Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Зависимост между връх на фидер и тежест
Модератор: Paublo_Eskobar
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Зависимост между връх на фидер и тежест
ПРАКТИКА му е Майката
Не вярвам някой да се исправи и да каже аз знам,че фидера има следните възможности: ...и да изреди всичко мисля,че колега получи исчерпателен мнения по въпроса който са много добри а и не само за него а и доста от колегите който са любители на този вид риболов ....
Не вярвам някой да се исправи и да каже аз знам,че фидера има следните възможности: ...и да изреди всичко мисля,че колега получи исчерпателен мнения по въпроса който са много добри а и не само за него а и доста от колегите който са любители на този вид риболов ....

Без риболов няма любов !
- ivelin_1976
- разбира нещата
Напълно съм съгласен с теб, целта на тази тема е да споделят своите познания и опит рутинираните колеги и да ни ограмотят още малко в невероятния риболов с фидер. В спора се ражда истинатаFor написа:Отговорът на въпроса трябва да се търси само в контекста на риболов, а не чисто теоритично. Естествено, че според физичните закони ще има някаква зависимост, но относимо към риболова с фидър едва ли.
Ида и Бутник го казаха вече

Много си прав и ето, че не само аз, а и други колеги ще научат нещо ново и полезноExTaZzY написа:ПРАКТИКА му е Майката

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 11:16 pm, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз пък съм си направил заключения от излетите си.Не робувам на формули,вманиачване на строй акция и подобни,взимам пръчка,избирам си я по моя си схема на суха проба и досега не съм излъгал или подвел някой по нея.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..." 

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Много е проста,когато знаеш какво търсиш,ще ти я демонстрирам в неделяExTaZzY написа:Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..."

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Надявам сеbutnik написа:Много е проста,когато знаеш какво търсиш,ще ти я демонстрирам в неделяExTaZzY написа:Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..."

Без риболов няма любов !
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
shekira написа:то мойто куче с гледане и то започна да лови с фидер.ExTaZzY написа:Абе идеяте е хубава да се направи схема но е много труд за няма нищо има достатъчно информация из нета и сайта и който му е мерак чете и се учи пък то "занята се краде не се учи..."

Абе ей ни са базикай че ме наливаш от смях с тоя аватар и без тва

Ай наздраве за базиците

Без риболов няма любов !
-
- вече хвърля и на тежко
Много добре казано колега.IDA написа:Аз, в никакъв случай не мога да напиша някаква дефинитивна и с категорични ( в цифри) параметри, формула.Просто, взаимо свързаните параметри са много и е по-лесно да се ходи за риба и формулите да се извеждат по емперичен път, от колкото да се прилага интегрално и диферианциално смятане на групи от уравнения
![]()
![]()

Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- CERRUTI
- сериозен играч
Колеги моето мнение е че всеки сантиметър от пръчката участва в замятането-от върха та до дръжката......кой каквото иска да си говори-Когато един чукохвъргач(атлет)изхвърля чука,само с ръцете ли работи???Задаите си този въпрос....ами струната на китарата данеби да трепти само там кадето е перцето?Всичко е физика колеги....
А че с тънак връх може да се изхвърлят по тежки хранилки(50+)това е така,въпрос на техника......
А че с тънак връх може да се изхвърлят по тежки хранилки(50+)това е така,въпрос на техника......

- ivelin_1976
- разбира нещата
Колеги, случайно ли е че някои фирми обозначават тежеста на някои модели кошнички в унции /OZ/ и дали това няма връзка с върховете на хидера или е просто грамаж?
Знаем до колко могат да се сгънат стъклопластовите връхчета - могат да се вържат и на възел дори
, но според мен не така стоят нещата с карбоновите! Няма ли вероятност с използването на над определен грамаж тежест да се счупят
???
Знаем до колко могат да се сгънат стъклопластовите връхчета - могат да се вържат и на възел дори

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY