Колеги,къде е каята?

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
петър василев

Re: Колеги,къде е каята?

Мнение от петър василев »

Не е задължително да е с червена линия,ето това са мои ,ловени от река :arrow:
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Бях пуснал в един мухарски форум тема за оцветяването на пъстървите.Всичко зависи от възрастта,пола и средата на живот. :wink: На мен тази пъстърва ми се струва,че не е морска,а от митичните американки край Девня преди години,които били изпуснати в реката и от там в Белославско езеро,от там във Варненско,от Варненско в големия гьол.Не разбирам много от морски пъстърви,но допускам,че може и от тях да е.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Днес от 9 сутринта до 2 на обяд 1.5кг попове .. на варена мида и червей(земен) :wink:
!!!НАСЛУКА!!!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Пастървите, които съм виждал да вадят на таляна на Зеленка/Калиакра бяха по скоро като тази на снимката на Василев- с остри муцуни - Черноморски . Страничната им ивица прилича на тази на лаврака.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Я вижте какво пише в мойта книжка,Рънър брависимо :D
Изображение
Изображение
А сега де? :roll:
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

Здравейте колеги,

Да разкажа за днешните рибоци. Към 10 ч. спуснах такъма във водите на Ной. За час и половина 3 рибета на скарида и то с подаване пред устата. Водата беше доста бистра и им го давах устно.
Преместих се на Траката, но и там си трякаше работата - 1 рибка и после вятър.
Газ към морска гара - викам си "Там е!"
Първо пускане при яхтите - 2 доста добри попа.
Второ - същото, трето и т.н. без празно хвърляне. Торбата взе да се пълни. Пропуснах да кажа, че пусках такъма в най-голямата мизерия, а отдолу ври от кая.
По едно време идват двама - глух дядка и сина му май. Почнаха да вадят миди и да хвърлят черупки в морето....замътиха мътилката и само врякат - нали дядката недочува. Секна ми слуката.
Повъртях се още малко, извадих още няколко риби :lol: и газ към къщи, че ме налегна глад яко.
Резултата - малко над 2 кила, които мачоците пред блока увжиха без забележки. Ако ги бях изкарал на някоя буна с кеф щях да ги пръжна, но в мизерията на пристанището..... :rolleyes:.......Знам, че ме разбирате. Котетата са доволни - 10 мачока се наядоха и преядоха.
Рядко пиша, защото рядко си идвам във Варна, но винаги намокрям краката във солената вода. Иначе редовно следя какво се случва!
Поздрави на всички. :D
:)
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес на вълнолома от 15:00 до 19:30 2,5 кг. кая ,един лихнус и няколко доста добри стронгила,почти всеки ден съм там от 2 седмици насам,в последните 5-6 дни с по малко от 2 кг. не съм се връщал.Не пускам теми всеки ден,за да не ставам банален тея дни ще кача и малко снимчици.
Зарганолог
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Mi7chell , къде на вълнолома ? Отвън или до фара от вътрешната страна ? Каква стръв ?

Аз минах към 20ч през морска гара. Една група млади момчета на чепарета вадеха меджит. Имаше в страни от тях един колега, който каза че са излизали и барбуни. Утре мисля да пробвам през деня.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

patter написа:Mi7chell , къде на вълнолома ? Отвън или до фара от вътрешната страна ? Каква стръв ?

Аз минах към 20ч през морска гара. Една група млади момчета на чепарета вадеха меджит. Имаше в страни от тях един колега, който каза че са излизали и барбуни. Утре мисля да пробвам през деня.
В края на вълнолома до фара,по тетраподите.Стръв скарида и солена рибка,но повече отива на скаридата вече.Препоръчвам куки 4-ти номер.
Зарганолог
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

patter написа: колега, който каза че са излизали и барбуни.
Ей го на сега - и барбуни:!: Абе ненормална работа с тези рибоци тая година!
А за каята на Морска гара - няколко пъти споменах, но не сте обърнали внимание. Тези новите укрепвания дето направиха източно от фара и назад покрай вълнолома, са кесони пълни с камънак - супер убежище за тая риба. Замята ли се отвънка мъртвак и каята завива покрай фара и влиза вътре, кво има да му се чудите. После като кротне морето - чакай да вземеш някаква риба вътре, нъцки. Това е тая същата риба дето е отвън - квалитет! Е, в никакъв случай не е като от Паша дере, но все пак е доста добра.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
петър василев

Мнение от петър василев »

Бат Морски,виш хубаво главата на пъстървите от първите снимки и ги сравни с тези :arrow: Това са на Черноморски :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Намери разликите :lol: :lol: :wink:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ще гледам Петьо ма утре,че се подкарах вече :rolleyes: :drinkers:
А сега де? :roll:
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

То е видно, че пъстървата която е хванал Рънър-а, не е черноморска, въпросът е какъв вид е и какво търси в Черно море край Варна? :?:
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Алооо...спамаджиите...тука говорим за попове,не пъстърви.Сега за тях.Днес от 15 до 16:30 на сарафово на буните 4 попа на цаца.Имаше мъртво и не искаше да взема.Едно деденце имаше там от сутринта каза че давало по-рано и беше напълнил половин кофа с хубави попляци!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
plamen_mitev
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_mitev »

Днес ходих на разходка с детето в морската и видях, че има доста лодки пред Галатаи на Карантината. Най вероятно са за кая. Ако някой колега е бил там нека да каже какъв е резултата.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”