дайте съвети за морски риболов

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kokobul
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

дайте съвети за морски риболов

Мнение от kokobul »

значи след около месец ми се очертава да почивам на Тюленово
и с удоволствие бих хванал някоя морска рибка ....но не съм запознат с морския риболов МОЛЯ обяснете как да си направя такъма
за попчета или нещо подобно близо до брега ....да замятам с директен 6м
какво място да търся ,с каква дълбочина,каква стръв.............и други такива подробности моля по подробно ....никога не съм ходил на морски риболов

благодаря на всички
Последно промяна от kokobul на Нед Май 07, 2006 8:40 am, променено общо 1 път.
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

питай бат милен,и той нищо не разбира ама все ще измисли нещо :P :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Абе Несебърска Копърка...де ма туряш на топа на устата...да питат "СенсеЯ" Д'Урумов...он знае вся и всьо... :twisted:
nazinio
новобранец
новобранец

Мнение от nazinio »

С директен там не можеш да ловиш,стръмни скалист брегове и малко открити места и плажове.Най-добре е да питаш местните,а че има риба-ИМА :o Там съм гмуркал,страхотна видимост,дълбоки скалисти РИБНИ места и доста платерина,лаврак и..........сафрид.Румбата(класен харпунджия)там удари 1.050кг. сафрид-който не вярва,снимката е в магазин ВЕЛВЕТ във Варна.Бат НАСКО ще я покаже на всеки.
УСПЕХ :D
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

batmilen написа:Абе Несебърска Копърка...де ма туряш на топа на устата...да питат "СенсеЯ" Д'Урумов...он знае вся и всьо... :twisted:
.... ел мой човек....насам.... ела, по-добре тук отколкото да научиш батМиленовите мурафети....

...той ако не е цар и господар на положението и всички му стават криви....

Недейте му игра по музиката, щото е фалшива.... и на китайски марш не мяза...и чалга не е .... само един вой на 360 градуса .... съскане на пепелянка....оппа пардон ...хамелеон.
Горчи кат'хинин неговата дружба .... людоед е той .... извънземно ....
ако си мисли че го лекувам ....Нееее..... не го лекувам....ами го телепортирам и чакам да стане засечка...да стане на пОп4е .... че като го метна на кука 4 ти номер ...да го вкарам в една синя торбичка и да го измъчвам докато изсъхне......съвсем ...спаружената му кожица византийска..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
kokobul
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

още

Мнение от kokobul »

обяснете ми за такъма как се прави ,трябват ли ми морски куки? плувка трябва ли ми?каква стръв да използвам? къде да я търся ако няма магазин......... и други такива

ще бъда признателен на някой от другарите които са поствали по нагоре да не уреждат личните си дела тук.............

БЛАГОДАРЯ
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: дайте съвети за морски риболов

Мнение от nikgeo »

kokobul написа:значи след около месец ми се очертава да почивам на Тюленово ...........
Щом ще ходиш на Тюленово, забрави за директен и карбон, защото бреговете наоколо са стръмни, високи и каменисти. Трябва ти телескоп, минимум 3,60, макара 035 и влакно за основно, с голяма доза компромис, минимум 0,25. Тежести мин.60 гр. Дълбочините, течението и вятъра са големи. Стръв - мида, цаца, торен червей, пилешка воденичка и др (за попче). Добре е да имаш повече видове стръв, защото попчето понякога показва големи капризи. За сафрид и платерина, чепаретата можеш да си набавиш в магазина в Шабла. Там ще продават и морски червей по времето когато ще летуваш, но е добре да разбереш предварително кога карат стоката от Варна, защото или бързо свършват или не ги съхраняват добре. Общо взето когато отивам там, аз си набавям стръвта от Балчик. Добре е да се снабдиш и с една тапа (плувка) с товароносимост около 100 гр. Тя се използва като подвижна плувка при риболов на сафрид.
Един съвет: Когато отидеш на избраното място, попитай местните къде са големите закачки, защото ще стоиш само в бокса и ще гледаш от страни.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси свързани с морския риболов.”