Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Колеги,къде е каята?
Абе за старт имам чепарета,
ама по това време меджит,а още каята не дава навътре,
наистина си е ненормално състояние.
А.С.май скоро ще излиза,да си пусне сонара,там ще има точна прогноза.
Понеже аз скоро /6-8 дена/няма да излизам.
А иначе за улова,бях споменал някъде,
че един път в живота ти се случва такъв момент,
и да го изтървеш.....
да,ама не.Правилно си постъпил,
ама отвсякъде.
Значи на скара,ще пробвам.
ама по това време меджит,а още каята не дава навътре,
наистина си е ненормално състояние.
А.С.май скоро ще излиза,да си пусне сонара,там ще има точна прогноза.
Понеже аз скоро /6-8 дена/няма да излизам.
А иначе за улова,бях споменал някъде,
че един път в живота ти се случва такъв момент,
и да го изтървеш.....
да,ама не.Правилно си постъпил,
ама отвсякъде.
Значи на скара,ще пробвам.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Наистина рядка слука по морето
. Късметлия си runner 

Ами късметлия си , че е имало фото наоколо,аз както ходя без фото за риба и да хвана такова рибе като го снимам вкъщи едва ли някой ще повярва,но това не е от голямо значение.Важното, е че това ти оставя един прекрасен спомен за цял живот.Благородно ти завиждам.runner написа:Благодаря! Колегата ,дето ме снима, доста настояваше, като ме увери че това повече едва ли ще ми се случи и да имам фото с рибето за спомен.Mi7chell написа:Runner,евала ако не се базикаш.Това се случва един път.
Зарганолог
- valiooooo
- ще става разбирач
Преди много години в езерото имаше садки в които развъждаха пъстърва.Няколко пъти съм чувал за подобен улов.

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
- 1000n
- разбира нещата
Преди около 20 години баща ми хвана на вълнолома пъстърва на чепаре. Рибата беше доста голяма и скъса чепарето във въздуха,
но баща ми така я беше засилил, че тя тупна в краката ни.
Ако я бяхме изтървали щеше много да ме е яд.
Виждал съм още няколко пъти да хващат пъстърва (все на чепаре), но винаги са били единични бройки.

В Варненски рибен ресторант ми бяха сервирали пастърва която била извадена от мрежари-рибари,тогава бъзиках собственика че щте му донеса,, горски раци,, все пак си я хапнах рибката беше с червено плътно месо като на сйомга,щте търся и ис албумите защото със сигорност направих снимки Поздавления за слуката......

Последно промяна от Тошето на Нед Апр 12, 2009 3:41 pm, променено общо 4 пъти.
За да поискаш, трябва да дадеш
- Моряка
- кандидат преподавател
И аз съм чувал(не виждал)времето на садките за пъстърва.Ама е било мноооого отдавнаrunner написа: Кире, и аз съм шокиран от меджита. Нали казваха че обикновено излизал седмица преди сафрида. Обаче тази зима не е май съвсем обичайна.

А сега де? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Поздрави и от мене Runer за ценния трофей. Нека цяла година ти върви . Морето винаги има с какво да те изненада, въпреки , че понякога си мисля, че няма по "празно" море от нашето.
Пастърви вадят от време на време на таляна на Зеленка. Тези които съм виждал там бяха около кило. Започвам да си мечтая, че им се увеличава популацията и скоро ще заместят оределия лефер.Бре ами ако и лефер дойде много тази година ...
Пастърви вадят от време на време на таляна на Зеленка. Тези които съм виждал там бяха около кило. Започвам да си мечтая, че им се увеличава популацията и скоро ще заместят оределия лефер.Бре ами ако и лефер дойде много тази година ...
Е,такова нещо небях чувал нито пак виждал,поздравления колега 

Бре ,колеги тази пъстърва е американка(сладководна) ,ето тази е черноморската пъстърва
Cynoscion nebulosus

А това е речната
то било от 01.04
ейййй,пак се вързах

Cynoscion nebulosus
А това е речната

- КИРО
- Обратна връзка:
Петьо,и ти си прав,че е американска.Моряка спомена за садките.
Имаше тема по тоя въпрос,сега почвам да я търся.
Имаше тема по тоя въпрос,сега почвам да я търся.
- КИРО
- Обратна връзка:
Морска пъстърва хвана през лятото един мой приятел на вълнолома,на бомбарда със стръв морски червей.Рибата беше около 300-350 гр.
Колкото до тая която е отглеждана и изпусната във Варненско-Преди години-80-те край Девня работеше развъдник за пъстърва.Голяма част от нея бе изпусната(част и умишлено )в река Девня.Чрез реката достигна и до Варненското езеро.Явно успя да се адаптира към полусладката вода на езерото.Допреди 5-6 години инцидентно се вадеше по някоя на топлите канали на ТЕЦ-а,а в самата река също се срещаше но явно не успя да устиска на мрежите,бомбите и електричеството използвани от местните бракониери
Това е писано от EXEKUTOR.
ето и линка, дето е писано по въпроса
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B2%D0%B0
Колкото до тая която е отглеждана и изпусната във Варненско-Преди години-80-те край Девня работеше развъдник за пъстърва.Голяма част от нея бе изпусната(част и умишлено )в река Девня.Чрез реката достигна и до Варненското езеро.Явно успя да се адаптира към полусладката вода на езерото.Допреди 5-6 години инцидентно се вадеше по някоя на топлите канали на ТЕЦ-а,а в самата река също се срещаше но явно не успя да устиска на мрежите,бомбите и електричеството използвани от местните бракониери
Това е писано от EXEKUTOR.
ето и линка, дето е писано по въпроса
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B2%D0%B0
Не беше такова рибето. Същата като тази на борсата, не знам къде я развъждат, но с по-тъпа муцунка отгоре, нещо като зурличка. Една гръбна перка, надлъжната линия отстрани по тялото, но не червена - просто люспите са наредени по по-особен начин и се образува линията. Но беше много далеч от това което визираш като черноморска пъстърва. На вкус - абе става. Като я порнах миришеше на платерина, баси. Червена от вътре, леко по-постна от речната. Абе интересна е.ПЕТЪР vasilev написа:Бре ,колеги тази пъстърва е американка(сладководна) ,ето тази е черноморската пъстърва![]()
Cynoscion nebulosus
А това е речната![]()
![]()
![]()
![]()
то било от 01.04
![]()
![]()
![]()
![]()
ейййй,пак се вързах
![]()