Мрена

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Riboloveca
новобранец
новобранец

Мрена

Мнение от Riboloveca »

кажете как се лови мрена на каква стръв и как !..На река Бебреш
ако я знаете близо до Ботевград
Ако искаш риба ела и си я хвани !
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Предполагам става дума за черна мряна?!! Локал е твоя човек :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Riboloveca
новобранец
новобранец

Мнение от Riboloveca »

еми бяла и черна има и за двте кажете как
Ако искаш риба ела и си я хвани !
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Малко ми е чудно, че има бяла мряна там, но ако си прав - заложи на белите червеи, поповото прасе и рачата опашка. Не познавам реката за да ти кажа къде да я търсиш, но при всички положения търси чакълесто дъно със средно или бързо течение :idea: Ако искаш можеш да погледнеш за нещо повечко и тук: http://forum.nariba.com/viewtopic1466.html
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

И аз не знам нищо за тази река ,но мога да ти кажа за мряната като цяло.Ако има местна стръв определено тя е "твоята" стръв-зеленки,мамарци,пиявици.Опитай на тази стръв в бързейте на малка съяма (оловце)и под него по-дълъг повод,особено ако водата е бистра.Ако реката е пълноводна опитай на плувка с подхранка-накиснат хляб или някоя купечка,като зависимост от течението прецени колко над мястото където ловиш,трябва да я хвърлиш :)
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

Да всиЧки коментари са така, но не става ясно за каква мряна става въпрос, Черна или бяла... :шоcк: Ако е за Черна вЧера бях за мряна на река Ботуня и хванах да, но на пиявици или на лешанки(зеленики) не искаше да клъвне, само на руЧеиници...
Тя се лови наи Често на дъно с подвижна тежест за да може да нагълта без проблем и без да се ободе от куката,...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

thedarkwolf написа:Да всиЧки коментари са така, но не става ясно за каква мряна става въпрос, Черна или бяла... :шоcк: Ако е за Черна вЧера бях за мряна на река Ботуня и хванах да, но на пиявици или на лешанки(зеленики) не искаше да клъвне, само на руЧеиници...
Тя се лови наи Често на дъно с подвижна тежест за да може да нагълта без проблем и без да се ободе от куката,...

Тя ако не се ободе няма да е хваната бе колега :roll: :idea: :shock: :? :lol: :lol:
ogfk
новобранец
новобранец

Re: Мрена

Мнение от ogfk »

Аз съм от Ботевград и си ходя често на Боженица по надолу след селото се ловят мрени от 200 грама до 4-5 килограма но има много праскачи и те не могат да се доредят и се лавят на хляб със сирене
ogfk
новобранец
новобранец

Мнение от ogfk »

има ги и на кашкавал и ли шунка
ogfk
новобранец
новобранец

Мнение от ogfk »

най голямата мряна ловена на боженица е 7килограма и 800 грама и беше дълга 101 см.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”