Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На Щъркела-дърво и камък се пука....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: На Щъркела-дърво и камък се пука....
Тогава ще е твърде късно.Всичко вече ще е изгубено на ЩъркелаCERRUTI написа:....дакато не се задържи температурата над 15гр.никакъв Щъркел "Самоковеца" ме издуха...

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- BV
- вече хвърля и на тежко
Oт днес (15.03.2009), от 5:30 до 11:00ч. - половин кофа уклей, червеноперка, кленчета и костур (платика, на която се надявах много -йок, каракуда- йок) 
Заслужаваше си ранното ставане и шофиране!
В 5:30 бяхме общо 10-на човека (включая и четирима на Понтона - не знам от колко часа са били там
), а към 7 часа , човек вече се чудеше как да заметне, за да не стане плетеница - много народ (кризата е виновна...
)
Oтдавна не бях се отчитал с такова количество рибка!
Много доволен - по-късно ще пусна и сМинки!

Заслужаваше си ранното ставане и шофиране!

В 5:30 бяхме общо 10-на човека (включая и четирима на Понтона - не знам от колко часа са били там

Oтдавна не бях се отчитал с такова количество рибка!

Много доволен - по-късно ще пусна и сМинки!

- BV
- вече хвърля и на тежко
Вчера (28.03), 110 бр. уклей, червеноперка, костур и кленчета от 5:30 до 14:00ч.
Мястото е на скалите, стръв бял, "оръжието" е директна 7-ца, захранка хвърляха колегите около мен (червен облак)
Дълбочината на пасажите (уклей, червеноперка) варираше - от 1.50м до 5-6м., по-надълбоко един колега вадеше доста добри каракуди 300гр.+ с директен 9-ка.
Като цяло, много добър излет и риболов в прекрасно време.
Мястото е на скалите, стръв бял, "оръжието" е директна 7-ца, захранка хвърляха колегите около мен (червен облак)

Дълбочината на пасажите (уклей, червеноперка) варираше - от 1.50м до 5-6м., по-надълбоко един колега вадеше доста добри каракуди 300гр.+ с директен 9-ка.
Като цяло, много добър излет и риболов в прекрасно време.

- CERRUTI
- сериозен играч
Да не пускам нова тема ще си пиша в старата.... 
След като с колегата lmm бяхме решили да правиме компания на martin54 на Огняново си променихме решението щото Марто бил с жена му та решихме да не разваляме излета на младите
не след дълго умуване избрахме дестинация Щъркела.Взехме по едно боло,раница с манжа за нас и рибата и такъмчета,одавна не бяхме ходили на плувкарски риболов но бързо си припомнихме тънкостите 
Пристигане в 04:40 и с нагласата че страната на понтона вече е заета решихме да отидеме на скалите горе се засекохме с двама колеги и заедно слязохме и що да видиш....ние бяхме първи
нямаше никой... разпънахме с светещи плувки обаче нямаше ефект,рибата си тръгна на разсъмване,понасъбраха се колеги-горе долу нормално-за всеки имаше коридор 5,6метра....но към 12:00 буквално бяхме на два реда
един нахалник започна да мята през рамото на Любо.Мисля че малко по навътре в залива беше колегат BV с един директен с зелена плувка,но не съм сигурен нека той да каже....
Като риба излизаше главно уклей,хванахме и няколко прилични костура,много маломерни бабушки,червеноперки и кленчета извадих и саответно пуснах,запазих само уклея и костура...също така много пропуски и откачания-рибата си кълвеше прилично до към 13:30 когато излезе силен вятър,но не това беше причината да си тръгнем..а това че някви тъпи мангали гепили портмонето на жената от бебешката количка
и трябваше по спешност да тръгваме.
М/у другото бяхме свидетели на екстремен оффроуд
с един багер и една фадрома които замалко да станат новите понтони на Щъркела 

ето и оффроуда-не се вижда добе защото фотото е ГСМ,но който беше там знае за какво става въпрос

а излезнаха и няколко ето такива уклея-едри обаче с язви

ето с това приключих-не съм ги броил нито мерил-(това червеното по кофата не е кръв а останала захранка...

колегата lmm и той е с подобен резултат

След като с колегата lmm бяхме решили да правиме компания на martin54 на Огняново си променихме решението щото Марто бил с жена му та решихме да не разваляме излета на младите

Пристигане в 04:40 и с нагласата че страната на понтона вече е заета решихме да отидеме на скалите горе се засекохме с двама колеги и заедно слязохме и що да видиш....ние бяхме първи

Като риба излизаше главно уклей,хванахме и няколко прилични костура,много маломерни бабушки,червеноперки и кленчета извадих и саответно пуснах,запазих само уклея и костура...също така много пропуски и откачания-рибата си кълвеше прилично до към 13:30 когато излезе силен вятър,но не това беше причината да си тръгнем..а това че някви тъпи мангали гепили портмонето на жената от бебешката количка

М/у другото бяхме свидетели на екстремен оффроуд

ето и оффроуда-не се вижда добе защото фотото е ГСМ,но който беше там знае за какво става въпрос

а излезнаха и няколко ето такива уклея-едри обаче с язви

ето с това приключих-не съм ги броил нито мерил-(това червеното по кофата не е кръв а останала захранка...

колегата lmm и той е с подобен резултат

Евала брате мой (CERRUTI)
,нищо друго не мога да допълня,освен че трябва да си смениш GSM апарата и да бъде с по добро фото.,добре че ти снимах рибите ! ето и моя слаб резултат
...но приятен риболов 

- BV
- вече хвърля и на тежко
Eeeee, колеги, ми и аз бях там- баш същия със шапката, директната седмица и зелената плувка, свиркайте ако пак се засечем
Дойдох рано- рано (колата е без гърне - не може да не сте ме чули и бях с един челник), ама вие май бяхте там вече, с челниците светехте, нали? И наистина - в 6:00 часа понтона незает
Доволно беше, въпреки вятъра и силното влияние на пасажите от захранката.
Като изключим и "майсторите" с багера и фадромата, както и един чичак, който ме дебнеше само да извадя и да хвърли на мястото пред мен, което хранех...

Дойдох рано- рано (колата е без гърне - не може да не сте ме чули и бях с един челник), ама вие май бяхте там вече, с челниците светехте, нали? И наистина - в 6:00 часа понтона незает

Доволно беше, въпреки вятъра и силното влияние на пасажите от захранката.
Като изключим и "майсторите" с багера и фадромата, както и един чичак, който ме дебнеше само да извадя и да хвърли на мястото пред мен, което хранех...