Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Съвет за монтаж и захранване?
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Моля да ми препоръчате монтаж за еднодневни риболови на язовири за шаран, с уточнението че нямам пособия за хранене на дистанция.
Пробвал съм с подвижно олово облепено с качамак и царевица на косъм след него но не съм доволен от резултата. Доколокото е възможно да игнорира каракудите и други дребосъци.
Пробвал съм с подвижно олово облепено с качамак и царевица на косъм след него но не съм доволен от резултата. Доколокото е възможно да игнорира каракудите и други дребосъци.
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
колега ще ти кажа много лесен начин за направа на ракета за хранене на дистанция- отрязваш парче пласмасова тръба 15-20см. и със диаметър по избор(с по тясната ще достигаш по далечна дистанция- 3,2-4см.).От едната страна набиваш стериопор, а от другата правиш 2 или 4 дупки. Пускаш дебела корда или рибарски конци които се събират на около 5-8см. и им връзваш вирбел. Надявам се да съм помогнал. НАСЛУКА
Има и едни капачки от шампоан.Перфектни за глава на ракетата.Могат да се напълнят с монтажна пяна.Иван-Клисура написа:колега ще ти кажа много лесен начин за направа на ракета за хранене на дистанция- отрязваш парче пласмасова тръба 15-20см. и със диаметър по избор(с по тясната ще достигаш по далечна дистанция- 3,2-4см.).От едната страна набиваш стериопор, а от другата правиш 2 или 4 дупки. Пускаш дебела корда или рибарски конци които се събират на около 5-8см. и им връзваш вирбел. Надявам се да съм помогнал. НАСЛУКА
-
- ще става разбирач
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ще се прежаля за ракета това ясно, и нататък как се процедира.
Пълня я със стара царевица (разкисната) и мятам десетина пъти, после мятам на царевица на косъм отгоре на захраненото.
Мисълта ми е има ли други варианти за стръв и захранка.
За свободни водоеми става въпрос където шараните не са свикнали на хранене с фураж.
С протеинови топчета има ли смисъл за един ден, ако не храня с тях.
Пълня я със стара царевица (разкисната) и мятам десетина пъти, после мятам на царевица на косъм отгоре на захраненото.
Мисълта ми е има ли други варианти за стръв и захранка.
За свободни водоеми става въпрос където шараните не са свикнали на хранене с фураж.
С протеинови топчета има ли смисъл за един ден, ако не храня с тях.
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Ivak процедурата е точно така както я описа. С малки уточнения. С десетина пъти може и да не успееш да направиш желаното от теб хранително петно. Причината е в практиката. Аз се опитвам да ловя с подобни методи и мога да кажа че за да захраня едно място се мята доста повече и най-важното е всяка следваща ракета да попада на мястото на предишната или в близост до нея. Последното става с безброй сухи тренировки и странни погледи на всички около теб.
Друг вариянт на захранване е с RVA торбичка. Когато водоема е по-малък се използва именно този метод защото с ракетата е доста по-шумно. Още една система има, така наречената "кобра" - извита тръба с която подаваш захранката във водоема. Но тя е по подходяща като ,че ли за захранване с топчета.
"има ли смисъл за един ден" За шаран с каквато и стръв да си си мисля че е необходимо повече от ден, особенно за свободни водоеми. Ако не успееш да си направиш топчета можеш да нанижеш много зрънца царевица на косъм и да пробваш така.
http://www.***.com коя е максималната дистанция на която може да се захрани с ракета. Аз ползвам пръчки 3.90м и 3.5lb а макарите са Tica SCEPTER GF series и позволяват добро изхвърляне, но до 60м мога да захраня без да разпилея царевицата и пелетите. При опитите ми за по далечна дистанция не успявам да вкарам всички ракети на едно и също място и резултата е слабо представяне. Ето защо ми се иска да знам колко още ме чака в мятането в метри.
Друг вариянт на захранване е с RVA торбичка. Когато водоема е по-малък се използва именно този метод защото с ракетата е доста по-шумно. Още една система има, така наречената "кобра" - извита тръба с която подаваш захранката във водоема. Но тя е по подходяща като ,че ли за захранване с топчета.
