Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от иванко »

Колеги а някакво инфо за Засмяново да имате.Мерси предварително.
niki84
новобранец
новобранец

Мнение от niki84 »

Здравейте колеги, някой има ли информация за язовира, който се намира от дясната страна на магистралата посока Шумен-Варна. Може би на 20км след Шумен?
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Ники84,да не би да е точно след OMV ,ако е той,язовира е Калугерица,той е арендован,не му знам таксата,даже не знам дали риболова е разрешен,преди имаше едри екземпляри от Шаран,Бял Амур и Толстолопи ,колегите от Варненско и Шуменско да кажат.
Аватар
shurito
новобранец
новобранец

Мнение от shurito »

Някои нещо за николаевка, засмяново, каравелово, венелин? Или поне един съвет къде да си пропилея Неделята?
Иванко, Иванко, Иванко пак куца оферта
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-много кълве на магазина
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Здравейте колеги.Вчера бях на язовирчето на калиманци.такса:15 лв.,3бр.въдици,шаран над 3 кг. се плаща,дребния под 0,5кг. се пуска обратно. :shock: Личи си,че е зарибено но предимно с дребна риба,има и по едра но тя е от минали години.Язовирчето е пуснато за първа година,дълбочина около 2-3 метра,чисто дъно.Аз лично хванах 3-4кг.таранка Изображение и още толкова шаранчета предимно сутринта на бял червей и по слабо на царевца.Привечер имах удоволствието да закача шаран около 2,5-3кг.но като видя самоделното ми кепче ми се исмя и избяга :smt022 .Закачих го на фидер,стръв царевица на Ultra bait червена с неизвестен аромат за мен.Локвичката не е лоша но за 15 лв. ми идва в повече.Пробвах на торен,няколко вида царевица и хляб но без резултат.Е това беше моят първи успешен риболов тази година,да си пожелаем повече риба и по-малко алчни арендатори :axe:
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

иванко написа:Колеги а някакво инфо за Засмяново да имате.Мерси предварително.
Не е добре, даже и таранката не върви.

:wink:
За бракониерите само слънчаци :lol: !
purko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от purko »

днеска и аз се отбих до калиманци въпреки че таксата е 15 лв имаше адски много хора аз лично на тази локва не бях виждал толкова хора верно че от 2 години беше забранено да се лови там аз лично нищо не хванах бях се пдготвил само за шаран до мене колегите хващаха таранки на някакви пружини според сопственика имало много риба но водата била студена още понеже там била изворна вода там на този водоем съм хващал доста риба при стария собственик дори и шаран над 5кг но се пак 15лв си е пладнежки обир
pavlin_r
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin_r »

Така,вече имам информация за яз.БУЙНОВО,в събота ходих до там.В момента е затворен,текат ремонти и се подготвят за сезона.ОТКРИВАНЕ НА 18.04.,условията са същите като миналата година.Айде поне едно мерси кажете за целия път дето бих до там :)
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

"мерси" аз инфото от Буйново, и аз два пъти минах от там (съчетавайки със служ.пътувания). Аз лично не видях да текат ремонти или подготовителни работи. Напротив-мъртвило, дори пазач нямаше. Говорих с местен от селото, който се оказа че работи на язовира когато е отворен. Каза че тоя мосец ще го пускат, но не знаеше кога точно. А мненията за тоя язовир които аз съм чувал (никога не съм бил на риболов там) са доста разнопосочни....

Относно язовира до Калугерица: Собственик е Митьо Киселия от Каспичан. Ходих да питам дали ще се пуска но отговора бе твърдо "Не". И то пак заради БГ манталитета ни ест.!! Човека го е бил пуснал но при условие, че маломерната риба се връща във водоема. Обаче нашите хора каквото хванат и в чувала...и собственика го е забранил.

