На Щъркела-дърво и камък се пука....

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: На Щъркела-дърво и камък се пука....

Мнение от chirusa_bg »

CERRUTI написа:....дакато не се задържи температурата над 15гр.никакъв Щъркел "Самоковеца" ме издуха... :)
Тогава ще е твърде късно.Всичко вече ще е изгубено на Щъркела :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Oт днес (15.03.2009), от 5:30 до 11:00ч. - половин кофа уклей, червеноперка, кленчета и костур (платика, на която се надявах много -йок, каракуда- йок) Изображение
Заслужаваше си ранното ставане и шофиране! Изображение
В 5:30 бяхме общо 10-на човека (включая и четирима на Понтона - не знам от колко часа са били там :lol: ), а към 7 часа , човек вече се чудеше как да заметне, за да не стане плетеница - много народ (кризата е виновна... :rolleyes: )
Oтдавна не бях се отчитал с такова количество рибка! :D
Много доволен - по-късно ще пусна и сМинки! ;)
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Eто и обещаната снимка -

Изображение
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Вчера (28.03), 110 бр. уклей, червеноперка, костур и кленчета от 5:30 до 14:00ч.
Мястото е на скалите, стръв бял, "оръжието" е директна 7-ца, захранка хвърляха колегите около мен (червен облак) :lol:
Дълбочината на пасажите (уклей, червеноперка) варираше - от 1.50м до 5-6м., по-надълбоко един колега вадеше доста добри каракуди 300гр.+ с директен 9-ка.
Като цяло, много добър излет и риболов в прекрасно време.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Да не пускам нова тема ще си пиша в старата.... :)
След като с колегата lmm бяхме решили да правиме компания на martin54 на Огняново си променихме решението щото Марто бил с жена му та решихме да не разваляме излета на младите :) не след дълго умуване избрахме дестинация Щъркела.Взехме по едно боло,раница с манжа за нас и рибата и такъмчета,одавна не бяхме ходили на плувкарски риболов но бързо си припомнихме тънкостите ;)
Пристигане в 04:40 и с нагласата че страната на понтона вече е заета решихме да отидеме на скалите горе се засекохме с двама колеги и заедно слязохме и що да видиш....ние бяхме първи :shock: нямаше никой... разпънахме с светещи плувки обаче нямаше ефект,рибата си тръгна на разсъмване,понасъбраха се колеги-горе долу нормално-за всеки имаше коридор 5,6метра....но към 12:00 буквално бяхме на два реда :shock: един нахалник започна да мята през рамото на Любо.Мисля че малко по навътре в залива беше колегат BV с един директен с зелена плувка,но не съм сигурен нека той да каже....
Като риба излизаше главно уклей,хванахме и няколко прилични костура,много маломерни бабушки,червеноперки и кленчета извадих и саответно пуснах,запазих само уклея и костура...също така много пропуски и откачания-рибата си кълвеше прилично до към 13:30 когато излезе силен вятър,но не това беше причината да си тръгнем..а това че някви тъпи мангали гепили портмонето на жената от бебешката количка :evil: и трябваше по спешност да тръгваме.
М/у другото бяхме свидетели на екстремен оффроуд :) с един багер и една фадрома които замалко да станат новите понтони на Щъркела :)
Изображение
Изображение
Изображение
ето и оффроуда-не се вижда добе защото фотото е ГСМ,но който беше там знае за какво става въпрос :)
Изображение
Изображение
а излезнаха и няколко ето такива уклея-едри обаче с язви :?
Изображение
ето с това приключих-не съм ги броил нито мерил-(това червеното по кофата не е кръв а останала захранка... :)
Изображение
колегата lmm и той е с подобен резултат :)
Изображение
Аватар
lmm
новобранец
новобранец

Мнение от lmm »

Евала брате мой (CERRUTI) :wink: ,нищо друго не мога да допълня,освен че трябва да си смениш GSM апарата и да бъде с по добро фото.,добре че ти снимах рибите ! ето и моя слаб резултат :? ...но приятен риболов :wink:
Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:smt023
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Eeeee, колеги, ми и аз бях там- баш същия със шапката, директната седмица и зелената плувка, свиркайте ако пак се засечем :oops: :D
Дойдох рано- рано (колата е без гърне - не може да не сте ме чули и бях с един челник), ама вие май бяхте там вече, с челниците светехте, нали? И наистина - в 6:00 часа понтона незает :shock: :shock: :shock:
Доволно беше, въпреки вятъра и силното влияние на пасажите от захранката.
Като изключим и "майсторите" с багера и фадромата, както и един чичак, който ме дебнеше само да извадя и да хвърли на мястото пред мен, което хранех...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”