Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Мрена
Модератор: bobopeli
- Riboloveca
- новобранец
Мрена
кажете как се лови мрена на каква стръв и как !..На река Бебреш
ако я знаете близо до Ботевград
ако я знаете близо до Ботевград
Ако искаш риба ела и си я хвани !
- Riboloveca
- новобранец
Малко ми е чудно, че има бяла мряна там, но ако си прав - заложи на белите червеи, поповото прасе и рачата опашка. Не познавам реката за да ти кажа къде да я търсиш, но при всички положения търси чакълесто дъно със средно или бързо течение
Ако искаш можеш да погледнеш за нещо повечко и тук: http://forum.nariba.com/viewtopic1466.html

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
И аз не знам нищо за тази река ,но мога да ти кажа за мряната като цяло.Ако има местна стръв определено тя е "твоята" стръв-зеленки,мамарци,пиявици.Опитай на тази стръв в бързейте на малка съяма (оловце)и под него по-дълъг повод,особено ако водата е бистра.Ако реката е пълноводна опитай на плувка с подхранка-накиснат хляб или някоя купечка,като зависимост от течението прецени колко над мястото където ловиш,трябва да я хвърлиш 

- thedarkwolf
- новобранец
Да всиЧки коментари са така, но не става ясно за каква мряна става въпрос, Черна или бяла... :шоcк: Ако е за Черна вЧера бях за мряна на река Ботуня и хванах да, но на пиявици или на лешанки(зеленики) не искаше да клъвне, само на руЧеиници...
Тя се лови наи Често на дъно с подвижна тежест за да може да нагълта без проблем и без да се ободе от куката,...
Тя се лови наи Често на дъно с подвижна тежест за да може да нагълта без проблем и без да се ободе от куката,...
- barutchiata ©
- Администратор
thedarkwolf написа:Да всиЧки коментари са така, но не става ясно за каква мряна става въпрос, Черна или бяла... :шоcк: Ако е за Черна вЧера бях за мряна на река Ботуня и хванах да, но на пиявици или на лешанки(зеленики) не искаше да клъвне, само на руЧеиници...
Тя ако не се ободе няма да е хваната бе колега

Re: Мрена
Аз съм от Ботевград и си ходя често на Боженица по надолу след селото се ловят мрени от 200 грама до 4-5 килограма но има много праскачи и те не могат да се доредят и се лавят на хляб със сирене
има ги и на кашкавал и ли шунка
най голямата мряна ловена на боженица е 7килограма и 800 грама и беше дълга 101 см.