Зависимост между връх на фидер и тежест

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Зависимост между връх на фидер и тежест

Мнение от ExTaZzY »

ПРАКТИКА му е Майката
Не вярвам някой да се исправи и да каже аз знам,че фидера има следните възможности: ...и да изреди всичко мисля,че колега получи исчерпателен мнения по въпроса който са много добри а и не само за него а и доста от колегите който са любители на този вид риболов ....
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

For написа:Отговорът на въпроса трябва да се търси само в контекста на риболов, а не чисто теоритично. Естествено, че според физичните закони ще има някаква зависимост, но относимо към риболова с фидър едва ли.
Ида и Бутник го казаха вече :idea:
Напълно съм съгласен с теб, целта на тази тема е да споделят своите познания и опит рутинираните колеги и да ни ограмотят още малко в невероятния риболов с фидер. В спора се ражда истината :D.
ExTaZzY написа:ПРАКТИКА му е Майката
Не вярвам някой да се исправи и да каже аз знам,че фидера има следните възможности: ...и да изреди всичко мисля,че колега получи исчерпателен мнения по въпроса който са много добри а и не само за него а и доста от колегите който са любители на този вид риболов ....
Много си прав и ето, че не само аз, а и други колеги ще научат нещо ново и полезно :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:16 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз пък съм си направил заключения от излетите си.Не робувам на формули,вманиачване на строй акция и подобни,взимам пръчка,избирам си я по моя си схема на суха проба и досега не съм излъгал или подвел някой по нея.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..." :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ExTaZzY написа:Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..." :wink:
Много е проста,когато знаеш какво търсиш,ще ти я демонстрирам в неделя :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

butnik написа:
ExTaZzY написа:Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..." :wink:
Много е проста,когато знаеш какво търсиш,ще ти я демонстрирам в неделя :wink:
Надявам се :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

shekira написа:
то мойто куче с гледане и то започна да лови с фидер.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Абе ей ни са базикай че ме наливаш от смях с тоя аватар и без тва :D :D :D

Ай наздраве за базиците :drinkers: :drinkers:
Изображение
Без риболов няма любов !
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

IDA написа:Аз, в никакъв случай не мога да напиша някаква дефинитивна и с категорични ( в цифри) параметри, формула. :idea: Просто, взаимо свързаните параметри са много и е по-лесно да се ходи за риба и формулите да се извеждат по емперичен път, от колкото да се прилага интегрално и диферианциално смятане на групи от уравнения :idea: :idea: 8)
Много добре казано колега. :rolleyes: Поздрав.Струва ми се обаче, че най-добре е нещата да се вържат едно с друго.А по темата мога само да кажа, че някак си не разбирам смисъла на въпроса за зависимостта.Връхчето е елемента който би се счупил последен от тежестта на хранилката, а изхвърлянето е от пръта.Подкрепям мнението за това, че върха е преди всичко индикатор.А относоно това кой ползвам - съобразявам го с очаквания улов.Все пак като ходим да търсим рибоците трябва да се знае какво отиваш да ловиш.За каракуди и бабушки / до към 200 гр/- зелен, за средни рибки - жълт, а червения за рибоци.Всичко е относително и въпрос на практика.Наслука през уйкенда на всички!И дълги и напоителни анализи :drinkers: :D
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колеги моето мнение е че всеки сантиметър от пръчката участва в замятането-от върха та до дръжката......кой каквото иска да си говори-Когато един чукохвъргач(атлет)изхвърля чука,само с ръцете ли работи???Задаите си този въпрос....ами струната на китарата данеби да трепти само там кадето е перцето?Всичко е физика колеги....
А че с тънак връх може да се изхвърлят по тежки хранилки(50+)това е така,въпрос на техника......
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колеги, случайно ли е че някои фирми обозначават тежеста на някои модели кошнички в унции /OZ/ и дали това няма връзка с върховете на хидера или е просто грамаж?
Знаем до колко могат да се сгънат стъклопластовите връхчета - могат да се вържат и на възел дори :D , но според мен не така стоят нещата с карбоновите! Няма ли вероятност с използването на над определен грамаж тежест да се счупят :roll: ???
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”