Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Пълно фиаско
Модератор: Paublo_Eskobar
Пълно фиаско
Прочетох, че имало такова нещо като фидер, обясненията логични, схеми, монтажи, абе сичко. И понеже имах повод си направих един подарък, Proxima CTY 3,90 m на Trabucco. Верно, хубава пръчка. Минавайки край приятел с рибарски магазин, зех си и влакно куче марка, плетено 0,08, хранилки, захранки, бели, червени, секви...Отивам на едно платено, че нали забрана, давам 10 лв и готово. Ми като почна да се оплита, ми като почна възли да прави тва пусто плетено влакно, пишман станах. Не се отказвам, явно грешката е в мен. Резултат - плачевен. Нищо! Почвам от ново, този път без плетено, като залягам на възлите и закрепването на хранилките. Между другото, за 10 лв имах право и на втора въдица и на нея нищо не удари та може все пак и на липсата на риба да се дължи...
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Николай Ангелов беше писал, че влакното трябва да е мачово, ама аз не виждам какъв е смисълът от такова. Нали фидерът винаги потъва и линията винаги е опъната (тоест няма "корем"), защо трябва да е мачово влакното??? Освен това мачовите влакна са по-слаби от обикновените. Сигурно г-н Ангелов знае някаква хитринка, която не иска да сподели 

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тогава казах мачови или слабо ратегливи. Производителите на влакна за мачов или фидер риболов имат претенции, че те са слабо разтегливи. Слабо разтегливи...това обяснава препоръката ми за използване на мачови влакна. А и потъват по-лесно и по-бързо. Иначе си прав, че линията ще се изпъне и ще потъне дори с нормално влакно.
Та това е, няма никаква хитринка. Топлата вода не съм се мъчил да я откривам, щото отдавна е открита
.
Та това е, няма никаква хитринка. Топлата вода не съм се мъчил да я откривам, щото отдавна е открита

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
айде,айдееееееееее-глупости се говорат-г-н Ангелов казва за язовир..г-н Александров,казва за река-некой от ВАС казва ли нещо или само питате?що ше отговорим-нема проблем,ама ми тьпеят малко нещата..мааалко само
пич,нам кво е тва влакно,на мен такава тьпотия не ми се е случвала-земи го махай веднага+това нещо ми тьнеее,малко-0,14?

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ць-защото на корена и пьна в реката,дето вчера го е нямало,не ИМ е все едно,както на влакнотоНиколай Ангелов написа:. А на влакното му е се тая дали е в река или в язовир - се ще се разтяга еднакво.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е, аз ходя за риба, не за корени или пънове
То по тая логика по-добре с такъми за океански гиганти, тогава няма ич да се съобразявам къде хвърлям - напред в реката или назад в гората. Нали сичко си го прибирам при мене после
, стига да имам необходимата опора.
п.п. Едва ли някой практикува какъвто и да е дънен риболов на места с корени и пънове. Така че не мога да приема за плюс факта, че с плетено се вади всичко от дъното. Едва ли това ще е от полза на някой, и едва ли това ще подобри риболова. Нормално е, при кофти място то да се смени. Съмнявам се, че и ти ловиш на места по реката, където има корени и пънове по-дъното. Е, ако правиш така и целенасочено ловиш на подобни места ( поради някаква основателна причина вярвам) - това е друга работа, сигурно си прав. Ама колегата в началото на темата не е имал точно това в предвид, нали?

п.п. Едва ли някой практикува какъвто и да е дънен риболов на места с корени и пънове. Така че не мога да приема за плюс факта, че с плетено се вади всичко от дъното. Едва ли това ще е от полза на някой, и едва ли това ще подобри риболова. Нормално е, при кофти място то да се смени. Съмнявам се, че и ти ловиш на места по реката, където има корени и пънове по-дъното. Е, ако правиш така и целенасочено ловиш на подобни места ( поради някаква основателна причина вярвам) - това е друга работа, сигурно си прав. Ама колегата в началото на темата не е имал точно това в предвид, нали?