"има ли смисъл за един ден" За шаран с каквато и стръв да си си мисля че е необходимо повече от ден, особенно за свободни водоеми. Ако не успееш да си направиш топчета можеш да нанижеш много зрънца царевица на косъм и да пробваш така.
http://www.***.com коя е максималната дистанция на която може да се захрани с ракета. Аз ползвам пръчки 3.90м и 3.5lb а макарите са Tica SCEPTER GF series и позволяват добро изхвърляне, но до 60м мога да захраня без да разпилея царевицата и пелетите. При опитите ми за по далечна дистанция не успявам да вкарам всички ракети на едно и също място и резултата е слабо представяне. Ето защо ми се иска да знам колко още ме чака в мятането в метри.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
-
- ще става разбирач
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
смятам че когато си за риба само за 1 ден не е необходимо да се захранва прекалено много- аз лично хвърлям 6 ракети с пелети ,царевица ,хемп(коноп) и няколко топчета.
А за да попадат ракетите на едно място си избирам някаква точка на отсрещния бряг (ако не ползваш маркер) и след първото хвърляне към тази точка защипвам вакното на макарата -така всяка следваща ракета попада на същото място. Наслука
А за да попадат ракетите на едно място си избирам някаква точка на отсрещния бряг (ако не ползваш маркер) и след първото хвърляне към тази точка защипвам вакното на макарата -така всяка следваща ракета попада на същото място. Наслука
-
- вече хвърля и на тежко
Имам питане по този въпрос? Видях по някакво филмче, не помня точно кое, че след като понапълнят ракетата, от горе я "запечатват" със бъркана захранка. Не съм пробвал. Ако някой ползва това, нека да сподели, каква да е консистенцията. Защото, ако е много лепкава, то трудно ще се изсипе другата захранка, а има ли и опасност от това да смяташ, че захранваш на едно място, а захранката да се изсипва на друго?www.***.com написа:....... За да не ти се разпилява захранката недей да пълниш ракетата до горе, а 2/3 от възможното. Успех

-
- ще става разбирач
Чета тук, че трябвало да се храни на едно място. Са незнам от къде сте прочели такова нещо или някой ви е излъгал, но това не са бабушки и каракуди за да бухаш храна на едно место. Резултата от такова нещо е някакви инцидентни шаранчета до кило, две или тотално КАПО.
Захранването при риболова на шаран е различно на всеки водоем. На едни се прави на големи площи и след това се стеснява периметъра, но това не означава, че на края се лови на едно петно. Тук говорим да десетки метри площ.
На други водоеми се храни на всеки монтаж по отделно. Има водоеми на които пляскането с ракета е 100% съпроводено с капо за еднодневен излет.
Има хранене в редица, на клин, но всичко зависи от познаване добре на дънния релеф и местообитанието на шараните. Трябва да се правят наблюдения и т.н.
По този въпрос има достатачно литература като са засегнати всякакви ситуации, време на годината, видове водоеми и т.н.
Не че неискам да го пиша, но просто нямам време да смеля всичко, което знам и ползвам за различните водоеми. Темата е много обширна и неможе с две приказки или един пост да се изчерпи.
Захранването при риболова на шаран е различно на всеки водоем. На едни се прави на големи площи и след това се стеснява периметъра, но това не означава, че на края се лови на едно петно. Тук говорим да десетки метри площ.
На други водоеми се храни на всеки монтаж по отделно. Има водоеми на които пляскането с ракета е 100% съпроводено с капо за еднодневен излет.
Има хранене в редица, на клин, но всичко зависи от познаване добре на дънния релеф и местообитанието на шараните. Трябва да се правят наблюдения и т.н.
По този въпрос има достатачно литература като са засегнати всякакви ситуации, време на годината, видове водоеми и т.н.
Не че неискам да го пиша, но просто нямам време да смеля всичко, което знам и ползвам за различните водоеми. Темата е много обширна и неможе с две приказки или един пост да се изчерпи.

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач
Почваш с 3-4 или дори по-малко голями ракети, ако рибите не кълват няма нужда от повече. Иначе на всяка риба може да дохранваш с по една ракета. Ако примерно имаш много кълванета за кратко време хвърли още 4-5 ракети.камен написа:Добре де долу-горе какъв да е диаметъра на едно петно за 1 въдица,при
положение,че дъното е чисто-без треволяк и закачки
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- ще става разбирач