Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Oсветление в "тъмната" част от риболова
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Oсветление в "тъмната" част от риболова
Здравейте!Някой може ли да сподели с какво надеждно стредство с осветява през нощта, когато е на риба.Кажете вашите начини:Лампи, акумолатори и т.н.
Последно промяна от gotra на Чет Апр 02, 2009 5:35 pm, променено общо 1 път.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Oсвотление в "тъмната" част от риболова

Последно промяна от петър василев на Чет Апр 02, 2009 5:15 pm, променено общо 1 път.
газова лампа свети доста силно мисля че се равнява на 500-свещи и е доста иканомично с едно зареждане на бутилката карам 5-6 нощи чорабчетата са копринени и се сменят доста лесно
Петромаксова лампа свети супер силно.И е доста икономична.Но трябва да си намериш хубава немска или холандска защото китайските са доста гадни.Имам една китайска и трябваше да я ремонтирам, преди да светне като хората.

ВЕЛИЧ
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
..............
Последно промяна от drebens на Пет Апр 03, 2009 3:25 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Луминисцентна лампа на 12 волта(супер икономична) и челник с LED диоди на VARTA.

- CrossFire
- разбира нещата
30 метра кабел + 3 габаритни крушки. Закачам с щипки за акомулатора и така цяла нощ на маса
,а на сутринта си паля без проблем. А до водата ползвам начелници или такива за козирка на шапка.

-
- разбира нещата
Re: Oсветление в "тъмната" част от риболова
В авто-магазините продават и луминисцентни лампи на 12v,има си щипки за акомулатора,има си и букса за запалката.Доволен съм и както казва колегата на по-горния пост-сутрин си паля нормално.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- вече хвърля и на тежко
HASAG-петромакс.Дава достатъчно светлина,но има едно дразнещо съскане при горене.След неговото осветяване,луминисцентно на батерии ми се вижда като вощеница.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Петромакса си е класика,нямаше конкуренция,но сега при тези цени на газта ,че и намалили бутилките на 0,800л.седи резерва.Луминисцентните на 12в. вършат рабата,икономични са,но имайте впредвид ,подалече от запалими неща.На една и се запали платката,едвам я изхвърлих от фортсета на караваната.Челниците също са много удобни ,освобождават ръцете.
Всичко може,но не всеки го можe.

Това ми върши прекрасно работа-на открито.За палатката фенерче.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Петромакса наистина е класика.Но аз си мисля че каквато и да е по силна светлина насочена към водата прчи на риболова.Аз лично ползвам само челник.
-
- разбира нещата
Ако искаш да си осветиш лагерното място истината е петромакс, ако искаш да си осветиш масата и столовите около нея вземи луминисцентна аварийна лампа на 12 волта, а ако искаш да видиш какво си хванал и съответно да го кепчосаш си вземи боен фар,има едни боклуци-жълти по 10лв в Пактикер, ама мен ме изкара цял сезон и то сериозно ползване зарежда се на 220v и на 12v!Лично ние като тръгнем имаме и трите неща!
Много ги накъсвам... кордите!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе уж всичките знаете законите и сте за да се спазват пък като гледам май всичките побракониерствате вечерно време
...
П.П. По темата едно време бащата прави на стойнките на въдиците едни тръбички във които слагаше диодчета от запалка и 9v батерия гаранция давам че съоражението свети цяла нощ
а за "Бивака" колегите ти дадоха идеи 

П.П. По темата едно време бащата прави на стойнките на въдиците едни тръбички във които слагаше диодчета от запалка и 9v батерия гаранция давам че съоражението свети цяла нощ

Без риболов няма любов !
- CrossFire
- разбира нещата
Аз бих си отнесъл глоба за нощен риболов, отколкото да събера дънарките и да се лиша от сладката надежда да чуя как пропищява някой от сигнализаторитеExTaZzY написа:Абе уж всичките знаете законите и сте за да се спазват пък като гледам май всичките побракониерствате вечерно време...

Аз не познавам, а и не съм чул за някой сериозен шаранджия да си пребира тояжките нощем. А и някои така "дънят" на масата, че очите като фенери стават - направо ден! Какъв ти нощен риболов, какви 5 лева...