Вчера 04.04.2009 бях на Цонево. Накупих няколко воблера и ми се щеше да помятам малко за бяла. Да, ама лодката която имам е с гребла, надуваема гуменярка - голям ластик е стия гребла дееба ....Не бях подготвен за платики и бабушки. За цял ден обикаляне улових една сулка (снимки ще кача в галерията) която бе около 500 гр. и това беше ! А, и едно костурче на влачене...бе голямо точно колкото самия воблер :)

По-миналата седмица бях на Пода.....Мен лично това водоемче си ми харесва за риболов, и знам категорично че там има добри екземпляри. Обаче !!...Никога не е било това да няма никакво почукване...никакво ! Нещо е правено явно през забраната ( а това се потвърди и от пазача на водоема Лалов, малко след въпросния който коментирам.

На слука на всички !!
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

И аз открих сезона, само че на яз. Елешница. Двама човека имахме от 09 до 13 часа общо 30 червеноперки и костурчета. И 10тина попчета като кутрето ми, пуснати естествено. Водата още е доста студена, а рибата ленива. Кълването е немощно. Сутринта водата беше платно, но към 10 часа излезе един ми ти вятър - не е за разправяне. Такава вълна вдигна, че не се разбираше кога кълве. Интересен беше тоя вятър - до водата ше те отвее, горе на баирчето тихо и задушно. Язовира е пълен до горе с вода и има много малко места за риболов. Което обаче не спира цяла тумба цигани да се настанят.

Тоя язовир го обичам много, най вече защото малко хора го знаят и още по-малко хора ходеха на него. Човек можеше да си седи цял ден сам самичък на язовира и да си почине доволно. Но от 2-3 години се научиха много хора и се изсипват на тълпи. То цигани, то палаткаджии, то селяци от Цонево... Само за месец язовира става като бунище. Ей на в събота имаше поне 7-8 коли. Ходете нямам нищо против - язовирите са за всички, но не се превръщайте в прасета. Събирайте си боклуците като си тръгвате колеги. Отнема тоно 5 мин.
bedo
новобранец
новобранец

Мнение от bedo »

Колеги, къде се намира този язовир на Калиманци? Ако това е язовирчето м/у селата Изгрев и Калиманци, то се намира в землището на с. Изгрев и е построено около 1960 год. от ТКЗС-то на с. Изгрев ( същото се отнася и за летището).
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

bedo написа:Колеги, къде се намира този язовир на Калиманци? Ако това е язовирчето м/у селата Изгрев и Калиманци, то се намира в землището на с. Изгрев и е построено около 1960 год. от ТКЗС-то на с. Изгрев ( същото се отнася и за летището).
Точно то е ,след Калиманци(преди Изгрев)вляво,то наоколо друго няма :D
А сега де? :roll:
purko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от purko »

Някой да знае нещо за доброплодно или звънец?
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Мога да ви дам информация за яз.до с.Ген.Киселово.В събота 04.04.09 бях там от 8 ч.сутринта до 16.30 ч.Таксата е 10 лв.В язовира има сулка,шаран,таранка,уклей,толстолоб и амур/по документи/!!!От изброените видове аз видях на моята въдица само таранка и уклей,въпреки ,че бях хвърлил и за сулка и за шаран или амур.НИЩО, само таранка на бял червей, на голяма дистанция от брега/30-тина метра/с мач и фиксиран ваглер,защото там където бях дълбочината не е много голяма.За сулка бях заложил на жива рибка ,но нямаше кълване.На дъннити едно голямо НИЩО /може и вината да си е в мен/,защото пъдарите ме убеждаваха ,че вадели много шаран предишните дни ,на другият бряг.Интересно какво разправят на колегите от другият бряг!!! :wink: Това е за ген.Киселово.Ако ида друг път там пак ще пиша.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

cecobsl написа:На дъннити едно голямо НИЩО /може и вината да си е в мен/
Не е :mrgreen: :mrgreen:
cecobsl написа:защото пъдарите ме убеждаваха ,че вадели много шаран предишните дни ,на другият бряг.Интересно какво разправят на колегите от другият бряг!!! :wink: Това е за ген.Киселово.Ако ида друг път там пак ще пиша.
Е кво да кажат :lol: нали трябва да опънат паричките, пък и рибата винаги е на другия бряг /няма значение ,ти на кой си/ :mrgreen: :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”