отдавна съм голям фен на риболова като цяло , и от около 3-4 години наблюдавам как стоят нещата около варненските водоеми и най-вече частниците които ни взимат парите за малкото удоволствия които ни останаха . Значи - някой си купува водоем зарибява го , разчува се и всеки о там много риба , след няма и година обаче се почва далавера почват с източвания , прехвърляне на рибата в съседния водоем (като естествено там не може да се лови ) , или мрежене тровене на рибата с незнам си какви "говна" и в крайна сметка пак си ходим на едни и същи водоеми и пак им плащаме луди пари ... Просто няма какво да добавя останах без думи и като видях лятото как ловяха риба до нас с лодки , мрежи , герими , серкмета , а ние будалите с по пет въдички ....
, обаче все пак си оставам верен на моето единствено хоби

Добре де дайте да обобщим,значи се оказа,че в радиус от 100км. няма свястно място за риба.НЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.На Левски как е положението някой знае ли?Сега ще ви кажа за един язовир който сигурно малко хора са ходили,става въпрос за яз.Буйново.От тази година нямам инфо,но миналата година беше просто невероятно,може би най-европейски уреденият язовир на който съм ходил.Първо РИБАТА-значи язовира от минимум 10г. не е трален или източван има сташно много риба амур,шаран,толстолоб и сом.Доста от тях трофейни-над 10кг.Лично аз за един ден хванах над 10шарана между 2-3кг,2амура по7кг и един шаран 6кг.,удоволствието беше неописуемо и не само заради улова,но и поради факта ,че рибата там е направо луда.Стоя си аз и изведнъж една от въдиците както си е на стойката тръгна към язовира,едвам я хванах и се почна една борба 15мин,разви ми минимум 50м от аванса,казвам си трофей-оказа се 3кг шаран дивак,вадил съм доста по-големи риби,но тази ще я запомня цял живот.И изобщо всичката риба е много борбена,може би поради факта,че има доста големи сомове незнам.ВТОРО-условията-Целият язовир е заграден с мрежа,вътре с кола не те пускат има си специален превоз едно АТВ с ремарке струва левче и те кара където искаш.Тревата окосена през 10м пейки с навеси,кошчета,БАРБЕКЮТА,люлки,цели открити къщички мисля 3-4,не видях един боклук някъде.Тралене се разрешава само от другата страна на язовира където не се пречи на другите.Но има една не много приятна новина язовира работеше от 7.00-19.00 само събота и неделя.Дотук с лошото сега цената-3ЛВ. НА ЧОВЕК И БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЪДИЦИТЕ,на собствениците им е по-добре като хората хващат,шарана и амура бяха по 4лв,толстолоб 2лв.сом 8лв.,така,че забравете варненските номера да намаляват нивото на водата,амониеви селитри и други глупости.И имайте предвид ,че язовира е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,не под аренда.Надявам се да съм бил полезен,тази година още не съм ходил,но скоро съм там,аааа забравих,сега да не си помислите,че язовира е 10 на 10м.,нищо подобно може би е малко по-малък от Николаевка и истината там е ЦАРЕВИЦА.Наслука на всички и пишете и вие
Здрасти колега,
за този язовир ми сподели и един приятел, който е ходил миналата година. Той също много похвали язовира. До колкото разбрах се намира след Шумен посока София, но подминаваш отбивката за София и продължаваш за Русе и там вече първото или второто село. По принцип много рядко ходя на платено, но то тука около Варна не се издържа, няма един свестен язовир освен Цонево, но там шаран няма.
Ако разбереш какви ще са тази година условията на Буйново, пиши моля те. Поздрави.
за този язовир ми сподели и един приятел, който е ходил миналата година. Той също много похвали язовира. До колкото разбрах се намира след Шумен посока София, но подминаваш отбивката за София и продължаваш за Русе и там вече първото или второто село. По принцип много рядко ходя на платено, но то тука около Варна не се издържа, няма един свестен язовир освен Цонево, но там шаран няма.
Ако разбереш какви ще са тази година условията на Буйново, пиши моля те. Поздрави.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това пък кое му е европейскотоpavlin_r написа: Тралене се разрешава само от другата страна на язовира където не се пречи на другите.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- Milen Penev
- новобранец
а някой има ли инфо за яз. Левски
благодаря предварително
благодаря предварително
Не казвам,че всичко е перфектно като организация,но поне не пречат на никой,а повярвай видях доста хора да тралят.Още повече ще те подразнят селяните които видях -с пружините с по 6 куки и 15 въдици,но явно още не сме дорасли.
- valiooooo
- ще става разбирач
Ето малко снимки от Буйново.

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре изглежда. Дори и да няма слука, почивката ще е на махvaliooooo написа:Ето малко снимки от Буйново.

Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
добре изглежда но се пак някой ходил ли е тази година на буйново ще съм благодарен за информация и условията на риболов
благодаря предварително
благодаря предварително

-
- вече хвърля и на тежко
аз ще съм благодарен на една карта ...
некои да снима на гоогле мапс и да маркира 

Ако живееш само за себе си, ти си излишен товар на земята.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не се знае дали ще го пускат за риболов. Охраната не каза дали изобщо има риба във водоема. Нищо не казват, но като гледам нямат намерение да го пускат за спортен риболовMilen Penev написа:а някой има ли инфо за яз. Левски
благодаря предварително

За бракониерите само слънчаци
!